Ridning Cimbus + Miramis - 28/2-13

Cimbus
Som ni vet så red jag Busen idag. Vi red ute i sommarhagen. Först värmde jag upp både på rakt och böjd spår. Han var väldigt busig och glad, alltid lika roligt. Några bockar och lite ruskande på huvudet kom några gånger. 
När han kändes igång gick jag in på lite volter och började jobba honom. Han var sjukt fin och mjuk.  Det känns otroligt bra inför Lördag. 
 
Jag avslutade honom med att bara låta honom galoppera på i snön, det cykte han var så roligt att jag var nära att hamna i snön.. Men jag lyckades hålla mig kvar i sadeln ;)
 
Miramis

Miramis är ändast 4 år gammal och kunde inte så mycket. En svart liten söt shettis. Kände mej jätte stor och klumpig.. Men Lena sa att de inte såg så förskräckligt ut, så jag fr väll tro på det.
Det dom ville att jag skulle göra med honom var att han skulle få springa av sig lite. Jag red bara rakt fram och tillbaka på vägen hela tiden. Började med att skritta såklart, han ville inte alls gå ifrån Cimbus och dom andra så han stannade och backa några gånger. Men jag hade is i magen och bara drev på. 
 
Jag travade och galopperade också. Jag tycker att han var jätte duktig för att bara vara 4 år och bara blivit riden utav små barn. Jag red inte så länge eftersom att han inte var så jätte mycket igång. Dom tyckte att det såg bra ut och ville gärna att jag skulle rida igen, självklart kan jag göra det när jag ändå är ute hos Cimbus!
 
Har tyvärr inga nya bilder..

Bildbomb - Jaaag del 2

Fotograf: Lisa Gaspari
Kamera: Pentax K-X
Motiv: Jaaag

MÅNADENS BLOGG - Februari // Mars

Kommer ni ihåg att jag sa att jag skulle ha en veckans blogg varje månad? Nu kommer det igen. Fast jag har döpt om den till Månadens blogg.. Förra gången var det från januari till februari. Nu är det från Februari - Mars.
:)
 
Jag tänkte dra igång en Månadens blogg här på min blogg igen.
Tävlingen avgörs den 7 Mars 2013, jag kommer då skriva upp alla bloggnamn på olika lappar och dra en blogg. Vinnaren får ett FETT inlägg på min blogg som jag kommer skriva, possitiva saker och saker som kan utvecklas OCH såklart länka din blogg.
 
För att anmäla dig komemnterar du bara "Jag är med" eller något i den stilen. 
För att få en extra lapp kan du skriva ett inlägg på din blogg om att du är med i veckans blogg på min blogg OCH länka till DETTA inlägget. Om du gör detta för att få en extra lapp måste du länka det inlägget i samma kommentar på det här inlägget som när du anmäler dig så att jag kan se att du inte fuskar ;)
 
Hoppas ni fattar vad jag menar med extra lapp ;) Annars är det bara att fråga så ska jag försöka förklara bättre!
 
ANMÄL ER NUUUUUUU :)


Dagen idag, sista februari

Idag gå jag till skolan till 15.05. Lena hämtar mig direkt så åker vi till Cimbus. Jag ska rida lite dressyr och lite ut i skogen tror jag. Sen ska jag rida en liten Shettis också hahah, det var ett tag sen. Jag ska bara rida den för att den är väldigt pigg just nu så dom behövde lite hjälp så att den fick springa av sig lite. 
 
Darragh vilar idag.. Inte bra. Men men. han skulle ju verkligen behöva ridas faktiskt. 
 
Nu får vi se hur det blir med Brando, jag ska troligtvis rida honom någon mer gång. Vi får väll se. 
Jag har försökt att lägga upp filmen på youtube, men det går inte? Jag är så trött på det här med att lägga upp filmer från youtube och Videofyme.. 
 
Imorgon är det äntligen fredag, älskar´t! 

Ridning Brando - 27/2-13

I början var han sjukt seg haha. Jossan sa att han hade en lån startsträcka men när han väl kom i gång så skulle det bli mer krut. Jag håller helt med henne. Efter 20 min något sånt började han komma igång och vi började småhoppa och sådär. Han kändes jätte fin och var väldigt rolig att rida. 
 
