Heeeej

Om bara några minuter hämtar mamma mej så åker vi till stallet, gör iordning Cimbus och sedan är det dags för P&J. Jag ska ändast hoppa 50 cm idag eftersom att cimbus inte är hoppad mycket alls sen förra sommaren då jag hoppade honom regelbundet. Han är lite osäker och därför satsar vi på en bra runda på 50cm istället. Nästa vecka är det KM och då hade vi tänkt att hoppa 60cm OM det känns bra. 
 
Ikväll åker jag med Becka till Sundbyholm på meeting. Hon behövde hjälp och självklart vill jag det, dessutom brukar vi ha sjukt kul. Jag ska hjälpa till med allt från att rida till att mocka ;)
Kommer stanna där till söndag kväll då vi kommer hem.
 
Jag ska uppdatera så mycket jag hinner! Ha det super bra :)
//Dessa bilder tog jag när jag var med på förra tävlingen//

Ridit i regnet

Shit vad Cimbus var pigg idag. Under hela ridturen var han stirrig och rädd för alla gräs strån på ett gärde samtidgt. Haha, han hoppade, bockade och flög. Piaffade, körde passage och skänkelvikningar. Nja kanske inte så mycket men illa nog. Samtidigt roligt att han taggar till på riktigt. Dock hade ju jag tajmat in och skulle rida barbacka, nära på att tugga grus några gånger ;) Men jag höll mej kvar. Red en ganska kort runda på kanske 30 minuter. Regnet öste ner under hela ridturen så jag hann ändå bli dyngdur..
 
Nu har jag kommit hem, sitter i sängen med en filt. Ska SNART hämta en knäcke macka, kanske kolla på en film eller något sånt..
 
 
 

Jag och Tjalle


Amanda sover här inatt!

Sorry för bad update idag, jag är en levande människa. Jag har iaf haft en väldigt bra dag. Red ut Tjalle ihop med Amanda som lånade Cimbus. Han var som vanligt inte å snäll att hålla på med, men annars gick det super för dom. Amanda följde seda med mej hem och vi åkte och badade. 
 
Nu är det dags för film tittande i några timmar och sen krypa ner i sängen. 
 
Ännu en gång förlåt för uppdateringen och jag ska bättra mig till imorgon! 
Sov sött.
 

Stan, Hoppning, uteritt, bad?

Idag står det mycketpå schemat och jag har inte börjat med något.. å här ser min dag ut idag från nu ungefär:
 
Kl 11.00 - Fortsätter med att blogga, läsa bloggar, kolla Tv osv. Slappa helt enkelt.
Kl 12.00 - Dags för lunch, kyckling och ris står på mat schemat idag ;) 
Kl 13.00 - Göra mig iordning och åka in till stan med mammi.
Kl 14.00 - Kolla runt på affärerna, shoppa och kanske ta en fika.
Kl 15.00 - Åka hem igen, möjligtvis dra till stranden.
Kl. 16.00 - Baaaaada!
Kl. 17.00 - Hem igen, ta det lugnt. Hjälpa mamma med maten kanske.
Kl. 18.00 - Äta, haha älskart ;)
Kl. 19.00 - Göra mig iordning och åka till stallet.
Kl 20.00 - Rida Cimbus ute i hagen, hoppa hade jag tänkt och vilma sa tt hon kunde filma, då kommer det ut här!
Kl 21.00 - Rida ut Tjalle med Vilma och Loni.
Kl 22.00 - Åka hem igen, kanske kolla lite TV..
 

Ridningen idag

Cimbus reds ut idag, vi red tillsamans med Vilm och Loni mitt på dagen - vilket inte var det smartaste jag gjort i mitt liv. Vi blev lite stekta, men vad gör man inte. Vi red till lilla grusgropen och hade tänkt att bada, men så blev det inte riktigt, det var inte mer än 30cm högt vatten så bad blev det inte. Men vi galopperade och travade lite igenom vattnet. Red barbacka vilket jag inte gjort på ett bra tag och det var riktigt härligt. Nästa gång vi ska bada tänkte vi göra det i stora grusgropen där det är betydligt mycket mera vatten, där kan man till och med simma med hästarna. 
 
