HiHaHoHö

YES.
 

Har precis startat min iphone och den funkar perfekt!
Sjukt skönt. Inga repor oc allt går felfritt, kameran, microfonerna alla knappar ALLT. 
Det är nästan sjult eftersom att den har legat ute i snön i 2 dygn och lite till.
Vi torkade den ju hela dagen idag och halva dagen igår också, men ändå lixom.
Iphone som är känd för att vara otroligt känsliga och dåliga kvalite! 
Inte min iaf ;)
 
Sjukt glad iaf och som ni vet kommer uppdateringen li bra igen och specielt eftersom att jag har både iphonen och datorn i skolan! 
 
Hehe eftersom att jag inte har några bilder på den här datorn, fick det bli en bild som redan fanns här! En manet ;)

"Så typiskt mig..."

En kommentar från "sätt rubriken, av Emelie på http://systrarnawester.bloggplatsen.se/
 Dessa 4 är skrivna av mig:
* .. Att jag kollar alltid mobilen för att kolla klockan, men när jag lägger ner mobilen igen så har jag redan glömt bort vad klockan stog på...
 
* ... Att jag håller alltid på med både mobilen, Datorn, kollar på Tv och lagar mat samtidigt. Kan bli lite för mycket saker i huvudet samtidigt och min mat glömms bort ibland ;)
 
* ... Att inte ha mössa på mig och sen frysa ihjäl om öronen, både när jag rider och annars.
 
* ... Att spara pengar, det är verkligen något jag är bra på, Haha ;)
 
Dessa har min kompisar Julia & Lisa skrivit:
 

* ... Att Jonna säger alltid "OkejOkej".
 
*... Att Jonna är alltid glad.
 
* ... Att Jonna stressar alltid till lektionerna och blir alltid jätte stressig.
 
 

Ridning Nemo + Geisha + Darragh (igår)

Geisha
 

Jag fick rida storhästen Geisha idag. Hon var en ganska liten stor häst, men ändå större än darragh ;)
Hon var ganska kraftig, lite seg. Jag tyckte inte att hon var så jätte rolig att rida.. 
Jag började med att bara skritta på långa tyglar. Sen flyttade jag henne i sidled lite, hon lyssnade sådär bra. Jag travade lite, hon sänkte ner huvudet och bara drog i tyglarna.. Galoppen kändes inte riktigt som galopp. Den var konstig faktiskt... Men vilma gillade inte heller hästen som hon red.. ;)
 
Nemo
 
.. så jag och Vilma bytte hästar! Nemo var ännu större ;) Men jätte mycket känsligare. Jag gillade honom så mycket mer. Han var dock JÄTTE känslig i munnen och bar man tog i tyglarna så slängde han upp huvudet. Jag jobbade iaf på och i slutet gick det riktigt bra! Jag är faktiskt riktigt nöjd med Nemo och det var roligt :)
 
Darragh
 
Hoppträning stog på schemat. Det gick jätte bra! Han var lagom pigg, stannade inte en ända gång och vi kom bra på nästn alla hinder. Vi började med bara lite bommar och lydnad och så. Sen blev det mer och mer hinder och höjd, tillslut hade vi en bana på ca 80cm. Vi hoppade den och vi hade lite problem med en oxer som var ca 90cm. Vi kom fel hela tiden.. Men sen ändrade jag min ridning och min anridning lite och då gick det super och han bara flög över. Otroligt härlig känsla! 
 
Jag är super nöjd med all ridning idag, specielt med Darragh - min fina lillpojke.


IPHONE

MIN IPHONE ÄR ÅTER FUNNEN! jAG ÄR SJUKT GLAD.
 

Fick tillbaka den för ca 3 h sen och sedan dess har den legat på elementet och torkat. Vi ska inte starta den förrens imrogon bitti innan jag åker till skolan. Se om den funkar eller om den är fuktskadad.
 Även om den nu är fuktskadad så är det jätte mycket billigare att skicka den på reparation än att köpa en helt ny lixom.
 
Otroligt glad iaf.

Smile like you’ve never cried, fight like you’ve never lost, love like you’ve never been hurt, and live like you’ll die tomorrow


I love you more and more

Sätt rubriken

Nu tänkte jag göra så att ni kommenterar en rubrik till ett inlägg ni vill att jag ska skriva. Ex "Darragh", "Skolan" eller "Jonnas klädstil". 
 
Ni fattar. Jag kommer inte hinna göra alla, om det blir många men jag ska försöka :)

Morning!

Har precis vaknat, brukar inte vakna såhär tidigt men det är ganska skönt så att jag slipper stressa och så hinner jag ju blogga. Idag är det friluftsdag. Ska bli jätte kul. Vi reder i ridhuset och jag ska be om att få rida änzändå eller Iris tror jag. Vilma skulle rida en storhäst iaf. Utvärdering kommer ikväll om både friluftsdagen och ridningen på Darragh. 
 
Sitter och lysnar på spotify "En sån som mej", bra låt..
 

Imorgon, friluftsdag

 
Jag har faktiskt inte berättat det hrä, men imorn har jag friluftsdag. Kl 9 sak jag rida på bullersta. Förra gången red jag Änzändå, förhoppningsvis fr jag rida henne igen eller så får jag rida Iris :) Vilma ska också rida, jag tror att vi är dom ända. Så skönt. Förra gången var vi typ 10 pers så ridhuset var proppfullt.
 
Vid ca 12 ska jag vilma och emma vara på rosvalla och först äta, ska kolla om det finns något glutenfritt, hoppas. Sen ska vi curla :D Första gånge, de som gjort det säger att det har varit jätte kul! Jag är taggad för att testa faktiskt :)
 
Vilmas farmor hämtar oss ca 2 och då åker vi till vårt eget stall och rider våra egna hästar.

Dagen + ridning 29/1-13

Dagen:
 
Började skolan som vanligt med läslust. Dagen rullade sedan på tills 12.45 då vi fick våra datorer :0
Sitter faktiskt just nu och bloggar ifrån den. En HP probook, faktiskt bättre än vad jag trodde. Dock ganska fula ;)
Älskar vissa saker, hatar andra. Batteri tiden är typ 7/8 h så den är ju bra. Vi fixade med datorerna tills 14.10 och sen fick vi sluta.
 
Jag tog tidiga bussen direkt till stallet och amanda hängde på.
Jag red och amanda gick med, vi kollade efter min mobil men hittade ingen. Hoppas att all snö iaf försvinner nu så att jag kan se den ;) Amanda ska sova hos mig också så hon är här nu.
 
Ridning:
 
Red ut samma runda som när jag tappade Iphonen, amanda gick med så vi kollade båda 2, men vi hittade den självklart inte... Darragh var pigg men lysnade ändå bra. Tror jag var ute i ca 45 min. Det var fortfarande ljust och det är väldigt skönt. Det blir fler och fler ljusa timmar nu, mycket lättare att rida och se hur underlaget är och så... ;)
 
 
PS. Har typ inga bilder på den här datorn. så det komemr att komma upp gamla. DS

Godmorgon

Har min gamla HTC, kan iaf blogga lite. Amanda hänger på till stallet, bloggar mer sen ;)


Som ni märker

Så ligger bloggen lite på is.. min iphone är borta och jag är lite deppig för det.. Jag och mamma letar fortfarande lite efter iphonen. Jag hoppas att det regnar inatt så att snön försvinner lite, då kan jag kanske hitta den.
Men men, tills jag har en iphone igen kommer jag kanske bara blogga ca 1, 2 ggr om dagen. På helgen kanske någon gång mer. Just nu vet jag inte ens om jag kommer få en ny iphone förrens kanske om ett år. Möjligtvis om jag köper den själv men det har jag inte råd med och mamma vill inte heller köpa någon. Så otroligt ledsen och jag vill verkligen ha en iphone, men är man klantig och glömmer stänga fickan så går det självklart såhär..
 
Darragh vilade idag, nu kollar jag lite på Tv väntar på att familjen annorlunda ska börja.
 
Imorgon får vi 7:or datorer från skolan, iaf något possetivt med den ;) Jag får sluta så pass tidigt att jag faktiskt hinner med tidiga bussen om jag skyndar mig lite också. Jag ska rida samma väg som när jag tappade iphonen och se om man kan se den. Ser jag den inte så konmmer jag även gå den svängen och kolla också. Mocka och fixa som vanligt.
 
Vi hörs! :)

Min Iphone :'''''''(

Jag red. Min Iphone i fickan. Iphonen trillade ur. Jag red vidare...
 
F**N.
 
Varför just jag? Jag och Mamma gick runt på stigarna där jag hade ridit ända till 10 men vi hittade den inte. 
Jag hade bara 5 % batteri kvar så det gick inte att ringa eller använda "hitta min iphone" - appen. Ingenting.
Åhh, alla mina bilder ALLT är borta. En del av mitt liv.
 