När vi hoppade lite högre en linje med två hinder på 90cm så drog han första gången. Men då sa maggan att jag skulle fatta galopp, stanna, fatta galopp , stanna osv. Då blev han jättte lydig och på tårna. Sen gick det jätte bra och allting bara rullade på. 
 
Han kändes som en häst som skulle kunna passa mig, vi får väll se hur vi fortsätter med det här. Jag ska nog rida någon mer gång iaf :)
 
Film kommer, just nu har jag ju inga bilder :/
 
 

Sista ansträngningen

Om några minuter åker jag mot ridlektion med Brando. 
Hoppas det går bra nu, Nervositeten börja komma lite smått. Jag har iaf ätit och burrat in mej i en filt. 
Sitter och läser lite bloggar, bara tar det lugnt. Skönt, bara 2 dagar kvar i skolan och alla läxor är gjorda.
 
Imorgon är det torsdag och jag ska rida Cimbusen :) Ska försöka rida lite dressyr så vi känner oss redo inför helgen. Blir säkert lite bus ute i skogen också. Hoppas iaf. 
Darragh vilar nog eftersom att det troligtvis blir sent. Men jag ska såklart ändå till stallet och mysa lite med honom.
 

Sista ansträngningen

Om några minuter åker jag mot ridlektion med Brando. 
Hoppas det går bra nu, Nervositeten börja komma lite smått. Jag har iaf ätit och burrat in mej i en filt. 
Sitter och läser lite bloggar, bara tar det lugnt. Skönt, bara 2 dagar kvar i skolan och alla läxor är gjorda.
 
Imorgon är det torsdag och jag ska rida Cimbusen :) Ska försöka rida lite dressyr så vi känner oss redo inför helgen. Blir säkert lite bus ute i skogen också. Hoppas iaf. 
Darragh vilar nog eftersom att det troligtvis blir sent. Men jag ska såklart ändå till stallet och mysa lite med honom. 
 
Vi hörs! 

Bildbomb - Lisa och Jonna del 1

Fotograf: Lisa Gaspari
Kamera: Pentax K-X
Motiv: Jag och Lisa

JÄTTE GLAAAD :D

Ikväll ska jag hoppa BRANDO , Jossans häst för er som missat det. 
En D-ponny valack. Brun.
Anledningen till att jag ska prova att rida honom är för att Jossan frågade mej och jag KANSKE ska tävla honom i vår. Om allt stämmer och det känns bra :)
 
Ska be någon filma så kanske det kommer upp här. 
Håll tummarna för oss! Lektionen börjar kl 19.00 
 
Här är en bild på Brando och Josefin
 

Ridning Darragh - 27/2 - 13

Igår red jag ut med Vilma och Loni en sväng. Tror vi var ute ca 1 h. Vi galopperade på plogade gärden, skrittade i skogen och travade på vägar. Det blev en mysig ridtur. För det mesta red vi bredvid varandra i alla gångarter och då blev ingen utav hästarna starka eller dragiga. 
 
Vi red på ganska bra och det behövde Darragh efter att sportlovet blev en väldigt lugn vecka för honom... 
Inte så mycket mer att säga om detta. Dressyrlektionen idag blev inställd :/ Jag vet inte om vi kan ta det en annan dag heller? Åhh.. Hur ska detta gå nu?

Godnatt

Sry för mobilblogg..

Dagen idag har varit helt okej. Vilma sover här inatt och hela kvällen har vi kollat på filmer från när jag var liten. Haha så söt! Har även hunnit göra matteläxan och spanskan efter jag kom hem från stallet. Red med Vilma idag, inlägg om det kommer imorn.

Slutade kl 13.20 och gick direkt hem till Lisa. Som jag trodde blev det massa skratt. Lisa lockade mitt hår och vi fotade, lagade mat och spelade kort. Bildbomber kommer på bilderna, jag ska bara få dom ;) En liten smygtitt här nedanför.

Dressyr träningen imorn blev inställd :/ Vi får se hur det går nu da, herregud?


Lockar

By Lisa Gaspari http://lisagaspari.blogg.se/


Spansklektion

Rå pluggar inför provet just nu på spanskan, imorgon är det dags.. 
Men jag tror inte att det blir så svårt faktiskt, jag kan ju allting redan nu. 
 
Tjatar på mamma lite om att hon ska köpa en semla åt mej efter hennes jobb. Får se om jag lyckas. 
 