Imorgon hade jag tänkt att ta ett hoppass ute i hagen lika bra att passa på när det inte går några hästar där och det dessutom står hinder där så jag slipper bära ;)
 
Som jag saknar dej, fina fina ponny

VECKANS BLOGG

Nu är det dags att anmäla dej till veckans blogg! Jag har bestämt mig för att ha veckans blogg och varje TISDAG 13/8 kommer jag att läsa igenom ALLA bloggar som anmält sig och välja ut 1 som jag fastnade för och länka och skriva varför jag fastnade för just den bloggen. Just för att jag tycker att NI minabloggläsare ska få mer uppmärksamhet på min blogg.
 

Det ända du behöver göra är att skriva något i stil med: Jag är med!
 
 
 

Vad gör vi med våra hästar?

Som några av er kanske redan vet gick inte den här D - ponnyn igenom heller. 3 D-ponnyn som inte går igenom. Jag har börja tycka det känns hopplöst, men det är ingentligen inte mej detär mest synd om! Jag har börjat tänka på hur många hästar som iégentligen går runt och har ont? Vad gör vi med våra hästar. Jag har läst att det bara är 8 av 10 hästar som går igenom en besiktning. Fattar ni vad hemskt? Tänk vad många hästar som går runt och har ont, men ändå ställer upp och låter oss fortsätta rida. 
 
Jag undrar hur många utav alla tävlingsponnysar som skulle gå igenom en veterinärbesiktning utan anmärkning? Går din häst igenom? Går min häst igenom? Det är otroligt viktigt att man rider sin häst på rätt sätt. Varierad ridning, välplanerad. Dressyr blandat med hoppning och en hel del uteritter och vila. Hästen ska inte gå på för mycket gräs, inte för lite gräs. Hästen ska inte ridas för hårt och för mycket, men inte för lite. Alla hästar är olika och ingen går heller att rida precis som en annan. En häst ska vara byggd på ett visst sätt för att klara en viss sak och byggd på ett annat sätt för att klara en annan sak. Den måste vara rätt musklad för att inte dra på sig skador. Man måste rida dom i rätt form för att hästen inte ska få såkallade "kissing spines".. Shit vilken svår sport vi håller på med! Allt måste göras på rätt sätt.
 
Var rädda om era hästar!
 

Påväg mot skåneland

Påväg till Skåne nu, så här kommer lite live uppdatering från bilen. Nervositeten dallrar runt mej.. Men jag tror det kommer gå bra, det känns så. Sen vet man ju aldrig med hästarna ;) vi kommer hem ikväll hemma runt 11 om det går som beräknat, åkte kl 5 imorse - häääärligt, elleeeer?

Lovar ni att hålla tummarna kl 13.00 idag?


Nu bestämmer jag att..

1.. Det här kommer bli en bra dag!
 
2.. Cimbus kommer att vara pigg och glad idag och lätt orka båda klasserna!
 
3.. Vädret kommer att vara: Molnigt, lite svalt och blåst idag när jag ska tävla!
 
4.. Tjalle kommer att vara på jätte bra humör och vi kommer att riktigt roligt på ridturen!
 
5.. Cimbus INTE kommer att bli ömfotad efter han blir verkad idag!
 
6.. Min hemmagjorda Slush med vattenmelon kommer att smaka underbart!
 
7.. Mina konkurenter på tävlingen kommer att vara lätta att slå idag!
 
8.. Det kommer att vara något bra på TV ikväll.
 
9.. Allting kommer gå perfekt imorgon!
 
10.. Alla djur i hela värden kommer till mig och får ett bra liv! (( ;) ))
 

Kommit till ro ;)

Nu har jag kommit hem efter stallet. Idag red jag både Tjalle och Cimbus. Båda fick gå ut en sväng. Cimbus jobbade jag mycket med övergångar, ställa, böja, flytta osv inför tävlingen imorgon. Tjalle red jag bara utan krav. 
 
 Imorgon är det somsagt "tävling" med Cimbus.  Bara en liten klubbis, men både klubbens Cup och KM går imorgon och därför tänkte jag för första gången testa att rida två klasser på Cimbus. Se hur han reagerar på det. Förhoppningsvis orkar han båda klasserna utan att bli seg, tävlingen är på kvällen så det borde inte vara några problem. Men käns det inte rätt efter första klassen stryker jag mig från andra.
 