Jag vet inte vad jag ska göra. Jag känner mig bara så ledsen....

Godmorgon!

Vaknade för typ 30 min sen. Ligger kvar i sängen men jag tror att jag ska kravla mig upp snart faktiskt. Jag känner mig riktigt glad och jag vet inte ens varför? Men det är en härlig känsla så jag behåller den. Snart ska jag fixa lite frukost och Sätta mig framför datorn och blogga lite tror jag. Ett lite mer vettigt inlägg. Vi hörs :)


FRÅGESTUND

Eftersom att det var ett tag sen jag hade en frågestund tänkte jag att jag kör på en ;)
Som vanligt får alla som frågar ÖVER 5 frågor en länk.
Jag kommer svara på frågorna om ca 1 v, när jag känner att det passar.
 
Om det är många frågor och ni vill att jag svarar på frågorna i en videoblogg, så Kanske jag gör det.
Hehe som ni säkert märkt gilalr jag inte att videoblogga..
 
Bara att FRÅGA på :)

Dagen :)

Vaknade vid typ kvart i 8 och låg kvar i sängen till typ 10 då vaknade Vilma. Vi åt frukost med hela familjen och sen kollade jag på film, kronjuvelerna. Väldigt bra :) Sen åkte vi till GODISBRON (en bro över motor vägen ch i den är det ca 100 lika godis sorter), haha as gott.. Vilma hängde med dit. 
Åkte till stallet sen och jag red ut Darragh, mamma gick med.
 
Ridningen gick bra, han kändes fräsch och var ganska pigg. Jag tror vi var ute i ungefär 1 h. red som vanligt i alla gångarter. Både på gräsväg, skog, asfaltsväg och grusväg. Tog även några språng över några natur hinder vi har i en skog en bit bort. Alltid lika roligt ;) Darragh var lite mesig i början men när vi hade hoppat alla en gång gick det bra. Märkte att han också gillade det. 

Erik

Min favvo häst när jag var liten<3


Godmorgon!

Statistiken är på topp bör jag vaknar och jag känner på mig att det här kommer bli en bra dag. Jag har precis vaknat upp hos Vilma. Alla andra i huset sover men inte jag.. Som vanligt. Hade en sjukt bra dröm också ;) Idag ska vi fota och rida och sådär. Kommer uppdatera er underdagen och om ni vill ha något speciellt inlägg är det bara att kommentera, det vet ni! Ha en super bra dag allihopa :)


Goliat och Daisy

Fotade lite bilder på min grannes 2 hästar för någon vecka sen
 
Fotograf: Jonna Pettersson (Jag)
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: 18-55mm
 
 

Planering några dagar..

Idag: Ja, halva dagen har ju redan gott (om inte mer?) Skolan har vart helt okej faktiskt. Svenska prov som jag krev förut ovh det kändes bra. Slutade 15.25 och tog bussen hem. Nu ska jag snart göra mej lite mellis. Kollar på Tv och atr det almänt lugnt, inga måsten nu på några timmar, det är skönt. Mamma står i köket och fixar, livet leker. kl 7 ska jag vara hos Vilma, vi ska äta, snacka och jag ska tydligen färga hennes hår... Vi får väll se hur det går haha. Ska försöka fota lite med min systemkamera ikväll också.
 
Lördag: Jag börjar ju med att vakna upp hos vilma, hehe. Vi ska fota och rida tror jag. Då får jag förhoppningssvis lite nya bilder att lägga in här också ;) Det behövs verkligen.
 
Söndag: Rida, kanske hoppa lite i ridhuset om det inte är för kallt. Hoppas ;)  Så mycket mer vet ag inte än.. Kanske träffa någon kompis eller åka in till stan. Jag behöver verkligen köpa lite grejer. 
 
Ne, nu ks ajag fixa lite mellis, hörs senare :)
 

Svenska prov..

Har precis haft ett svenska prov. Pluggade igår så jag kunde det ganska bra och jag tror faktiskt att det fick super. Typ en av de första gångerna jag känner mig nöjd efter ett prov.. Nu hoppas jag bara att svenska läraren tycker det samma! Efter skolan åker jag direkt hem, mamma sköter stallet idag = igen ridning idag. På kvällen ska jag till Vilma, vi ska typ bada och bara ha skoj. Bloggar när jag kommer hem ett lite mer vettigt inlägg, ca 5 kommer det upp skulle jag tro :)

Jag saknar Nemo<3


Tips för att bli en bra ryttare

*Ha en mjuk hand. Väldigt viktigt att ha en mjuk och försiktig hand, desto mjukare du är i din hand desto mjukare kommer din häst bli i sin mun och den kommer därmed lysna mycket bättre på förhållningar och komandon du ger den. Om du vill känna hur lite du behöver ta i din hästs mun är det jätte enkelt att testa med en penna eller så, testa det!
 
*Bra balans. Har du en bra balans är det mycket lättare att din häst blir stadigare, vinglar mindre och går alltså rakare  imellan tex hindrena eller på medellinjen när du rider dressyr. Har du en dålig balans kan det se förskräckligt ut. Vinglar hit och dit, faller bakåt i traven eller vad som helst. 
Träna din balans ofta, det är jätte enkelt, gå på en tröskel uatn att kliva utanför eller vad som helst som du har hemma, ser å mycket bättre ut om man har en bra balans när man rider. Hästen tycker också det känns bättre.
 
*Gör inga hastiga rörelser. Släng inte upp handen helt plötsligt eller vänd dig inte om hastigt.
Hästen kan bli rädd eller åtminstonde osäker. När du hoppar, högt som långt, släng INTE bara fram överlivet som vissa gör och sedan fort tillbaka. Gud det är varken bra för dig eller hästen.
 
Det var 3 st tips till dej som vill bli en bättre ryttare, dessa tips jobbar jag mot - varje dag.

Ridning Darragh + Dagen 24/1-13

Ridning: 
 

Idag red jag ut en sväng med Vilma och Loni i kylan. Blev en ganska så kort och lugn tur då Loni inte skulle ridas så hårt och det var ju ganska kallt. Vi red kanske i 30 min i skogen och på vägar, det var så månljust så jag behövde inte ens använda pannlampa, otroligt härligt! 
 
När vi kom tillbaka till stallet tyckte jag att det blev lite för kort och förlite ridning. Jag pratade lite med mamma och hon tyckte att jag skulle rida lite till fram och tillbaka på vägen, så jag galopperade lite fram och tillbaka så att han fick röra lite till på sig. Han var ganska pigg som vanligt men han lyssnade bra. 
Jag är nöjd med ridturen och Darragh vilar imorn. Ni får läsa varför i ett inlägg som kommer senare ikväll eller imorn.
 
Dagen:

Hade vikarie på 4 utav 7 lektioner.. Ajjabajja, om vi hade haft hål hade vi bara haft 3 lektioner, fatta skönt! Haha, men nu var det ju tyvärr inte så :/ Men eftersom att vi hade vikarie blev det ju ändå inte så jätte seriöst ;)
Slutade 15.05 och fick vänta ute på bussen i 40 min, frös ihjäl lite grann i mina tunna byxor..
Men tillslut kom bussen och jag åkte direkt till stallet med vilma. 
 
Vi hörs senare eller imorn. Nu måste jag plugga. Glöm inte att anmäla er till MÅNADENS BLOGG och ge mig och vilma UTMANINGAR att göra :)


Bussen

Mot skolan nu, hoppas på lika mycket hål som vi redan haft den här veckan så att jag kanske hinner med tidiga bussen ;) Ska rida ut Darragh idag, får se hur länge beroende på hur kallt det är.. Typ 20 minus nu. Vi hörs senare :)


Kvällsmat X2 portioner


Ridning Darragh 23/1-13

Jag red ut Darragh en sväng idag, själv. 
När jag red iväg var det fortfarande ljust och det var väldigt skönt. Det är typ bara onsdagar och helg som det blir så pass lyxigt ;) 
Tillbaka till ridningen, red både i skogen och på snötäckta vägar. Ganska intesivt i ca 45 min. Kände att han behövde galoppera va sig lite eftersom att han var så pigg igår. 
Jag kände redan från början att han var pigg och allert, kände vilken "svung" han hade redan i första travsteget. Han gick med öronen spetsade frammåt hela rundan, alltid lika roligt. 
Jag varierade galopperna med att han skulle gå ganska sammlat med korta steg och ibland fick han galoppera lite snabbare - som han älskar. 
I en avde sista galopperna lät jag honom  springa på i egen tackt och då gick det FORT. Haha, kanske förhoppningsvis gjorde att hans draiväggaloppinstingt som han har varje gång vi rider typ, försvan iaf? Eller så gav det motsatt effekt, det får vi se imorn ;) 

Amazing väder!