Imorgon är det dressyr lektion med Darragh för Maggan. Sk bli riktigt spännande, se om det funkar? 
Har ju inte gjort det förut men mama tyckte att vi skulle testa igen så det ska vi! :)

Skynda Skynda

Veckan bara springer iväg ojojoj! Eller det är iaf vad jag vill att den ska göra..
 
Idag slutar jag som sagt jätte tidigt 13.20 och går hem till Lisa. Vi ska laga mat, fota och sen ska hon locka mitt hår. Lite skratt blir det nog också. Sen tar jag kvart i fyra bussen till stallet. Jag ska rida och fixa allt. 
 
På torsdag ska jag rida Brando eftersom att det inte blev något i helgen. Ska bli jätte kul. Ja faktiskt, OJ vad roligt det ska  bli :D

Idag är det måndag

= värsta dagen i veckan eller vad säger ni?
Idag har jag hunnit med mycket! I ordning - spela gitarr, stallet, duscha, damsuga, bädda rent i sängen, äta och plugga! Effektiv tjej här ;) Men för att vara en måndag har denhär dagen vart helt okej.
Nu resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt, läsa bloggar och tiita TV. 
 
Imorgon slutar jag 13.20 - sååå härligt. Min buss går inte förrens 14.25 så jag går hem till min fina kompis Lisa. Får se vad vi hittar på. Antagligen skrattar eller nått sånt ;)
Jag ska också rida Darragh och plugga det sista inför spanskaprovet. 
 

RESA

Åh vad jag bara vill bort nu! Känner verkligen sug till typ Thailand, fatta vad perfekt?!
Tänk bara vad skönt att komma bort från kyla, snö och skolan såklart ;)
Här får ni några bilder så ni blir ÄNNU mer sugna på att försvinna bort några veckor

Kämpa vidare

Och DÄR tog sportlovet slut... Fyy, orkar inte,
Spanskaprov denna vecka annars inte så jätte mycket läxor. Det är iaf en bra sak.. 
Det är faktiskt bara 5 skolveckor kvar, alltså 25 skoldagar kvar innan PÅSKLOV, tjoohoo!
 
Darragh vilar idag, som jag trodde. Jag har gitarrträning direkt efter skolan. Hinner ju vara hemma ganska länge ikväll eftersom att jag inte ska rida och det är ju väldigt bra. Ska nog plugga lite och sen bara ta det lugnt och tänka på att det bara är 4 skoldagar kvar innan helg. Haha ;)

Ridning Darragh - 24/2-13

Idag red jag ut i ca 1 h med en vuxen tjej.
Vi  red ganska långt. Det var ju super fint väder så det blev en härlig runda. Dock var Darragh super pigg, springig och stark.. Gud så han drog vissa tillfällen, men det gjorde hennes häst också, inte för att det blev bättre för det men men. Vi red på lite iaf. Red både uppför backar, i skogen och i djupsnön så dom fick jobba med alla sina muskler. Det var bra för Darragh eftersom att han gick lugnt nästan hela förra veckan. 
 
Imorgon får vi se hur det blir med Darragh, kanske vilar han eftersom att jag har gitarr. På tisdag blir det iaf en uteritt och på onsdag är det dressyrträning. På torsdag blir det något lite lugnare och på fredag en uteritt, sen är det TÄVLING ;)
 -Cheeeeeese


Riddags!


Ridning Cimbus - 24/2-13

Åhh har inga ord, han var gudomlig! Han har nog aldrig gått så bra. Gick i en perfekt form nästintill hela tiden. Hade ett super bra tryck i bakbenen. Klev på frammåt och lysnade för mina hjälper. Var mjuk i sidorna. Ställde och böjde bra. Flyttade i sidled. Gjorde jätte fina galoppfattningar. Aa, ni märker - han var grym!
 
Vi jobbade mest med delar av programmet till div 3, alltså LC:2 . i Slutet red jag hela programmet och då blev han lite seg, men det är inte så konstigt eftersom att han hade gått så bra hela passet redan. Men Maggan bedömde oh jag fick flera sjuor och sådär. 
 
På lördag är det klubbtävling, dressyr med Cimbus och faktiskt Darragh också! :D Rider LC:2 med båda. Det är inte helt bestämt med Darragh än, vi ska se hur det går på dressyrträningen på onsdag, ska bli kul ;)
Bild på Cimbusen i somras - ser ni utvecklingen? ;)
 

Hej svej!