På torsdag åker vi ner till Skåne igen, kommer hem torsdag kväll. Fundera på den ni ;) 
 

Ute och rider

Bloggen ligger i stabilt sidoläge men beräknas piggna till om några timmar ;)


Cimbus är trött idag ;)


Godmorgon zzZZZzzZ

Sjukt trött idag. Kom hem 03.00 inatt. Dock sov jag lite i bilen hem ;) Skåne resan var en riktigt lyckad en och jag har nog hittat min nya ponny. OM den går igenom veterinär besiktningen osv såklart.. Ni vet att ni får reda på det! Jag red 8 olika hästar, och en av dom 2 ggr. 3 hästar varje dag. Igår han vi med att bada i havet också, iskallt var det.. 
 
Idag är planerna så att jag och mamma åker med Vilma och hennes mamma till havet och badar, solar och snackar. Myspys. Ikväll ska jag rida Cimbus ut med finaste Julia. Vi kommer ha så sjukt mycket att prata om. Vi har inte träffats på riktigt sen SKOLAVSLUTNINGEN, sjukt. Längtar, har saknat henne så. 
 

Kreta del 3

 

Nu ni


Kreta del 2

 
 

Kreta del 1

 

Beslutsångest

Sitter och funderar lite på vilken kavaj jag ska köpa. Det är nämnligen dags för en ny. Jag har valt ut några tycken som jag tycker är snygga. Men nu kan jag inte välja längre.. Jag tänkte att NI kunde hjälpa mig. Alla kavajer finns i både svart och blå. Skriv en kommentar vilken du tycker, skulle betyda mycket. Beslutsångest.. 1,2,3,4 eller 5?
 
 

Dagen innan skåne

IIgår hade jag fullt upp därför fick ni bara lite bilder, men det var ju fina bilder på en fin ponny ;) Jag red Cimbus lite lugnt på förmiddagen. Bara några galopper och lite trav, men mycket skritt. Lät honom gå lite lugn eftersom att han var lite trött i värmen. På kvällen åkte vi och kollade på kvällshoppning. Darragh skulle nämnligen starta, med lilla Tyra! 30 och 40 cm. Man såg riktigt hur kul han tyckte det var att komma ut. Roligt att hoppa så lågt också ;) Tyra rider honom så bra och Darragh lär henne allt han kan ;) Perfekta paret. Dom gick felfritt båda gångerna!
 
Idag har jag hunnit med att rida cimbus. Red ute på vallen, ett allround pass kan man kalla det. Började med lite dressyr, gick riktigt bra. Efter det jobbade vi lite med markarbetet och det tyckte han var kul. Tillsist innan vi skrittade av så tränade jag lite på att han ska galoppera fort vilket han inte kunde innan förra sommaren ;). Men nu har jag börjat tränalite på det och det tar sig varje gång ;) 
 

Bildbomb - Ihopsläpp, Cimbus

 
 
 

Cimbus ridplan v. 28

Idag: Idag hade jag tänkt att rida ut. Förhoppnignsvis med någon. Tänkte inte ställa så mycket krav på honom utan mest ha roligt eftersom att han var så himla duktig igår. Rider i ca 1 h i alla gångarter. Bra för honom att få sträcka lite på sig etfer passet igår. 
 
Tisdag: Troligtvis rider jag där jag i hagen precis som igår (sön). Rider med samma upplägg fast lite högre språng mot slutet om han känns lika fin. Det var ett tag sedan han hoppade lite högre och jag tänkte faktiskt ställa upp på en "kvällshoppning" snart. Och då är det bra att veta vilken höjd som skulle passa ;)
 
Onsdag: Uteritt igen, av den lite lugnare typen ;) Jag rider i alla gångarter men mycket skritt och jag rider kanske bara 45 min. Flyttar lite annars mest en lugn uteritt.
 
Torsdag: Rider tisigt på morgonen innan skåne. Jag rider troligtvis ut och konditions tränar lite, med intervaller. Inte så länge eftersom att jag har lite bråttom att komma iväg. 
 
Fredag, Lördag: Vilar.
 

Ny dag nya tag!

Höhö jag kan rimma.
 
Vaknade halv 11 idag, fattar inte att jag kan sova så länge.. Men jag antar att jag börjar bli tonåring på riktigt ;) Så jag har bara varit vaken i cirka en timma, men jag har iaf hunnit äta frukost. Jordgubbar med grädde och socker, onyttigt men gott. Idag ska jag och träffa släckten på mammas sida. Det var flera år sedan vi träffades.. Det ska bli riktigt mysigt. Senare ikväll ska jag rida Cimbus. Kommer fortsätta med hackamoret. Se om någon kanske känner för att rida ut med mej. 
 