Påväg till stallet. Det är då otroligt fint väder nu och har varit i några dagar till och från. Solen skiner! Tyvärr är det lite för kallt ;)


An old pic


Hästar, vad som än händer

Vi häst människor är väldigt starka. Hur sjuka vi än är åker vi och sköter om våra hästar, mockar, fixar mat och oftast rider. -5 minus är en SKÖN miljö för oss. -10 & -15 är kyligt. -20 är kallt, men vad som står på termometen spelar ingen roll för vi måste ändå åka till våra vänner på 4 ben där i stallet och sköta om dem. 
Vi kan ha 39 graders feber, ändå måste vi dit och ta hand om dom.
Det kan vara -25, vi måste ändå dit och ta hand om dom.
 
Hästar är ett levande djur och vi kan inte bara skita i dom när vi inte orkar, det kan alla andra som håller på med sport. Fotbolls spelare kan skita i att sparka på sin boll om det är kallt, INGEN bryr sig. 
Golfare kan strunta i att slå till golfbollen om dom vill, INGEN bryr sig.
Men en häst ägare kan INTE skita i att ta hand om sin häst en dag, vad som än händer! Då kallas det för DJURPLÅGERI. Det är det. Hästen måste få omvårdnad. 
 
Vi reser oss upp och borstar av våra kläder. Trillar vi av så gör inte det något, har man trillat av hundra gånger är man ju en riktig ryttare eller hur? Spelar ingen roll om man trillar av i den mjuka snön eller om man trillar på en sten. Man reser sig upp och hoppar upp på hästryggen igen, det finns inga andra alternativ. Det har jag och 1000 tals mer ryttare fått lära sig. Hade det däremot varit i fotboll och någon hade fällt mej så jag trillat på gräset, då J-vlar! Rött kort och avstängd i 4 matcher, ojojoj! Ändå så kan ryttarna vara 9 år gamla medans fotbollsspelarna är 30..
 
Vad än någon säger till oss hästmänniskor får vi inte ta åt oss, så länge det inte är något possitivt. Vi är starkare än dom. Håll huvudet över ytan allihopa så bevisar vi för dom att RIDNING ÄR EN SPORT!
 
Ridning är tufft...
 
Men också så underbart
 
 
BILDERNA ÄR FRÅN GOOGLE

Allt och inget

Skolan. Som vanligt. Går till 14.00 idag, så ganska tidigt. Ni kommer få ett inlägg vid halv 11 som jag tror vi hästmänniskor kommer gilla. Kika in här då. Annars idag ska jag rida ut en sväng och plugga engelska glosor. Bloggar lite ikväll också, ni kommer tillbaka va? Det gör jag också!


Jag är med och tävlar

Det borde du också vara!
http://nellieberntsson.se/2013/01/22/nellieberntsson-se-kyro-ridinggear/#comments

Min dag + Ridning Darragh 22/1 - 13

Dagen:

Skolan var väldgit lugn, gillar tisdagar. Halva klassen hade hål på matten, inte jag såklart.. Hela klassen hade iaf hål på SO:n, det var härligt. Nästan 2 h hål, jag och Amanda åkte till Amandas Mormor och åt, grönsakssoppa. Ganska gott. Sen tillbax till skolan och hade Data och Drama, skit kul ;)
 
 Efter skolan åkte jag till stallet och red Darragh och sådär. (Kolla längre ner i inlägget och läs om ridningen)
 
Vi åkte från stallet runt halv 7 och här hemma har jag ätit, PLUGGAT en massa spanska, teknik och ätit tårta. Yummi.
 
Ridning:

Var svin kallt ca -16, helt omänskligt. Ändå drar vi hästmänniskor på oss de tjockaste kängorna vi har och går ut till våra hästar. Det är nästan ännu mer omänskligt, men ändå så värt det! Iaf, jag red nere på ett gärde, så att Darragh fick springa i lite hög snö ;) HAn var galen... Går dock inte in närmre på vad han exakt gjorde ;) 
Han var stark och pigg. Mot slutet blev han ändå mjuk och galopperade lugnt i den tackten JAG ville. 
Ganska så nöjd med ridningen ändå förutom en sak,, och att jag frös av mig tårna.
 
Hörs! 

UTMANINGAR

Jag och Vilma tänkte göra den typiska "Utmaningen", alltså att ni kommenterar Utmaningar som vi ska göra, enskillt eller tsm, med eller utan hästar. Vad som helst. (Sen får vi väll se om vi kan uföra det men,men) Såklart får alla som ger oss Utmaningar (som vi kan göra) en länk ;)
 
Tänk på att:
*Vi båda två har hästar
*Jag har gluten.. Men det får vi väll fixa själva om det är något sådant.
*Det är vinter, snö och kallt ;)
 
Vi kommer video filma alla utmaningar som vi gör och lägga upp dom här. Utmaningarna gör vi helgen 1 & 2 februari.
 
 
BARA ATT KOMMENTERA! 
 


Tisdagendentjugoandrajanuari

2 dagar efter min födelsedag, andra dagen som 14 åring. En ganska bra dag i skolan. Efter skolan ska jag rida, om Vilma är frisk så ska jag rida med henne. Igår fyllde Julia min underbara vän också 14. Jag firade henne, Medans alla andra åt one direction tårta fick jag äta beskvier.. Satans gluten mage! Haha det var iaf goda beskvier och jag fick hela 4 st om jag ville, men så tjock är jag faktiskt inte att jag orkade äta upp mer än 2 ;) Det blev inget inlägg igår om min födelsedag, det var för att jag kom inte hem förrens halv 10. Ikväll måste jag plugga också :( Så vi får se, hejdå och tack för att ni ändå håller statistiken på topp :)

Dagens frukost

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2362237/images/2013/pic_50fe353a9606ee2e47c8ac01.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2362237/images/2013/pic_50fe353a9606ee2e47c8ac01.jpg" class="image">


Hollywood fruar med Ellen


Skolan

Nu åker jag mot skolan, första dagen som fjorton. Hoppas att dom har lite mer respekt för mig idag da ;) Idag fyller även min fina kompis Julia http://juliaekberg.blogg.se/ . Efter skolan går jag till Ellen och vi går sen tsm till Julia kl 6. Darragh vilar idag om inte mamma känner för att göra något med honom. Ikväll kommer förhoppningsvis ett inlägg om min födelsedag och mina presenter!


Happy birthday till mig ;)


FJORTONÅRGAMMAL


MÅNADENS BLOGG - Januari // Februari

Kommer ni ihåg att jag sa att jag skulle ha en veckans blogg varje månad? Nu kommer det igen. Fast jag har döpt om den till Månadens blogg.. Förra gången var det från december till Januari. Nu är det från Januari - Februari. 
:)
 
Jag tänkte dra igång en Månadens blogg här på min blogg igen.
Tävlingen avgörs den 7 februar 2013, jag kommer då skriva upp alla bloggnamn på olika lappar och dra en blogg. Vinnaren får ett FETT inlägg på min blogg som jag kommer skriva, possitiva saker och saker som kan utvecklas OCH såklart länka din blogg.
 
För att anmäla dig komemnterar du bara "Jag är med" eller något i den stilen. 
För att få en extra lapp kan du skriva ett inlägg på din blogg om att du är med i veckans blogg på min blog OCH länka till DETTA inlägget. Om du gör detta för att få en extra lapp måste du länka det inlägget i samma kommentar på det här inlägget som när du anmäler dig så att jag kan se att du inte fuskar ;)
 
Hoppas ni fattar vad jag menar med extra lapp ;) Annars är det bara att fråga så ska jag försöka förklara bättre!
 
ANMÄL ER NUUUUUUU :)


Birthday tomorrow..

Jag är 13 i exakt 5 h till. ojojoj! Mamma väcker mig imorgon som vanligt med frukost på sängen och jag får mina presenter från henne direkt. Släkten kommer vid 14.00 och innan dess ska jag åka till stallet och mamma ska hämta tårtan i stan.
 
Imorgon ska Darragh bara ut och gå i typ 20 min. Han var ju så duktig idag ;)
 
Vad önskar jag mej da?
 
Typ samma sak som i julas. 
*Zoom objektiv
*Kläder
*Pengar
*presentkort
m.m 
 
Sjukt taggad sååå tiden, snälla snabba på ;D

Ridning Darragh + Cimbus 19/1-13

Som ni säkert vet, red jag och hoppade båda hästarna i ridhuset idag. 
Jag hoppas ni förstår att jag inte filmade då det var -20 grader och om man tog av sig vantarna trillade fingrarna av...
 