Sitter och trycker i mej lite fruktsallad med grädde till frukost denna söndags morgon. 
Jag och mamma har precis städat, dammsugit och torkat hela övervåningen.. Pust. Nu har vi bara undervåningen kvar till eftermiddagen. Idag ska jag rida ut Darragh, ganska ordentligt tror jag. Han måste verkligen få komma upp i flåset lite. Föhoppningsvis en sväng med Vilma :D
Ingen träning ikväll som det brukar vara, sportlovs uppehåll.. Men jag känner att det räcker denna vecka med dom 11 h i skidbacken. Har fortfarande ganska rejäl träningsvärk.
 
Under dagen kommer ett inlägg om ridningen med Cimbus, gick SKIT bra, ojojoj säger jag bara. Akta oss!
Åh han är ju för fin!

Ohh

Inlägg kommer idag kommer imorn, just nu orkar jag bara inte.. Sry


Today - my favorit day

God morgon LÖRDAG. En dag som ska tillbringas först hemma i soffan och sen på hästryggen. 
Kl 12 ska jag vara på hemma klubben tillsammans med alla andra ponny ekipage i klubben. Vi ska prata ihop oss om div 3, äta och rida tsm. Rida lektion för Maggan. Jag kommer att rida Cimbus eftersom att det är honom jag ska rida i laget i vår. Ska bli kul etfersom att han har känts så himla fin de senaste gångerna jag har ridit honom, hoppas bara att han håller i sig med sitt pigga humör! För om han gör det så får ni akta oss under året ;)
 
Mamma tar en promenad med Darragh under tiden jag är på smedstorp, det behöver han. Han var ju så duktig igår.  Om mötet inte håller på så jätte länge kanske jag rider en sväng också. Men det är säkrast att mamma tar honom först ifall att mötet skulle hålla på till ca 5.
 
Just nu sitter jag och kikar lite på Tjej Vasan, gud så lång tråkigt.. 

Friday Night

Då var snart denna fredag också slut. En ganska lugn men ändå rolig dag, förutom att det värker i hela kroppen... Darragh var JÄTTE duktig på löshoppningen idag,
såg riktigt fräsh ut och i slutet hoppade han några språng på 1m tror jag. Det såg ut som han tyckte det var roligt också! 
 
När vi kom hem red jag med Jasmine (en granne, och vän) en sväng, ut. Jag lånade en av deras hästar, Lill Crim medans Jasmin red Okay (Tror det stavas så). Vi red en ganska kort runda. Har ridit Lill Crim förut men det är alltid lika ovant då han både är storhäst och dom rids med western sadlar och western träns. Men det är riktigt roligt måste jag säga. Man sitter ju som en gud i sadlarna! ;)
 
Nu är det bara några timmar kvar av detta dygn och jag ska tillbringa dom i soffan framför galdiatorerna och datorn. Men vi hörs sen!

Fredag, idag

Fyy va seg jag är idag.. Både i hjärnan och i kroppen. Allting är lixom segt. Helt slut efter igår antar jag. Jag har setat i soffan hela dagen och sov till halv 10 idag. Skönt. Mamma hade gjort fruktsallad till mig innan hon åkte, oc jag åt det till frukost. Snart kommer hon även hem med donken, åh mumms. Darragh ska löshoppas kl 2 idag på hemma klubben, men vi går dit. Får se om jag kanske rider barbacka.
 
Annars idag är det bara lungt stallet är det ända måstet och direkt efter det tänker jag slå mig ner i soffan och vila framför TV:n igen. Jag behöver en sån här dag idag. 

Dagen i skidbacken (Igår)

Jag ska börja att be om ursäkt för dålig uppdatering igår. Jag har fått äta grus pga det - statistiken var nere i backen. Men det tar jag åt mej.
 