Hörs under dagenen finisar!
 

Ridpasset idag - Cimbus

Idag red jag det bästa ridpasset på riktigt länge! Jag red ute i en hage med några små cavaletti som inte var högre än 50 cm. Jag testade att rida Cimbus på hackamoret för första gången i hans liv. SHIT vad bra han gick. Han som annars brukar bita sig fast och vara riktigt seg i munnen, lyssnade utmärkt nu. Jag kunde vända på en femöring och han var väldigt lätt att reglera både fart, storlek på sprången och ja, ALLT! Han hoppade dessutom som den prins han är (eller heter) även fast det bara vaar 40/50 cm. Han taggade till riktigt och blev hög i nacken och nästan stuttsade fram när han var riktigt taggad. Såklart slängde han in några bockar då och då också ;) Men det var riktigt kul att han också verkade trivas på bettlöst. 
 
Darragh blev ju ett tag så att han var stark med bett i munnen och då bytte jag till hacket. Sedan när jag bytte tillbaka till bett var han inte alls stark längre. Hoppas på att Cimbus också tänker så ;) 
 
Riktigt Riktigt nöjd med passet, tyvärr filmade inte mamma då jag inte kom på förrens efter att han borde gjort det.. Men ni ska defenitift få film nästa gång vi ska rida där :)
 

Jävlar vilket pass och vilken häst!

Bästa på riktigt länge! Berättar när jag kommer hem.

Cimbus<3


Promenerar med hunden


Saker du inte visste

-Jag är riktigt bra på att laga mat, kul är det också!
 
-Jag var med på ponnyakuten casting 2012
 
-Jag suger på att uppdatera min FB och Instagram.
 
-Jag gillar inte fulla människor, hah.
 
-Vi har veterinärbesiktigat två D - ponnyer, ingen gick igenom.
 
-Darragh såldes till en 7 årig jätteduktig liten tjej, han står bara ca 15 min från vårat stall.
 
-När Lena köpte Cimbus var han inte registrerad i "russ registret", och när Lena skulle göra det fanns det redan ett russ som hetter Cimbus. Därför heter han Prins Cimbus ;)
 
 
 

Hello

Sorry för dålig uppdatering under dagen.
 
Idag fick jag gå upp tidigt för att äta frukost, duscha osv. Amanda sov över. Jag, mamma och Amanda åkte runt 8 till farnor och farfar och plockade fram alla loppis grejer, stod där till två sen och vi sålde faktiskt för runt 800 kr, rakt ner i fickan ;) Nu har jag råd med kavajen jagvill köpa! Inatt stannar jag här och sover över. Vi ska snart grilla och ikväll kollar vi nog på TV. 
 
Imorgon hämtar mamma mig någon gång under dagen så ska vi hem och ringa på massa hästar i skåne, senare på kvällen åker vi till Cimbus så ska jag rida honom lite. Igår hoppade jag honom lite i skogen, red dessutom en lång runda med vilma vilket uppskattades rejält från busen. 
 
Roligare inlägg kommer, promise!
 

Svar del 2

Dessa frågor är stälda av Malin som bloggar på  http://malinottenback.blogg.se
1. Hur länge har du ridit? 
Svar: Första gången jag satt på en häst var jag bara ett par månader, men när jag började rida ordentligt var jag 4 år, då red jag på min grannes shettis Goliat som faktiskt lever än idag. 
2. Hur många hästar har du haft? 
Svar: 1 Egen.
3. Vilka bloggar läser du? 
Svar: Väldigt många, bland annat dom jag rablade upp i del 1.
4. Mål med bloggen 
Svar: Jag vet inte, ha roligt ;)
5. Favorit citat 
Svar: You only live once, but if you live it right once is enough
6. Favorit hästras 
Svar: Ingen speciell faktiskt.
7. Har du Instagram?
Svar: Yes, jonnapettersson :)
 

Dessa Frågor är stälda av Esther som bloggar på  http://teamheej.blogg.se
Ska du byta blogg? 
Svar: Nepp :)
Tycker du om att videoblogga? 
Svar: Haha, som ni märker, nej..
Vilken är din favoritfärg?
Svar: Grön eller mörkröd.. 
Vilken är din favoritmat? 
Svar: Kyckling i sås och hasselbakspotatis :0
Dina favorit ponnysar i alla kategorier och din favorit storhäst
Svar: Nu tar jag INTE kända ponnysar och hästar utan sånna som jag ridit eller känner. A - Lätt Goliat, grannens shettis - det var han jag llärde mej att rida på ;) B - Min älskade Darragh.. C- Jag vet inte, jag har inte ridit så många C ponnyer.. Men Theo kanske. D - Pelle, hästen som inte gick igenom veterinär besiktningen :( Storhäst - Jost, en unghäst på 4 år i stallet, hur mysig och fin som helst!
 