Darragh

Vilade igår så det var en pigg ponny att rida idag. Medans mamma plockade fram grejor så red jag fram och lät honom kliva över några bommar och sådär. Han kändes fin och klev på bra frammåt. Jag började med att galoppera på 3 bommar med 9 meters avstånd, alltså borde han tagit 3 galoppsprång mellan varje bom. Men ICKE! Envis som han är (och jag är) kämpade jag med att han skulle ta 3 men han hoppade av låååångt innan mitten bommen så det bara blev 2. Haha tillslut gick det iaf bra och han la in 3 mellan varje! Jag hoppade en liten kombination och 2n oxer och ett räcke. De första sprången blev han lite låg i anridningen, Men när jag höjde hande och "RED" lite mer blev han hur fin som helst och kom perfekt. Jätte3 nöjd med Darragh och faktiskt ganska nöjd med mej själv också.. ;)
 

Cimbus
 
(Hade samma hinder som till Darragh, bara lite lägre ^^) Han var ganska seg i början.. Lena sa att jag skulle säga åt honom med spöt och jag peta FÖRSIKTIGT med det på rumpan med vänster handen medans jag höll tyglarna i andra handen. Och DÅ! Han sparka rakt upp i luften och trg ner huvudet.. Jag tappade tygeln ;) Men då stannade han snäll som han är och jag trillade inte av! Haha. Sen hoppade jag ungefär samma saker som jag gjorde med Darragh. Men Cimbus har lite3 kortare steg än Darragh och han har lite svårare för det där med bommar. Han är så söt! De sista sprången blev riktigt bra och jag är stolt över honom. Förhoppningsvis kan vi starta en liten payandjump den 9 :)
 

Påhäng till ridhuset

Sjukt fint (och kallt..) väder!


Stallet.

Hemskt ledsen för super dålig uppdatering här.. Men jag hade fullt upp med brudarna och skolan ;) Ett inlägg kommer ikväll om igår iaf. Nu ska jag rida både Darragh och Cimbus i ridhuset. Nu får förhoppningsvis film om videofyme vill fungera. Tack för att ni stannade kvar igår även fast jag inte gjorde det..


Imorn..


Ridning 17 januari på Darragh

Idag red jag ut typ 30 min med Vilma och Loni. En kort sväng. 
Darragh var pigg som vanligt och ganska stark.. Men jag tyckte det gick bra.
Finns inte så mycket mer att säga om den ridturen ;)
 
Skolan idag da.. Började som vanligt 08.25, hade läslust, AL-tid (vi bytte skåp, och nu fick jag underskåp.. .orkar inte!), engelska, No och sen hade vi hål i 2 h och 30 min.. Jag gick hem till Lina med Lina och Anni. Åt lunch och sådär. Sen tillbax till skolan och hade svenska. Haha chill dag. 
 
Väääldigt tråkigt och dåligt skrivet inlägg, men men. En torsdags kväll som denna får det bli så ;)

Torsdag

 
Idag är det torsdag och jag slutar skolan 15.05 sen ska jag rida och städa tror jag... Lugn dag i skolan utan matte och utan englskan. Jätte skönt. Darragh ska ridas ganska lugnt eftersom att Darragh reds så hårt igår.  Ut en sväng tror jag det blir. Föhoppningsvis vill någon rida med mig.
 
Imorgon vilar Darragh, träffar mina fina vänner istället ;) Några kanke stannar kvar över natten och några åker hem, det har jag sagt att dom får bestämma själva. Förhoppningsvis vill dom stanna med mig ;)
 
På lördag ska jag rida Cimbus i ridhuset förhoppningsvis Darragh också. Blir hoppning. Ska bli riktigt kul :D Ska be mamma filma så kanske det komemr upp en film här då, om videofyme vill fungera. Har planerat in en payandjump i feberuari då båda hästarna ska med.. tror det var den 9:onde.
 
Bye

Ridning Darragh - 16/1 - 13

Idag red jag ut på Darragh, en riktigt lång tur faktiskt, typ 1h och 10 min. Vi hade riktigt kul - jag och Darragh. Jag red först på vägar och sedn en bit i skogen. Det var JÄTTE mysigt att rida i all snö på den oplogade vägen. Darragh tyckte också att det var kul tror jag, han ökade på som in i den ;) Så roligt att rida när jag vet att an också tycker tt det är kul.
 
När jag red igenom skogen (jag har inte ridit där på typ 5 månader) så trodde jag verkligen att jag hade ridit vilse, med all snö och allt så kände jag inte igen mig.. Jag var skit rädd. Jag red fel och tillslut såg jag inte ens någon stig, och det började skymma.. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till..?  Jag tänkte sånna där hemska tankar om vad som skulle kunna hända.. hehe. Men tillslut gav jag upp och gav Darragh långa tyglar och hoppades på att han skulle hitta. Och det gjorde han! Tillslut kom vi ut på vägen precis där jag hade tänkt mig, jag blev så glad ;) Sen galopperade vi fort där ifrån, USCH.
 
Iövrigt gick det bra och vi hade super kul ;)
 
 
 

Ridning

För mig är det viktigt att man rider "allsidigt" alltså att man varierar sin ridning så mycket som möjligt.
Att man blandar ridhus, bana, ut, skog och vila så bra som möjligt. Då bygger hästen muskler bäst och dom tycker även att det är roligt att bli ridna. Att man inte rider i ridhus varje dag tex, då blir det inte kul för hästen och det är inte konstigt om de tappar bjudningen eller blir heltokiga, hästar reagerar olika. Om jag skulle välja att rida på ETT ända speciellt sätt så skulle jag lätt välja att rida ut varje dag, då går det ändå att variera ridvägar och ridsätt.  
 
Om hästen ska kunna bygga muskler rätt måste man rida VARIERAT, Dressyr, ut, markarbete, skogen, hoppning, kondition allt ska med om hästen ska kunna bli stark och inte vara lika kännslig för skador. Har ni tänkt på att de som rider lite "vildare" busar lite mer med sin häst, galopperar på en skogsstig och hoppar stocken  som ligger på den lite gropiga vägen, att det är just deras hästar som SÄLLAN vrickar sig eller sträcker sig. Bara för att deras ben har så pass mycket muskler och är så vana och duktiga på att gå på sånt underlag. Det tycker jag är ganska coolt, att hästen faktikt kan bygga upp dom musklerna - så att den klarar gropiga och ojämna vägunderlag..
 
Jag försöker att rida så varierat som möljligt och jag vet att det är svårt just nu..
De flesta banor är stenhårda, på gärdena ligger det 1m med snö och vägarna är istäckta, det ända som funkar är ju ridhuset? Eller? Njaa.. Kanske att du kan be din stall ägare att ploga upp en liten stig på ett gärde eller brodda på din häst ordentligt och rida på den där hala vägen någon gång ibland? Både du och hästen kommer tycka att det är så mycket roligare! Nu så blir det tyvärr ändå att man kanske rider 3 ggr i veckan i ridhuset, och det är okej! Just nu, men direkt när snön är borta måste man få tillbaka sina ordinarie ridrutiner.
 
Här kommer ett förslag på ridplanering (över 2 veckor), detta är såklart till sommarn.
 
Mån: Rida ut, variera med skogsvägar och gärden.
Tisdag: Konditions träning, galopp på en lång rakväg eller runt på ett gärde, låt hästen galoppera på i ett något snabbare tempo än vanligt, låt den sträcka ut på benen lite.
Onsdag: Skogen, lite skritt och trav låt hästen lyfta ordentligt på sina ben över pinnar och rötter så att den tränar sin hjärna lite också.
Torsdag: Hoppning i ridhus eller på banan.
Fredag: Vila eller ut och gå med hästen en bit.
Lördag: Ut gärna ,med någon annan så att ni alla fyra (2 hästar + 2 människor) har kul och "flum" rid lite.
Söndag: Dressyr på banan / ridhuset
Måndag: Lite "NH" få kontakt med din häst, att den följer dig och att ni bygger ett starkare band med varandra.
Tisdag: Rid ut lite längre tur, typ 1 h och 30 min, du behöver inte köra hårt, men kanske hitta någon ny ridväg?
Onsdag: Markarbete, på banan eller varför inte hoppa lite små terränghinder om du har några i närheten.
Torsdag: En lungn dag, vila eller en tur i skogen.
Fredag: Ett seriöst dressyrpass där din häst SKA lyssna på vad du säger till den.
Lördag: Kondition, gärde eller väg.
Söndag: Ut en bit "busridning" ha sköj!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Såhär tycker jag att en vecka ska se ut på ett ungefär. Detta är somsagt gjort för sommaren och för en häst som är helt igång :)
 

Imörn - ÖNSDÄG ;)

Veckan rusar fram och jag ÄLSKAR det :D På fredag kommer 9 brudar hem till mig och firar min födelsedag, grymt. På söndag kommer hela min släkt och då firas min födelsedag - tillochmed på rätt dag. 
alltså blir jag 14 år på söndag - 5 dagar kvar som 13.. Ojojoj!
 