Vi började med att hyra utrustning och ställa undan vår packning. Sedan stakade vi oss hela vägen till barnbacken - eftersom att det var min första gång. Det gick inte alls bra haha.. Men efter några åk i barnbacken kunde jag iaf svänga och stanna. Sen skulle vi köra en blå backe (Den som sedan blev min favvo backe), den var jätte bramt tyckte jag, så Per (Vilmas pappa) fick hjälpa mej ner för halva backen och halva kunde jag åka själv. Vi gjorde så 1 gång till, men efter det skulle jag göra det själv. Det gick faktiskt jätte bra! Sen körde vi den några gånger till och efter det var det dags för en röd backe :S 
 
Den röda backen gick bra ända till slutet då jag ramlade 1 gång men det var inget med det ;)
Då vi tyckte att den backen var tråkig skulle vi testa en annan röd backe... Ibörjan var den inte så brant, men sen var den as brant så jag fegade ur, tog av mig skidorna och GICK ner för backen.. Några från liften skrek på mej "Vafaan gööruu" men jag brydde mej inte. Jag gick över stacketen in till där liftarna gick istället så jag inte var ivägen för dom som åkte. 
 
Vi åkte min favvo backe igen och jag bara trillade HELA tiden, nu började bakslaget komma. Gud jag trillade tom när vi åkte barnbacken trillade jag. Hmm, jag vet inte riktigt vad som hände.. Men jag fortsatte att öva och öva och tillslut slutade jag trilla.
 
Vi körde kanske 7 ggr på den blå backen och det gick bra, jag blev bättre och snabbare och för första gången var det verkligen ROLIGT. Men, sen skulle vi köra den röda backen som vi tyckte var tråkig IGEN och, (Hahah) då tyckte jag att den var så brant så jag gick med skidorna på sned nedför halva backen. Melker (Vilmas bror) höll på och få ryck på mej.. 
 
Detta är roligt för er att läsa och det är roligt nu i efterhand när jag tänker på det men det var INTE kul när det väl hände kan jag tala om:
Vi skulle åka vårt SISTA åk alltså även sista gången i liften och jag skulle hoppa av mitt i liften för att gån in på halva röda backen då om andra skulle åka hela backen. Jag kliver av ankarliften MEN den åker under min jacka och fastnar. Jag blir dragen frammåt liggandes på mage Uppför hela backen. Jag höll på att strypas och jag trodde verkligen att jag inte skulle komma loss utan sitta fast i liften hela vägen ner och tillbaka.. Eftersom att ingen heller tryckte på nödstopp så fick jag dra mig loss från liften när man skulle hoppa av, och jag lyckades. Men mina skidor hade åkt av så jag fick gå ner för backen igen...
 

Vi har iaf haft väldigt roligt och jag har inte skadat mej, men jag känner idag vilken jäkla träningsväk, mest i armarna. Tack Vilma med familj att jag fick följa med! :D

Vilopaus på en bänk ;)

Inga brutna ben än (y)


Bildbomb - Min Uno del 3

Fotograf: Jag, Jonna
Motiv: Min sköldpadda Uno
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: AF-S Nikkor 18-55mm

STHLM igen

Nu sitter jag här i bilen med 4 andra pers påväg till STHLM. Denna gång för att åka skidor. Vi kommer inte hem förens kl 00 typ. Men ett tidsinställt kommer och sen uppdaterar jag ju live från backen! Vad sägs om det?


Ridning Darragh - 20/2 - 13

Red ut för första gången på 2 dagar. Jag red ut själv i nästan en timme. Red Britta - källstugan som vi brukar kalla det och det gick bra, han var på ett riktigt allert humör och ver med på svängarna ;) Nej, men han kändes fräch och pigg. Jag red i både skog, gärden och vägar. Galopperade, traved och skrittade. Mest trav, han skulle få upp flåset idag. Men han har ganska bra kondis så jag lyckades inte riktigt fullt ut.. Jag galopperade upp för en backa som det var kanske 60 cm snö på och DÅ blev han flåsig, men direk när jag bröt av var han inte flåsig längre. Haha, attans. Vi träffade på ca 10 st hjortar vid olika tillfällen också. Jag tycker att dom är så fina. Darragh tycker att dom är lite små läskiga och dom tycker nog att vi är hur läskiga som helst!  Jag skulle lätt kunna ha en liten hjort i mitt rum ;)

On my way Home

Idag har jag gjort ingenting alls, hittills ;) nu är jag påväg hem och jag ska direkt till stallet. Nervositeten inför imorgon börjar komma.. Jag vill inte direkt ha några brutna ben.. :S


Onsdag morning

Godmorgon!
 
Idag är det onsdag och ända tills efter lunch ska jag bara chilla. Vara lite barnslig och spela starstable ;) Blogga såklart. Efter lunch någon gång åker vi till stallet, där lämnar mormor och morfar mig. Jag ska rida och fixa stallet. Får se om det finns någon att rida med. Annars får jag helt enkelt rida själv. Ut en sväng blir det iaf.
 