Dessa frågor är stälda av Melissa som bloggar på  http://www.dmryttarna.blogg.se
1.bästa du gjort med hästar? 
Svar: Jag vet inte, men det är himla kul att hoppa hindrena i skogen och bada med hästarna i grusgropen.
2.vilka bloggar följer du? 
Svar: Det har jag redan svarat på.
3.favvo färg? 
Svar: Redan svarat på.
4.idol? 
Svar: Roffe och Doglas
5.är cimbus (stav) bra på att hoppa? 
Svar: Dom dagarna som han tycker det är kul oh han tror att han är bra, då är han bra ;)
6.vrf rider inte du med shaps/ridstövlar?
Svar: Haha jadu.. Men när jag tränar och tävlar använder jag alltid det!
 

Dessa frågor är ställda av Isabell som bloggar på  http://ridskoleryttarna.horseworld.se
Hur många unika har du per dag ungefär? 
Svar: När jag bloggar som jag borde, 50-60 st :)
Besöksrekord? 
SVar: Över 2000 st ;0
Sämsta antal unika besökare du haft? 
Svar: Haha noll typ, ett tag när jag inte bloggade alls för några år sedan.
Har du någonsin tyckt att det är jobbigt att ha häst? 
Svar: Självklart, vem har inte gjort det en dag med 20- grader när man har feber och ändå måste kravla sig ut?
Är du på gång med någon häst än?;) 
Svar: Nej inte efter Pelle..
Bloggar du mest från datorn eller mobilen? 
Svar: DATORN.
Största misstaget du gjort? 
Svar: Det håller jag för mig själv.
Ditt allra bästa köp?
SVar: Oj jag vet inte faktiskt..
 

Dessa frågor är ställda av Evelyn som bloggar på  http://evelynsworld.blogg.se
Sporrar/Ridspö? 
Hoppning/Dressyr? Varför just det? -
Båda 
Läser du min blogg? vad tycker du om den? 
Svar: Nej.
Hööks/My one? 
Rider du på ridskola?
 
Hoppa högt/Lågt?
VVilken nivå rider du i dressyr? 
 

Morgonrunda på svart och vit


Dagen är i full rull

SItter i soffan och tar det lugnt innan jag oc Amanda cyklar till Vilma och badar, åker ring efter båt och jobbar på brännan och bara har kul. Har ganska nyligen kommit hem från stallet. Cimbus anlände igår efter 19 jag red på direkten. Det gick riktigt bra. Han var sjukt pigg och glad haha plutten. Red ut en liten sväng med mamma som fick låna en ponny ;) Vi red bara en liten kortis. Sen fick han stå inne under hela natten.
 
Idag åkte jag till stallet vid 7.30. Red och gjorde klart stallet. Red nere på vallen och Cimbus var sjukt fin. Min plan var att jag skulle jobba mycket på var att han skulle bli mjuk och lösgjord, och gissa vad? Han släppte redan efter första traven. Duktig! Jag fortsatte att jobba med att ställa, böja, flytta och greja. I slutet jobbade jag mycket med intervaller, galopperade på en raksträcka ganska bra tempo varavde med att skritta på en volt samlad och flytta framåt bakåt böja ställa ;)
 
Släppte även ihop Cimbus med den stora flocken idag, men det berättar jag senare när jag kommer hem från stranden, då komemr även massa bilder från det. Svaren på frågestunden kommer imorgon ihop med bilder från Kreta och bilder från när jag körde agillity med min mosters hund, bra blandning!
 

Svarar på frågestunden, be right back

 

Godmorgon Solstrålar!

Inte för att det är så värst mycket solstrålar utan för mitt fönster denna morgon, men jag antog att ni var så pigga  och glada att jag kunde kalla er solstrålar.  Jag är iaf ganska pigg ocg taggad inför den här dagen. Idag så är det så att jag stannar kvar hos Jenny och Fredrik till en stund efter lunch då mormor och morfar kommer och hämtar mig och skjutsar hem mig till mamma. Det blev ändrade planer med Cimbus, han kommer redan idag! Då blir det lite pyssel med att få honom att trivas och släppa ihop i nya hagen, packa upp alla hans saker  osv.
 
