Onödig utrustning

På varje tävling man åker på ser man alltid minst ett ekipage som har onödig utrustning i form av brösta, martingal eller pessoabett. Varför? *Jo, för att det är snyggt och lite poppis med bling bling brösta!* 
Sen är det ju så att det kan u faktiskt på riktigt vara snyggt, men nu är det ju så att det kan faktiskt sänka sin hästs prestation i tävlingen eller på den träningen. Vissa har "bara" en brösta som inte behövs medans andra har 10 extra grejer. Sen så behöver ju verkligen vissa en brösta för att hålla tilllbaka sadeln, eller behöver en martingal för att hästen tar upp huvudet och springer annars. 
 
Medans vissa familjer lägger sina pengar på hö och annat foder så har vissa familjer även råd att lägga sina pengar på onödig utrustning eller extra schabrak. Det ÄR orättvist, så är det och kommer alltid att vara. Men det betyder inte att det går bättre för det ekipaget som har det där lilla extra. Tyvärr så är det ju dock så att familjen som har lite mer i kassan kan köpa de hästarna som redan gått MSVA, SM och EM.. Det är fortfarande så att ryttaren kanske inte passar med EM hästen, det vet man aldrig. Ofta är det ju också så att MSV- hästar har lite mera motor och det kanske inte passar just den ryttaren, det gäller att hitta den hästen som passar ihop med en själv - det är då man går långt!
 
Jag vill bara att ni ska tänka först innan ni köper en extra utrustning, behöver jag verkligen det här? Varför? Och kommer den verkligen göra nytta och inte bara ge hästen ännu en ansträngning?
 
Och till er som inte har råd med dyr utrustning och dyra hästar: Det behöver inte vara de som köpt DEN hästen eller den som har DET schabraket som vinner i slutändan..

Kommentarer
Postat av: Anna

Riktigt bra skrivet, håller med dig :)

2013-01-05 @ 17:31:00
URL: http://annaohlsson.blogg.se
Postat av: Anna

Riktigt bra skrivet, håller med dig :)

Svar: Tack, vad kul!
Jonna Pettersson

2013-01-05 @ 17:31:47
URL: http://annaohlsson.blogg.se
Postat av: faanny

fast jah har ju pessoabett på min häst för att han äe stark !?

Svar: Ja precis, jag skrev det, att vissa verkligen behöver sin utrustning.
Jonna Pettersson

2013-01-05 @ 19:17:20
Postat av: Esther

Fråga gärna något i min this or that frågestund! :) http://estherjarvling.blogg.se/2013/january/this-or-that.html#comment

2013-01-07 @ 20:32:05
URL: http://estherjarvling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0