Ikväll får vi se hur det blir, om jag sover hemma eller om jag sover hos vilma. Jag längtar såååå till imorgon.
Ca halv 8 // 8 åker vi mot Stockholm (IGEN)  och kl 10 ska vi senast vara uppe. När vi kommer dit hyr vi grejer och ställer vår packning någonstan antar jag. Vi kommer ha en STOR matsäck med os då vi ska vara där från 10.00 till 22.00 ;) Vi får väll se om jag fryser ihjäl :S 
 
Längtar till helgen också, när jag ska rid Brando - Jossans ponny. Vi får väll se hur det går. Han är lite speciell säger Vilma, eller inte speciell men väldigt känslig och så. Vi får väll se, jag ska göra mitt bästa :)

Å hej och hå

Nu börjar denna tisdag ta slut. Händelserik dag. 
Jag började med att sätta mej och plocka lite med bloggen och kollade runt på internet. Runt kl 12 kom Anna och Ylva. Vi var först uppe med kaninerna på höskullen och sen gick vi till en snögrotta och byggde på den. Det var super kul och reslutatet blev bra. Kaninerna fick en riktigt stor tunnel att krypa runt i, mysigt för dom. 
 
Nu har jag precis tagit en dusch och sitter med fötterna i ett varmt bad. Man blir inte lite bortskämd här, nejnej. Pftt vad säger ni? ;) Snart är klockan 8 och då borde det väll börja något bra program. 
 
Hoppas ni har haft en lika bra Tisdag som mej?

Det är ändå du som väljer - väljer vem du är

Det är ändå du som väljer - så var noga med ditt val
 
Du kan välja att vara snäll, elak, fjortis eller Emo, vad du än väljer så spelar det ingen roll för dom andra så länge dina misstag inte går ut över dom i din omgivning. Vad du än väljer kommer du alltid att göra misstag, det är mänskligt och det går inte att välja bort. Man lär sig av sina misstag , eller hur? Men se till att inte göra om samma misstag 3 gånger, en gång är ingen gång och 2 är lika med 0 men tre gånger det är en gång för mycket.
 
Tänk att du kan välja precis helt själv vem du vill vara. Om du tycker att du har valt fel kan du alltid ändra dej. Men det är viktigt att du väljer rätt från början. För dom du umgås med kommer fortfarande komma ihåg vem du HAR varit. Tycker du själv att du är lite dryg, lite elak eller kanske lite för bitchig ibland? Se till att ändra på det, NU. Ju fler människor du träffar när du beter dej som en bitch - dessto fler kommer komma ihåg dej som en. Det är aldrig försent att ändra på sig. Men se till att göra det på en gång. Gå inte och säg, nej men jag kör på den här lite dyga staylen idag igen, jag ändrar mej imorn. 
 
Vissa dagar är man lite ledsen, lite arg och därmed lite bitchig. Det är okej, dina vänner kommer förstå. Men se till att inte stanna där i flera dagar - veckor - månader, då blir det svårt att komma tillbaka, och det blir svårt för dina vänenr att ändra uppfattning igen. 
 
Det jag ville komma fram till med det här inlägget var att du väljer helt själv vem du vill vara aoch det är aldrig försent att ändra den du är - om du själv inte trivs med den du är. 
 
Tänk efter nu, är du den du VILL vara, eller spelar du bara?


Tisdag

Nu var det Tisdag. Sovit som jag vet inte vad, fy vad dåligt jag sov... Vaknade hela tiden, kunde inte sova och hittade ingen skön plats på kudden. Nu är jag iaf hos mormor och ska snart ta tag i dagen. Jag ska vara med Anna och Ylva och deras kaniner, jag tog ju själv inte med mej någon utav mina. Jag har tagit med mej kameran så jag kan fota lite :)
 
I örvigt ska jag försöka att bara ta det lugnt dom här dagarna hos mormor och morfar, vila upp mej lite tills jag ska till stöten (Jag tror det var dit?) aja, iaf tills jag ska åka skidor på torsdag. Jag är lite nervös faktiskt.. Jag har ju aldrig i hela mitt liv åkt skidor.. Jo, en gång när jag var typ 5 år och åkte långfärdsskidor med mamma ;) 
 
Nu måste jag verkligen ta tag i dagen och äta frukost. Kanske be mormor om ett fotbad också..? ;) Man blir lite bortskämd när man är här!