Nu måste jag snart springa upp och äta lite frukost, bara ett liiiiiitet tag till i sängen snälla Jonna.... ZzZZZzzzz
//Inte dålig hoppteknik han har, superstar//
 

Svar del 1

Dessa frågor är stälda av Julia som bloggar på http://goldentex.blogg.se
1. Tävlar du någonting?
Svar: Absolut, en hel del faktiskt. Upptill LB hoppning och LB dressyr, har även startat LA dressyr. Just nu tävlar jag bara med en B-ponny som heter Cimbus. Jag har precis sålt min egna B-ponny som jag tävlademycket hoppning med och letar nu en ny D-ponny att tävla, träna och ha som bästa vän.
2. Hur gammal är du?
Svar: Fyller 15 i Januari.
3. Vilken ras är cimbus?
Svar: Även fast han inte ser ut som ett typiskt Russ, så är det faktiskt russ som han är.
4. Vilken ras är darragh?
Svar: Import från Irland så det vet man inte.
5. Vinter eller sommar?
Svar: Lätt sommar.
 
Dessa frågor är stälda av Michelle som bloggar på  http://michellepetersson.horseworld.se
1. Har du någon´egen ponny? I så fall, va heter den, ålder, ras kategori. :D
Svar: Inte i nuläget. Jag hade en egen B ponny som heter Darragh och var import irland. Han var 13 år men han blev såld för snart två månader sedan eftersom att jag blev för gammal. Nu letar jag D ponny. Men jag rider en annan B ponny, ett russ som bits och sparkas (Var med på ponnyakuten castingen förra året). Han heter Cimbus och vi tävlar mycket dressyr tillsammans. Han är 6 år i år och jag har ridit honom sedan han var 4 och där med varit med och utbildat honom från start.
2. Hoppning/ Dressyr, varför?
Svar: Kna inte välja.. När det går bra i dressyren är det en otrolig känsla och riktigt roligt. Men hoppningen är mer action och spännande, fartfyld. Omöjligt att välja.
3. Vad tycker du är finast på dej själv?
Svar: Oj vad svår fråga.. Men jag gillar min mage faktiskt, till skillnad från många andra tjejer.
4. Läser du många bloggar?
Vissa dagar läser jag kanske bara 5 medans andra dagar uppemot 20. Men det är ca 10 bloggar som jag följer och dom läser jag nästintill varje dag.
5. Hur ofta rider du? Varav vilka hemma, träning, tävling m.m.
Svar: För två månader sedan (innan Darragh såldes) red jag nästintill varje dag eftersom att jag red 2 hästar. Just nu rider jag kanske bara 2 ggr i veckan. Men snart kommer cimbus hem till mig och då kommer jag att rida nästan varje dag igen, skönt - jag blir uttråkad annars ;)
 
Dessa frågor är stälda av Jennifer som bloggar på  http://ponyryttarna.blogg.se
1. Har du vart med på ponnyakuten casting? Känner igen dig! ;)
Svar: Jajjamen, det stämmer ;)
2. Vad är det absolut bästa?
Svar: Hästar.
3. Har du något annat djur än häst?
Svar: Haha, oohjaa! 4 Kaniner - två hanar Mille och Pictures. Två honor Brownie och Kiwi. Sen har jag en sköldpadda också - en lite kille som heter Uno.
4. Tycker du att det är viktigt att man matchar ihop snygga outfits till tävlingar?
Svar: Man behöver ju inte vara jätte snygg och matcha allt man har på hästen och sig själv men jag tycker inte att man ska ha massa olika färger på allting som grönt schabrak, rosa kavaj, röda benskydd och en svart luva, för det blir inte bra ;)
5. Om du tävlat va är det finaste du har vunnit? :)
Svar: Oj, haha jag vet inte någon pokal eller ett täcke skulle jag tro.