Min lillasyster fyller imorn, Amanda Bästaste Hultgren fyller 12 år 4 dagar innan jag fyller. Åker självklart och firar henne :)
 
Julia (min hemliga tvillig) fyller dagen efter mig, åker och fikar hos henne efter skolan någon gång, blir mys :)


Ridning Darragh 15/1 - 13

 
Idag red jag ut med Vilma och Loni en sväng, ca 45min. 
Det gick ganska bra tycker jag, han var lite stark och pigg, det blir iyffersig så när man rider bakom en annan häst. Vi red rundan "Svännisäter - Källstugan" aom vi brukar säga ;) Vi travade ganka mycket nästan hela tiden, tog någon galopp ibland och sådär. Vilma red först hela tiden då hennes häst har blivit lite knäpp, men det ska vi inte gå in närmare på.. ;)
 
Annars idag har det varit  en bra dag - precis som jag trodde! Mycket skratt, specielt på dramat.. Jag älsakr min vänner<3
 

@bilen

Inlägg om ridning kommer senare..


2148 st

2148st unika besökare hade jag igår och över 2800 sidvisningar. FANTASTISKT! Tack vare ponnyakuten antar jag, och min länk på ponnysanning.se :)

Asså bilden.. Haha!


Sånna här kommentarer glädjer mig<3

BTW följ mig på insta: jonnapettersson

:)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2362237/images/2013/pic_50f44723ddf2b327db7a3693.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2362237/images/2013/pic_50f44723ddf2b327db7a3693.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2362237/images/2013/pic_50f44746ddf2b327f1fc648a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2362237/images/2013/pic_50f44746ddf2b327f1fc648a.jpg" class="image">


TISDAG

Gud vad härligt med tisdag, går till skolan till 15.25, fast från 12.30 är det chill. Då börjar teatern och efter den ska vi kolla på high school musical 2. Efter skolan ska jag klippa mej :D Är riktigt taggad faktiskt, jag ska klippa upp håret, med tips från Lisa ;) Man tackar för det, tror det kommer bli grymt! Bild kommer såklart påengång. 
 
Ridning är såklart också inbokat, känns tjatigt att skriva det dagen in och dagen ut, men ni går stå ut med det. Försöker att skriva ett inlägg om min ridning den dagen varje dag. Hoppas ni gillar det, annars är det ju bara att säga till. Men det vet ni! :)
 
I love ya!

Måndagendenfjortondejanuari

Vilken dag..! Första gången på flera år som en måndag har varit bra ;) Ja, ni förstår hur mina måndagar är.
Jag har haft besöks rekord, just NU ligger de unika besökarna på 1666 st, DET är otroligt!
Mitt förra rekord låg på 275, haha.. Nu snackar vi om att SOPPA GOLVET med mitt gamla rekord.
 
Tillochmed skolan var ganska bra, måndagar brukar vara de sämsta dagarna. Men idag var det helt okej. På engelskan hade vi vikarei och det var väldigt chill. På spanskan hade vi också vikarie och han kunde inte ens spanska, så vi gjorde typ inget.. På NO:n hade vi genom gång precis som på SO:n och vi fick sluta 5min tidigare.
 
Efter skolan var det ju gitarr lektion, det gick ganska bra faktiskt och ridningen vet ni ju redan om! :)
 
Imorgon är en ny dag, hoppas den blir lika bra som den här, det tror jag ;)

Ridning den 14 jan 2013 - Darragh

Idag red jag en ganska kort stund på Darragh ca 30 min. Det var väldigt kallt... Jag red en liten runda. Red bara på vägar, det är ganska halt men om man rider i kanten och man har broddar så går det bra. 
Han var pigg och söt.. Lite studsig haha han är så söt när han blir rädd för saker ;)
Idag var han nämnligen jätte rädd för alla grästuvor som växte i vägkanten när vi galopperade.
Jag red ut själv och det är då han blir så studsig..


WOW

Redan över 800 unika besökare bara idag... Detta är sjukt! Nu åker jag mot gitarrlektion, med en bra magkänsla ;)


Veckan

Idag, Måndag: Idag slutar skolan 15.25 och mamma kommer och hämtar mig. Jag ska spela gitarr för första gången efter uppehållet, ska bli riktigt spännande. Troligtvis ska jag rida också, det behövs, då han ska vila på fredag.
 
Tisdag: Vi slutar skolan 15.25 och sista lektiononen kollar vi på high school musical ;) Jag ska klippa mig, ska klippa av typ 10cm.. Men jag vill göra något nytt, fuynderar på att typ klippa upp håret elller göra en "trappa" men jag vet inte... Har ni några förslag får ni gärna kommentera! Ska prata med min vänner också. Ridning ska jag också försöka klämma in, och lite plugg ;)
 
Onsdag: Går till 14.00, tror att det blir en ganska lugn dag efter skolan, ska rida och kanske städa lite hemma, baka kanske.. En lugn dag iaf.
 
Torsdag: Jag slutar 15.10 och tar troligtvis bussen till stallet 15.45 och rider Darragh. När jag kommer hem måste jag och mamma städa, städa och städa..
 
Fredag: Går i skolan till 15.25 och jag tror mamma hämtar mig sen, Darragh vilar. Alla mina underbara vänner kommer och firar min födelsedag :) 10 blir vi inkl mej, fikar och snackar bara.
 
Lördag: Dagen innan min födelsedag :0 Jag sak rida både Darragh och Cimbus, Cimbus i ridhuset, Darragh ut :) Måste fixa inför imorn och sådär..
 
Söndag: MIN FÖDELSEDAG, behöver jag säga mer? ;)
 

Godmorgon

Såg ni mej på Ponnyakuten igår eller? ;) Jag kom dock inte vidare, det var synd. Men Gud vad kul det var att vara med iaf! Idag så har jag min första gitarr lektion för året. Darragh ska få röra på sig lite också.. Mer vet jag inte riktigt ;)


Ponnyakuten, jag är med!

Ikväll kan ni troligtvis se mig på Tv. Jag var med på ponnyakuten castingen, så ni kanske får en liten skymt av mig på tv kl 19.15 ikväll. Tänkte förresten skriva lite om när jag var med, minnet jagh ra är som en guldfisks men men ;)
 
Jag åkte dit med Prins Cimbus, ett 5 årigt russ. Vårat problem var (Är fortfarande, eftersom att vi inte fick vara med) att Cimbus bits och är allmänt jobbig. När vi kom dit träffade vi på Både Nicole och Bella från Ponnyakuten. Vi pratade lite och sen tejpade de över några märken jag hade på mina kläder och sådär. Sen fick vi vänta lite grann och kolla på några andras problem och sådär. 
 
Tillslut kom film teamet fram och satte på mickar och massa grejer och även de pratade med oss.
Efter någon minut kom Tobbe och han ville också prata lite, dock var filmkameran på nu. Sen gick vi upp mot ett stall, både Lena och jag ledde Cimbus, på varsin sida. I stallet skulle vi borsta och göra iordning Cimbus. Han var helt galen, sparkades och bets MASSOR, han var mycket värre än vanligt. Jag visste inte om det var ett gott eller ont tecken, men hoppades på bra. Dessvärre ville inte Tobbe se mer än i 5 min.. Haha. 
 
Sen blev jag skickad till at bli intervjuad bakom ridhuset. Jag fick sätta mig på en pall och det var en kille där som filmade mig samtidigt som han frågade massa grejer, tex vilka mina starka VS svaga sidor var och hur länge jag ridit och sånt. Han sa att jag var väldigt rolig att prata med och det tog jag som ett gott tecken ;)
 
Några veckor senare fick jag ett tråkigt besked om att jag inte fick vara med, kommer ihåg att jag blev helt förstörd. Jag tror att Cimbus och mitt problem var försvårt för att lösas på 2 veckor och att det var därför vi inte fick vara med, men jag vet inte. Vi hade iaf verkligen behövd det då vårat problem fortfarande inte är löst... :/

Klaaaaaar!

Äntligen är jag klar med gröntkort. skrev upp nu och det kändes bra, hoppas bara att det är bra.. Hade stallet idag igen. Så fick gå upp vid 6 :/ Idag har jag iaf bara mockat 3 boxar. Har dock ridning och all mat kvar. Men nu ska jag åka hem och äta lunch, förhoppningsvis lyckas jag övertala mamma att vi ska åka till godisbron också hehe ;)


Lördag

Ojojoj, idag har jag hunnit med riktigt mycket! Jag var nämnligen 10 h sammanlagt i stallet idag. Vi hade stallhelg somsagt och många grejer ska göras. Var i stallet från halv 7 till halv 4  + i timme nu på kvällen.
Tänkte skriva vad jag hann med..
 
