Semmeldagen<3
Att det är sista dagen innan påskfastan har givit upphov till traditionen att denna dag, och ursprungligen bara denna dag, äta semlor, även kallade fastlagsbullar eller fettisdagsbullar. I södra Sverige har den traditionellt ätits på fastlagsmåndagen (bullamåndag). Eftersom dessa bullar gjordes av vetemjöl (vitt mjöl) kallas denna dag också ”vita tisdagen”. [2]
Enligt en (sen) muntlig tradition, var semlor släta bullar som var bland det enda som fick ätas under fastan. För att dryga ut denna mat började folk göra hål i semlorna och lägga in olika andra godsaker, vilket med tiden utvecklades till den vispgrädde och mandelmassa som numera anses vara det riktiga innehållet i Sverige.[källa behövs] I Norge och Danmark har fastlagsbullarna sylt i stället för mandelmassa och ibland även vaniljkräm.[3]
(taget från google)SV; Tack detsamma :)
Det ska bli gott med semlor :D
Jag tycker inte om semlor:P Antar att du gör det;)