Hästar, vad som än händer

Vi häst människor är väldigt starka. Hur sjuka vi än är åker vi och sköter om våra hästar, mockar, fixar mat och oftast rider. -5 minus är en SKÖN miljö för oss. -10 & -15 är kyligt. -20 är kallt, men vad som står på termometen spelar ingen roll för vi måste ändå åka till våra vänner på 4 ben där i stallet och sköta om dem. 
Vi kan ha 39 graders feber, ändå måste vi dit och ta hand om dom.
Det kan vara -25, vi måste ändå dit och ta hand om dom.
 
Hästar är ett levande djur och vi kan inte bara skita i dom när vi inte orkar, det kan alla andra som håller på med sport. Fotbolls spelare kan skita i att sparka på sin boll om det är kallt, INGEN bryr sig. 
Golfare kan strunta i att slå till golfbollen om dom vill, INGEN bryr sig.
Men en häst ägare kan INTE skita i att ta hand om sin häst en dag, vad som än händer! Då kallas det för DJURPLÅGERI. Det är det. Hästen måste få omvårdnad. 
 
Vi reser oss upp och borstar av våra kläder. Trillar vi av så gör inte det något, har man trillat av hundra gånger är man ju en riktig ryttare eller hur? Spelar ingen roll om man trillar av i den mjuka snön eller om man trillar på en sten. Man reser sig upp och hoppar upp på hästryggen igen, det finns inga andra alternativ. Det har jag och 1000 tals mer ryttare fått lära sig. Hade det däremot varit i fotboll och någon hade fällt mej så jag trillat på gräset, då J-vlar! Rött kort och avstängd i 4 matcher, ojojoj! Ändå så kan ryttarna vara 9 år gamla medans fotbollsspelarna är 30..
 
Vad än någon säger till oss hästmänniskor får vi inte ta åt oss, så länge det inte är något possitivt. Vi är starkare än dom. Håll huvudet över ytan allihopa så bevisar vi för dom att RIDNING ÄR EN SPORT!
 
Ridning är tufft...
 
Men också så underbart
 
 
BILDERNA ÄR FRÅN GOOGLE

Kommentarer
Postat av: Emelie

Sjukt bra skrivet!! ÄLSKAR INLÄGGET!! :)

2013-01-23 @ 12:54:46
URL: http://emeliepalmen.blogg.se
Postat av: Esther - teamheej.blogg.se

Super bra skrivet! :)

2013-01-23 @ 14:28:53
URL: http://teamheej.blogg.se
Postat av: Anonym

Jättebra ord Jonna!<3

2013-01-23 @ 14:42:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0