*Mocka 4 boxar.. *Pust*
*Rida en lång tur på över 1 h ut själv, bara Darragh och jag<3
*Fylla 9 höpåsar
*Göra 7 kraftfoders hinkar.
*Morgon fodra alla 23 hästar. (med hjälp av Vilma, mamma och Helena)
*Byta täcken på nästan alla hästar. (Med hjälp av Mamma, Vilma och Helena)
*Släppa ut alla hästar. (Med hjälp av mamma, Helena och Vilma)
*Lucha alla hästar (Med hjälp av Vilma)
*Ta in alla hästar. (Med hjälp av Helena, Vilma och mamma)
*Kvällsfodra alla hästar. (Med hjälp av mamma)
 
Jag har iaf fått mycket gjort och det har varit ganska kul, jag, Vilma och Amanda har skrattat hela tiden ;)
 

Imorgon ska jag skriva upp för gröntkort, håll tummarna för mig :)

Ojojoj, jag hoppas ni ger mig en födelsedags present ;)


Efter all slit och släp kommer belöningen<3


Hej tuppen..

Fyy, redan uppe, och påväg att åka till stallet. Har stallhelg och måste ta ut alla hästar och byta täcken m.m... Stonk. Rider Darragh när jag ändå är pågång och när det ändå är ljust. Uppdatering kommer! :) Åt förresten fondue igår, smarrigt!


Ridning Darragh 11/1 - 13

Blåste så att det kändes som att öronen skulle blåsa av mitt huvud. Darragh hade läntäccke och jag hade mina tjockaste kläder. 
 
Vi red ut en sväng och det var kolmörkt, red mest i skogen och på vägar. Eftersom att det har ommit snlö gick det ganksa bra att rida både i skogen och på vägar. Jag galopperade fram och tillbaka på vägen några gånger och sen när han hade fått flåsa lite gick jag in i skogen så att han fick skritta runt några träd och anstränga sin hjärna lite också. Han var jätte fjantig redan från början och gjorde sina kända "piruettvändningar" då han stegrar samtidigt som han vänder sig om och drar iväg. Hah..
 
 Men tillslut gick det bra och vi båda kom hem oskadda ;)

Helgens tankar

Fredag (idag):
Ska gå klart skolan - ocf - sen stallet och rida och ikväll blir det mys med mamma, frukt och chokladfondue, muuums. Bilder kommer såklart ;) Kommer även kolla på Gladiatorerna och blogga såklart!
 
Lördag: 
Jag ska nog vara med någon kompis, mamma ska vara på möte hela dagen, 10 - 3. Får se vem det blir. Måste också plugga till grönt kort provet som är på söndag :S Ska såklart rida Darragh någanstans, närmare förklaring kommer om det.
 
Söndag:

Då ska jag somsagt skriva upp grönt kort provet.. Hoppas tt det går bra. Sen ska jag rida och antagligen så blir detta en chill dag. 
 
Men samomsagt, det kommer närmare förklaring ang alla dagar! :)

Ridning Cimbus 10/1

Tänkte skriva ett inlägg om när jag red Cimbus idag för jag vet att ni gillar det och jag har inget annat för mig.. ^^
 
Han var super sur från början och bet både mig och Lena.. När vi kom ner på banan var det ganska mycke snö på vissa delar så jag fick rida lite på mitt volten och sen gick det ju att rida längre ner och längre upp också så jag gjorde det ibland men det var inte toppen underlag där ;) Men iaf så var han duktig, ganska pigg också så det kom nåpgra bocksprång, en gång stannade han typ på stället och bocka. Haha så söt! 
Vi la ut en bom också så han fick kliva över lite, han hade typ glömt bort hur man gör så han hoppade lite långt ibland, lite högt ibland och ibland lite högt, haha! 
 
Vi får se, snart ska jag nog ta honom till ridhuset så att jag kan rida igenom honom ordentligt, vi skulle behöva trimma lite till dressyrtävlingarna som kommer om några månader. 
 

Just nu kikar jag lite på TWITTER och FACEBOOK, chillar runt lixom ;) Haha!

Cimbusen

Har precis ridit Cimbus, duktig men berättar mer om det sen. Nu är jag påväg till stallet ska bara mocka och sådär Darren får en slapp dag och vilar altså. :)


Visste ni att...

*Jag har astma?
 
*Jag är gluten?
 
*Darragh är 13år?
 
*Jag fyller 14 den 20 januari?
 
*Jag startade den här bloggen den 3 december 2010?
 
*Detta inlägg är tidsinställt?
 
*Bloggen går bara uppåt, och det är så himla kul att blogga då! 
 
MYYS

Nu måste jag lära mig mer!

Jag kände att jag behövde lära mig lite mer om geografi idag så jag är påväg till skolan, eller? Nej, men jag är iaf påväg till skolan. Idag går jag 20 min kortare än vanligt, sen hämtar Lena mig för jag ska rida Cimbus :D Hoppas verkligen att han bockar mycket. Ska se om Lena kanske kan filma lite ;) Men hörni, Tack för att ni läser<3


Gammal intervju med Vicky från ponilovers

Den här intrevjun gjorde jag med Vicky för snart ett år sedan ;)
 
Vad fick dej att börja blogga? Och varför just tillsammans med Elina?

Jag hade precis fått Braven och tänkte skaffa en blogg för att alla som
följde mig på Bilddagboken ville att jag skulle skaffa en. När jag snackade
med Elina om det, föreslog hon att vi kunde börja blogga tillsammans. Jag
tyckte det lät som en bra idé, så samma dag skaffade vi vår blogg,
Ponilovers.

Hur länge ska du ha kvar Braven och Roxi?

Jag har inte funderat på det än. Jag vill ha kvar dem så länge som möjligt!
Jag känner mig inte "färdig" med någon av dem.

Hade du tänkt att köpa en storhäst sen?

Jaa, när jag känner mig redo så kommer jag köpa en stor häst.

Vad är dit mål med Braven/Roxi?

Mitt mål med Braven är att komma till SM i dressyr. Målet med Roxi är att
komma topp 3 på Fjord-SM och försöka kvala till nationellt (vi får se hur
det går). ;)


Hur gammal var du när du fick din första häst och vem var det?

Jag var 11år när jag fick min första häst. Det var en shetlandsponny som
hette Pompeji.

Och några This/That:

Ponny/Storhäst

Hoppning med Braven/Roxi

Frans/Solle

Höst/Vår
 
Tack för att jag fick intervjua dej! :)

Det vanliga vettu ;)


HÖPP ;)


Onsdag!

Inga läxor till den här veckan än, det är ju fantastiskt ;) Och dessutom slutar jag 2 idag, ännu bättre. Rider Darragh idag på gärdet. Imorgon ska jag förhoppningsvis rida Cimbus, med en häst som står i samma stall, han har en ny medryttare - den ska jag rida med ;) Igår hade tydligen Cimbus vart helt galen! Åhh jag älskar när han är på det humöret :)


Ridning 8 januari

Direkt när jag kom till stallet slängde jag i mig mitt mellis och bytte om, hämtade Darragh och gjorde iorning honom för transportering ;) Jag åkte med Becka till ridhuset som skulle rida sin storhäst Charlie. 
 
Darragh var super duktig, jag började med att flytta honom fram och tillbaka i sidled och stälde och böjde honom lite. Han blev riktigt mjuk och fin. Gjorde ungefär samma sak i traven och han kändes fin och avslappnad. Tog sen lite galopp och lät honom gå lite "lång och låg", han tyckte det var kul och blev lite extra glad ;)
 
Beckas pappa la fram 3 bommar med 14 m mellan rum och Becka med sin storhäst gick på 4 galoppsprång, Darragh var taggad så han gjorde samma sak... Pust ;)
 
Riktigt nöjd och han var duktig! Skönt att äntligen kunna rida på ordentligt.


Trimmat i ridhuset


The first day of school

Sådär ja, då var det bara typ 111 dagar kvar i 7:an ;) Och 12 dagar kvar till MIN födelsedag, amazayn. Ska prata med mamma om en sak jag vill göra också haha kommer upp här troligtvis ikväll. Nu är det time för stallet. Får se om jag rider på gärdet eller i ridhuset! :) Lite ändringar i vårat schema, får bland annat sluta senare än vanligt på fredag -.-


Haha Minnen ;)


Då så

Bara att kravla sig upp ur sängen och ge sig av till fängelset.. Slutar 15.30 och då tar jag bussen till stallet och rider Darragh. Om det går vill säga, jag slog knät i väggkarmen igår och nu kan jag inte böja det ordentligt, typiskt! Det kommer iaf ett inställt till er så kolla in runt 11!


!!!