Sommar/Vinter
Glass/Godis
Hästar/kompisar - Sry alla fina vänner, om hästarna betyder 100 för mig betyder ni 99,9 :*
Sova/vara vaken
Sjö/hav - Medelhavet
 
Dessa frågor är stälda av Lina som bloggar på  http://tholanders.blogg.se
1.Gillar du att shoppa?
Svar: Vilken tjej gör inte? ;)
2. Dina 5 största intressen?
Svar: Vet inte riktigt vad du menar men : Hästhoppning, Dressyr, Fotografering, och haha jag vet inte.. Får man säga vänner? Är det ett intresse?
3. Om du inte fick ha någon "tillgång" till hästar eller något stall på en månad, vad skulle du ta dig till då? Skulle du klara det?
Svar: Ingen häst över huvudtaget skulle bli plågsamt men visst skulle jag klara det.. Jag skulle försöka hitta på så mycket olika saker att göra hela tiden så jag inte kunde tänka på hästarna ;)
4. Det bästa med att blogga?
Svar: Alla fina kommentarer och att se när statestiken skuter i skyarna ;)
5. Om du var tvungen att heta något annat, vad skulle du tänka dig att heta då?
Svar: Oj vilken svår fråga jag är så van vid Jonna. Men kanske Joanna. Något som är likt Jonna ;)
6. Vad får dig på dåligt humör?
Svar: Dryga människor som tror att dom är värda mycket mer än alla andra eller folk som tror att dom är grymma på saker fast dom inte kan någonting om det. Haha ni märker ju att jag blir upprörd bara jag tänker på det..
7. Vilken färg på hästar gillar du mest?
Svar:  Vinrött eller Marinblå.
8. När ska du till Kreta?
Svar: har redan vart där. Åkte den 28 Juni och kom hem den 5 Juli.
9. Vill du börja i den nya skolan till nian?
Svar: Nja, egentligen inte. Jag går häldre kvar på Oppeby.. Visst kommer den bli jätte fin men så stor och sjukt många elever. Men visst man vet ju aldrig.
10. Det bästa med dig själv?
Svar: Hm, att jag oftast är så glad och positiv.
 
Dessa frågor är stälda av Emily som bloggar på http://TeamEJ.blogg.se
1. Vad är ditt mål inom ridningen i år?
Svar: Med Cimbus är det att starta LA med ett godkänt resultat. Med min (förhoppningsvis) nya D ponny är det att bli ihopsvetsade och hitta varandra ordentligt så att vi är klara att tävla på våren.
2. Vilka bloggar läser du?
Svar: En hel del.. Blandannat din, Nellie Berntsson, Ponnysanning, Vilmas, Julias, Lisas, Esther och Emmas, Linas m.f.
3. Hur långt vill du komma med bloggen?
Svar: Top 50 på bloggportalen inriktning djur.
4. Har du någon favoritbild? Antingen på dig, som du fotat eller när du rider :)
Svar: Jag har rätt många bra som jag tycker om, men ingen som jag utsett till favorit direkt.
5. Ska du byta blogg nu när du sålt Darragh? :)                   
Svar: Nej det ska jag inte. Dels för att man tappar så mycket läsare och dels för att Darragh har betytt så oerhört mycket för mig så jag kan gott ha en blogg i hans namn!
 
!!HOPPAS NI BLEV NÖJDA MED SVAREN, DEL TVÅ KOMMER IMORGON!!
 

Godmorgon..


//Lägg märke till att jag ler, så stolt över honom//
 Herregud vaknade kl 11. Det var länge sen jag sov så länge.. Men men det var antagligen välbehövligt. Jag brukar aldrig kunna sova så länge, men nu när jag inte ville sova så länge så är det klart att jag ska göra det. Haha. Idag är planerna så att jag snart ska åka till Fredrik som ¨håller på och hackar gräs och faktiskt vara med där lite, kul med lite variation ;) Kanske ska bli bonde? Nej, det är klart jag ska fortsätta med hästarna haha. Sen i eftermiddag kanske vi åker lite mer Can-am spyder och kollar lite TV eller så.
 
På torsdag kommer den här bloggen äntligen kunna bli en riktigt hästblogg igen. För då kommer bitarn (Cimbus) tillbaka till stallet, se hur dom andra hästarna känner för det, inge vidare skulle jag tro ;) Cimbus ska sättas igång nu efter sin lilla sommarvila och eftersom att det är svårt för Lena att få upp flåset på honom, så kommer han till mig. Dessutom får han "vara häst på riktigt" några veckor eftersom att han får gå i en sån stor hage med massa andra hästar. Åh vad kul det ska  bli att få rida tillsammans med Vilma, Julia, Johanna osv. Som jag saknar det.
 
