Tips för att bli en bra ryttare

*Ha en mjuk hand. Väldigt viktigt att ha en mjuk och försiktig hand, desto mjukare du är i din hand desto mjukare kommer din häst bli i sin mun och den kommer därmed lysna mycket bättre på förhållningar och komandon du ger den. Om du vill känna hur lite du behöver ta i din hästs mun är det jätte enkelt att testa med en penna eller så, testa det!
 
*Bra balans. Har du en bra balans är det mycket lättare att din häst blir stadigare, vinglar mindre och går alltså rakare  imellan tex hindrena eller på medellinjen när du rider dressyr. Har du en dålig balans kan det se förskräckligt ut. Vinglar hit och dit, faller bakåt i traven eller vad som helst. 
Träna din balans ofta, det är jätte enkelt, gå på en tröskel uatn att kliva utanför eller vad som helst som du har hemma, ser å mycket bättre ut om man har en bra balans när man rider. Hästen tycker också det känns bättre.
 
*Gör inga hastiga rörelser. Släng inte upp handen helt plötsligt eller vänd dig inte om hastigt.
Hästen kan bli rädd eller åtminstonde osäker. När du hoppar, högt som långt, släng INTE bara fram överlivet som vissa gör och sedan fort tillbaka. Gud det är varken bra för dig eller hästen.
 
Det var 3 st tips till dej som vill bli en bättre ryttare, dessa tips jobbar jag mot - varje dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0