OMG

#Ångest

Åhh, vet ni vad? Att jag orkar på riktigt inte med skolan imorgon.. 
15.30, dag in och dag ut sen 2 timmars plugg varje kväll, hur i h*lvete ska jag hinna med min fritid, min häst? 
Men det är ju det dom vill att vi ska göra, ha en hobby så att vi rör på oss på fritiden. Två val har dom då 1. Läxor 2. Fritid. Det funkar inte med 13 läxor per vecka? *för det är ungefär det vi har*.
 
Det är ju lixom inte heller några tal i en mattebok och sen är den läxan klar, nej nej. Här ska vi plugga in 30 språk glosor, 20 engelska glosor, 10 sidor i fysik boken och skriva en uppsats på 3 sidor om varför mångfalden är så viktig. Och dethär var läxorna bara till Onsdag tex. BLÄÄ
 
Hej och hå, plugga på!

Kvällspuss från Darragh ;)


VINNARE AV VECKANS BLOGG

Nu har jag och Olivia dragit Veckans blogg vinnaren, och vinnaren blev *Trumvirvel*
JULIA PALMERSJÖ som bloggar på: juliapalmersjo.blogg.se
 
Som jag lovade ska jag skriva positiva saker om bloggen och saker som kan förbättras :)
 
POSITIVT:
*Bra kodning på bloggen
*Mycket outfit bilder
*Bra presentation av dig själv
*Det är bra att du har verierande inlägg så som videobloggar :)
 
 
SAKER SOM KAN BLI BÄTTRE:
*Mer uppdatering
*Mer text och försök att alltid ha minst 1 bild i dina inlägg.
*Lägg upp mer bilder på dina djur.
 

ÖVRIGA KOMMENTARER:
Väldigt söt blogg som skulle kunna uppdateras lite mer för att få flera läsare. Du gör ett bra jobb, fortsätt så  det kommer gå frammåt!
 
Så alla går in på bloggen:
juliapalmersjo.blogg.se
juliapalmersjo.blogg.se
 

Tack alla ni ndra som var med i blogg tävlingen! 
Det kommer flera, förhoppningsvis en varje månad :)
 
 
 
 
 
 

Morning guys

Ikväll avslutas veckans blogg :) Förhoppningsvis hinner jag! Är hos Olivia som ni vet, blir nog lite ridning sen på darren!
kram


Kära bloggläsare..

Det blir tyvärr inte något bra inlägg ikväll.. Jag ska åka till Olivia :D Sitter faktiskt i bilen just nu. Har ridit ut Darragh innan med Johanna. Vi hade riktigt kul och det är alltid roligt att ludna på Johannas historier om sitt liv, haha ;) Synd bara att ridvägarna suger just nu. Det ända som funkar är ridhus just nu. Vägarna är is täckta och gärdena är det sten hård skare på. I skogen är det både och, fy fan Asså! Nej det är sånna här dagar man bara vill skita i att rida. Men men, nu ska jag iaf ha kul med Olivia ;) Vi hörs!


Gröntkort

Nu var det även dags för mig att gå på grönt kort kurs igen, Börjar kl 9 idag och slutar 3. Pust. Sen är det stall, rida Darragh och mocka 3 boxar... Blir lite dålig uppdatering mellan 9-15, har inte gjort något inställt. Men ska försöka göra något bra ikväll, om det är något speciellt nu vill läsa om-vet ni vad ni gör!
xx Jonna


Grönt kort kurs

Har vart på gröntkort kurs från 9 till 14. Så tråkigt, men väligt nödvändigt. Annars frå jag ju inte tävla längre :/ 
Mamma skötte Darragh idag, de var ute och gick lite grann tror jag ;) Så efter kursen åkte jag direkt hem och har nu setat i soffan sen dess.. Haha slööö. Hoppas ni gillade mitt inlägg om Ekonomi och onödig utrustning! :)

Onödig utrustning

På varje tävling man åker på ser man alltid minst ett ekipage som har onödig utrustning i form av brösta, martingal eller pessoabett. Varför? *Jo, för att det är snyggt och lite poppis med bling bling brösta!* 
Sen är det ju så att det kan u faktiskt på riktigt vara snyggt, men nu är det ju så att det kan faktiskt sänka sin hästs prestation i tävlingen eller på den träningen. Vissa har "bara" en brösta som inte behövs medans andra har 10 extra grejer. Sen så behöver ju verkligen vissa en brösta för att hålla tilllbaka sadeln, eller behöver en martingal för att hästen tar upp huvudet och springer annars. 
 
Medans vissa familjer lägger sina pengar på hö och annat foder så har vissa familjer även råd att lägga sina pengar på onödig utrustning eller extra schabrak. Det ÄR orättvist, så är det och kommer alltid att vara. Men det betyder inte att det går bättre för det ekipaget som har det där lilla extra. Tyvärr så är det ju dock så att familjen som har lite mer i kassan kan köpa de hästarna som redan gått MSVA, SM och EM.. Det är fortfarande så att ryttaren kanske inte passar med EM hästen, det vet man aldrig. Ofta är det ju också så att MSV- hästar har lite mera motor och det kanske inte passar just den ryttaren, det gäller att hitta den hästen som passar ihop med en själv - det är då man går långt!
 
Jag vill bara att ni ska tänka först innan ni köper en extra utrustning, behöver jag verkligen det här? Varför? Och kommer den verkligen göra nytta och inte bara ge hästen ännu en ansträngning?
 
Och till er som inte har råd med dyr utrustning och dyra hästar: Det behöver inte vara de som köpt DEN hästen eller den som har DET schabraket som vinner i slutändan..

ÄNTLIGEN!!

Nu ska äntligen Gladiatorerna börja, mitt absoluta favvo program! 
Nu hinner jag inte blogga mer måste glo TV :D

"The dog who can't run"

 Ni bara måste se den häsr hunden, guuud vad jag skrattar ^^

Mörkerritt på Darragh!


Ridningen

FÖLSKVI
Jag började med att rida Fölskvi. Tog in henne samtidigt som de andra som var på ridläger tog in sina hästar, vi allar borstade och gjorde iordning hästarna, vi skulle rida barabacka först, så vi tränsade och gick ut. Jag hade största hästen men jag var den ända som kom upp själv... ;) Vi red ner i en hage och fick rida runt lite själva. Jag både travade skrittade (Såklart) och galopperade, testade även att hoppa några skutt över stockar. Det tyckte hon var riktigt kul så det kom några bocksprång dåochdå. Hon var SMÄLLFET, så jag satt iaf bra haha.. Men hon har tydligen varit lite elak mot ridskoebarnen som ridit henne, dragit hem så att dom har trillat av och såvidare, så ingen har ju vågat rida henne längre, det visste jag inte när jag red... Haha men jag kände ju tendesen ibland, men hon var duktig och tyckte nog mest att det var roligt att få komma ut igen! När vi var klara i den hagen så gick vi tillbaka till stallet och satte på sadeln, för nu var det tags att gå ner till en annan hage, sammar hagen. Där klättrade vi lite och sådär, när vi var där nere kom det ännu mer och större bockar, haha knäppisen. Men det gick bra och det var super skoj att få rida henne igen, kommer ihåg att jag var rädd för henne när jag red på ridskolan ;)
 

NETTAN
Nettan red jag direkt efter fölskvi, Nettan var ett 3 årigt sto som höll på att bli inriden. Jag tog in henne och gjorde iordning och sådär. Red ut tsm med En shettis och en fjording. Vi red bara nedför vägen fram och tillbaka, travade lite också :) Man kände ju verkligen att hon var precis i början av sin utveckling, kände på henne att hon ibland inte fattade och var ganska försiktig av sig. Ibland lite rädd när jag redlätt och så vidare. Men hon var super duktig och snäll för att vara nyinriden! :)
 
MUSTACH/MUSSE
   Red honom direkt efter Nettan, tog in från hagen och gjorde iordning, dock så skulle jag rida Musse barabacka. Musse var en 3 årig valack som precis blivit kastrerad. Han var liiite mer bus i ;) Mamma följde med och ledde mig lite haha. Han bockade också lite och var lite mer "seg" nejmen han ville inte riktigt gå fram.. Red på vägen, som med Nettan. 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det här var en rolig upplevelse, har nog aldrig ridit så unga hästar förutom när jag satt på Elvin när han var 3 :)
Tror jag lärde mig mycket av det här. SUPER kul :)
 
(Bilderna är tagna från Veronica, ridskole ägaren. Observera att bilderna är gamla)
 
Fölskvi: (2012 sommar)
 
Nettan: (2011 sommar)
 
Musse: (2011 sommar)
 

Dagen

Är så att även idag åker jag till min gamla ridskola, tjoho! Fast idag ska jag även få rida lite på 2 små Unghästar som håller på att bli inridna :0 Ska bli riktigt spännande, dock kommer jag nog känna mig väldigt stor då de är 104 och 119cm i mankhöjd :S Men ridläraren har sagt att det går bra. Bilder kommer nog! Kattiga Jag och Lisa :love:


Möte

Kollar just nu på nån idrotts grej. Snart är det mat, vet inte vad mamma planerar.. Har precis kommit hem från allsvenskemötet. Anmälde mig till både div 3 och 2 med cimbus i dressyren. Vill gärna försöka hitta en C-PONNY att rida div 3 med nu i vår och gärna även div 2 i höst, vore väldigt bra för hopplaget då vi saknar b och c ponnyer, såklart även uper kul för mig :D Så har ni en C ponny eller vet någon som gärna skulle vilja att sin C ponny blir lite tävlad får ni gärna hör av er till mig! :)
 

Nu ska jag försöka hitt någon, helst 2 tävlingar för mig och cimbus att åka ut nu på i februari/mars så att vi kan tjuvträna lite ;) Vi hörs!