 

Kommande ((ROLIGA)) händelser

Visste ni att jag har dom finaste vännerna i värden?
 
*Provridning i Skåne 18-20 juli*
 
*Loppis hos farmor och farfar 13 juli*
 
*Cimbusen kommer till mitt stall och stannar några veckor 11 Juli*
 
*KM i dressyr med Prinsen 24 Juli*
 
*Blogga sååååklart! Alla dagar*
 
 

Veckans planering

Måndag: Just nu sitter jag faktiskt hos min moster och morbror, vaknade för ca en halvtimme sen sitter kvar i sängen som just nu är en soffa ;) Idag ska jag hänga här hela dagen, träna agillity med hunden, käka, snacka. Senare på etfermiddagen kommer fredrik hem från jobbet och då ska vi åka hans "motorcykel" det är en trehjuling som kallas Can-am spyder (bild) till någon slott och fika, jätte mysigt!
Tisdag, Onsdag: Jag hänger här, tränar agillity, fotar, kollar på deras 100 tum TV osv. haha man blir ju bortskämd med lyx här ;) Onsdag kommer mormor och hämtar mig så åker vi hem till mamma igen, jag har ju inte ens hunnit vara hemma efter kreta resan, snabba ryck..
Torsdag: Jag är hemma, antagligen packar upp, städar, sköter om djuren, kollar hästar på hästnet osv. Vi ska nämnligen åka ner till skåne och provrida massa ponnyer nästa vecka.
Fredag: Dags att förberda för loppis hos farmor och farfar! Jag kommer packa och greja säkert hela dagen! På kvällen åker vi med grejerna bort tilll f&f.
Lördag: Loppis! Från 10-15 tror jag . Det brukar faktiskt vara väldigt mysigt att stå där och dessutom tjännar man ju lite pengar ;)
Söndag: Om det är bra väder kanske jag drar iväg och badar, eller så träffar jag kanske Lisa och Julia, saknade :(( Sen planerar jag och mamma även resan till skåne skulle jag tro.
 
 

Nu så

Nu har jag kommit tillbaka till sverige igen och bloggen kommer sättas i rullning. Bloggappen  har inte funkat äöerhuvud taget nere i kreta därav bloggningen.. Men nu kommer det bli tipptopp igen!
 
Jag hade det super bra i Kreta. Bedömning:
Maten var otroligt god och det funkade super bra även fast jag var gluten faktiskt. Det var buffé både frukost lunch och middag.Väldigt stor buffé dessutom. Dock kunde jag knappt äta någon dessert över huvudtaget.. 8/10p
Hotellrummet Var inte det lyyxigaste direkt. Men det fanns ju två rum, ett litet kök, en toa och en liten balkong. Det var ganska mysigt i hotellrummet men sängarna var sten hårda, toan var ganska liten och en dag såg vi 2 st kackelackor, huaa! Balkongen var däremot riktigt bra - om man inte räknar med utsikten - den var riktigt varm och skön även på kvällarna så vi satt uppe och spelade YATSY en kväll. 5/10p
Poolområdet Var super duper fint. Det fanns 4/5 olika pooler. Två stycken pooler var riktigt stora och var 150cm djupa - där badade alla vuxna och en hel del "större" barn. Sen fanns det en stor pool med lite rutchkanor och andra leksaker i den var ca 70cm djup. Och sen fanns det två stycken små små barnpoolar. Vattnet var riktigt varmt och skönt. Det dåliga var dock att flera stycken paxade dom bästa platserna runt poolen redan på natten.. 9/10p
Hotellet i helhet: Personalen var trevlig och bra, ibland dock lite stressade men det får man ju förstå. Det var vääldigt mycket barn på hotellet, men det  störde faktiskt inte mej ett dugg. Det var mest roligt. Alla barn höll sig faktiskt ganska lugna och skrek inte alls mycket. 9/10p
Havet: Havet var sjukt fint, riktigt blått och genomskinligt vatten. Stranden/havet vid vårat hotell var dessutom riktigt varmt att bada i. Det var nästan lika varmt som i poolen. Det måste ha varit runt 28 grader MINST. Otroligt skönt.Vi åkte även till en strand som hette elefonissi - den rosa stranden, riktigt fint  där! Åkerni till kreta  måste ni åka dit! 10/10p
Sammanlagt: 82 % :D
((BILDER KOMMER I MÄNGDER UNDER VECKAN))
 

RSS 2.0