Skrattar så jag gråter


Igår

Igår var det en riktigt rolig dag tycker jag! Ja, dock började den ju inte så bra...
 
Vi försov oss 40 min, men han precis ändå komma i rätt tid till mammas jobb. Hon började jobba idag igen. Jag tänkte att jag skulle följa med och blogga där men kvällen innan hade vi pratat med min förra ridskolelärare om att jag skulle vara med lite på ridlägret och hjälpa till, så det gjorde jag såklart! Det var jätte mysigt att få träffa alla gamla och nya hästar. Jag fick även ta in och hålla på lite med hennes hm.. 1,2,3,4 föl, såå söta! Fast när jag skulle lyfta upp hoven på den ena bet den mig i rumpan :S 
 
Mamma hämtade mig runt kvart i 2 och vi åkte direkt till stalllet. Där gjorde jag iordning Darragh för det var dags för våran första hoppträning på evigheter! Så vi skrittade till smedstorp där även Elin var med sin unghäst och vi skulle rida i samma ridgrupp. Darragh tyckte det var super kul att äntligen få hoppa, och det tyckte jag också ;) Vi hoppade lite bana och sådär, inte så högt men tillräckliggt för darragh just nu. 80-85cm. I börjam var han lite "dragig" men efter ett tag fick jag upp honom och då blev det suuuper fina språng, älskar min lilla ponny<3
 
Runt kl 7 åkte jag till Esther igen och vi satt vid datorn, åt hemmagjord glass och så ;) Skrattade såklart som vanlingt. Tror vi somnade någon gång vid halv 1. Jag börjar få jätte dåliga vanor så jag kan inte somna vid typ 22 längre :S Måste bli bättre när skolan börjar!
Faktiskt jag själv som gjort den här bilden, ganska stolt ;)

Glöm inte!!

Glöm inte Veckans blogg här har ni länken: http://munsborodarragh.blogg.se/2012/december/veckans-blogg.html#comment - Nihar ju inte direkt något att förlora?! Sen tycker jag att det är super roligt att så många är med redan! 
 
Tack alla som anmält sig! Och ni som inte anmält er: Ni borde göra det nu :)
 
Kram
Bilderna är tagna av mig, Jonna med Nikon D3100 18-55mm 

Dagens schema

Esther sover fortfarande och jag snodde hennes dator lite så jag kan uppdatera er ;)
 
Idag är planerna att jag och Esther åker ner på stan och fikar lite tror jag, ska se till först att vi båda är vakna helt.. ;) Vi skulle skippa stallet idag tror jag för hästarna skulle vaccineras. Bilder kommer från fikat om det blir så att vi fikar. Innanochefter fikat skulle jag bara tro att vi chillar framför datorn faktiskt.
 
Kl kvart över 4 , halv 5 kommer min mamma och vi åker in till stan. Det är allsvenskemöte med klubben. Vi skulle börja med bowling kl 5 och sen möte strax efter 6. Ska prata om vilka lag det blir till hösten och våren. Jag hade tänkt att vara med i div 3 dressyr med Cimbus. Sen kan jag ju inte vara med i något mer lag, jag får ju inte tävla B-ponnyer i hoppning längre :/ Men förhoppningsvis har jag en ny D-ponny stående i stallet, och min älskade Darragh har då lämnat mig.. 
 
Darragh vilar idag, hinner inte rida, tufft tufft ;)
 
Inlägg om gårdagen kommer, tidsinställt under dagen. Ha en super dag alla läsare, ni är bäst! :D


Hopp träning och Esther!

Som ni vet, åkte jag till min gamla ridskola, jag hade kul. Hälsade på min absoluta favorit häst, Erik ;) Gud vad liten han va nu! Sen hämtade mamsen mig och jag hade hoppträning med Darragh, det gick bra! Han tyckte att det var sååååhääääääär roligt. Som vanligt ;) får se om ni får någon film, videofyme laggar ju -.- Just nu är jag påväg mot Esther, ska sova där. Får se vad vi gör imorn. Uppdatering kommer. Kolla hennes blogg förresten http://estherjarvling.blogg.se/


Ändrade planer

Åkte och hjälpte till på min gamla ridskola, träffade de gamla favvo hästarna, jätte mysigt!


Lista över mitt 2012

Hur har ditt 2012 varit? Helt okej, ganska roligt!
 
Vad önskar du att du gjort mer? Jadu, shoppat mer kläder! haha...
 
Vad önskar du att du gjort mindre? Bråkat med min mamma, det är så tråkigt!!

Vem har du umgåts med mest? Julia, Lisa men aldra mest Vilma!

Bästa minnet från 2012? Vet inte, måste vara att jag kommit mycket närmare mina fina vänner och när Darragh blev friskförklarad i Januari ller vad det var..
 
Är det något du har saknat 2012 som du vill ha år 2013? Hopptävlingar, har bara startat 1 ända.. :/
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ungefär samma tror jag, dom som kan avgöra det är väll egentligen mina vänner och min familj!

Var det mest lugna hemmakvällar eller partykvällar? Hahah mest lugna hemma kvällar...

Vem/Vilka/Vad saknade du? Oj, Jag vet inte.. Min vän i USA och Jennifer, vi har träffats aldeles för lite!
 
Största misstaget? Öhmm No idea?
 
Tror du att år 2013 kommer blir bättre? Det MÅSTE bli bättre! Och ja, det tror jag! :D

Vad gjorde dig riktigt glad i år? Varje gång jag träffar min pärla.. :)
 
Har du några löften inför år 2013? Det största och viktigaste är väll *GÅ UPP I VIKT..
 
Har du haft ett förhållande under 2012? Nej..

Hur skulle du beskriva din stil 2012? Ganska ful om jag får säga det själv.. Haha måste bli bättre på att köpa mer kläder! ;)

Vad ser du mest framemot med år 2013? ONE DIREKTION konserten och att troligtvis hitta min dröm D-Ponny<3

En låt som påmminer dig om 2012? Oj det är ju typ ingen.. Haha. Dessutom är jag jätte dålig på att komma ihåg vad låtar heter...

Det bästa du har åstadkommit i år?: Jadu, mina betyg kanske och att jag har blivit en mcket bättre ryttare!
 
Vad hoppas du inträffar 2013: Att jag hittar en D-ponny som är perfekt och att vi hinner starta någon tävling. Även att jag får ett super år och att det händer massa kul! :)

Hejsan..

Ni vet att jag är ledsen för dålig uppdatering, men har ju vart hos Vilma hela frömiddagen. Imorgon kommer det bli super bra bloggning. Då ska jag nämnligen vara på mammas jobb hela dagen, och då finns det inget annat att göra än att blogga ;)
 
Mitt nyår har iaf vart amazayn (a). Vi åkte till vilma vid 5 och pratade lite och sådär, vid 6 ungefär åt vi trerätters, 
Förrätt: Sallad, päron och getost med nötter och honung.
 
Varmrätt: Potatisklyftor med Kyckling och gräddsås, även fetaost sallad.
 
Efterrätt: Den här rätten gjorde min mamma ;) Havregrynsbotten med glass, bär, frukt och hemma gjord "maräng".
 
Allting var jätte gott!
 
Efter maten var det dags för att bada tunna. Jag, Vilma och hennes två småsyskon badade i någon timme i 38 graders vatten, myys! Efter det körde vi paket race,jag van böngroddar.. HAHA
 
Runt 12 gick vi ner till stranden och sköt alla stora raketer, filmade så tänkte att ni kunde få en film på det sen! När vi kom upp smälde vi 4 "barn" själv kallar jag oss "ungdommar" alla små raketer själva ;) Vi gjorde även några experiment med raketerna men dom ska vi inte prata om... ;)
 
Det var mitt nyår! Hoppas ni hade det lika bra :)


Ridit, sry för bad update


RSS 2.0