Stockholm

 
Dagen i STHLM har varit riktigt bra. Började dock inte så bra då det första pendeltåget vi tog hade något fel på motorn så det gick huuur långsamt som helst och vi missade 2 tåg..
Jaja, resten utav tågresan gick bra.
 
Väl i Stockholm har jag gått på SurePlan, checkat Hötorget, gått på gatorna i Gamla stan och shoppat på Drottninggatan. Har haft en riktigt rolig och mysig dag med farmor. Köte dock inte mycket grejer. Två skal, ett till mig och ett till mamma och sen lite choklad till mamma som hon blev jätte glad över så det var kul. Vi tog samma pendeltåg hem och var tillbaka hos farmor vid 18.00 ungefär. Sen kom mamma och hämtade mig. Mormor insisterade på att komma och hämta mig ikväll istället för imorgon så jag lät henne göra det, gjorde inte så mycket för mig ;) - Såklart att jag saknar att sova hemma lite (och mamma) men men..
 
Nu sitter jag i fotöljen framför TV:n hos mormor och morfar, har precis ätit och kollat på DICTE. Grym serie. Undrar hur många avsnitt det är kvar, inte så många säkert :/
Snart ska nog jag sova..

New in

Har faktiskt alltid velat ha ett sånt här ;)


Lunch!


Ridning Darragh - 17/2-13

Som ni vet så hoppade jag Darragh i ridhuset igår. Det gick riktigt bra och han kändes pigg och allert. Jossan hjälpte mig lite. Vi körde bara på en 5,5:a med först en bom och sen kryss - Oxer. 
Nästan varje språng blev bra förutom något i början när avståndet var förlångt. I slutet hoppade vi några språng på 90 och det kändes super bra! Härlig känsla.
 
Det blev ett kort inlägg ang ridningen.. 
Men här kommer erbjudandet Jossan gav mej:
-Jag ska KANSKE få tävla hennes D-ponny brando lite grann. Jag ska testa rida honom i helgen. Det ska bli super kul, han är väldigt fin tycker jag! :)

God Morgon

Har precis gått upp,sovit ganska bra inatt. Nu ska jag snart äta och fixa mig, kl halv 9 ska jag och farnor åka till tåget som går 09.54 till stockholm ;) Vi ska byta tåg en gång men annars är det raka vägen, kommer ta ca 1 h sa dom. Uppe i stockholm skavi iaf gå i affärer, äta och gå i gamla stan. Ska bli jätte roligt och mysigt, får se om jag tar med mej systemkameran annars klickar jag några kort med Iphonen. 
 
Vi kommer hem runt 20.00. 
Mormor ville att jag skulle komma till henne redan idag så honskulle komma och hämta mig ikväll redan ;) Typ vid 21.00.. Haha.
 
Hoppas att mamma gör något med Darragh idag. Blir inge bra om han vilar... 
Inställt om min ridning igår kommer upp under dagen annars blir det bara mobil bloggar tyvärr - sorry-

Kvällen

Nu har jag ätit, tagit ett bad och just nu kollar jag på ponnyakuten. Härlig kväll. Hoppade Darragh idag, körde på en 5,5:A, gick jätte bra och avslutade med 2 språng på 90, duktig pojke. Jossan som var där och tränade oss gav mig ett roligt erbjudande, det får ni reda på sen! Imorn taggar jag och farmor att åka till Stockholm :D Vi hörs!


Jeans Inspiration

Alla jeans är från nelly.com 

Jag tycker att alla borde gå in och kika här http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/jeans/ Sjukt snygga grejor. To die for..
 
 

Bildbomb - Min Uno del 2

Fotograf: Jag, Jonna
Motiv: Min sköldpadda Uno
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: AF-S Nikkor 18-55mm

Söndag

Hmm.. Har inga direkta planer för dagen. 
Kl halv 8 blev jag väckt av Vilma och fick frukost på sängen, myyyys. Jag fick fruktsallad, varm oboy och äggröra :) Jag antar att vi någon gång under dagen åker till stallet Darragh måste ridas. Antingen blir det lite hoppning i ridhuset eller en uteritt med mamma. Det får jag reda på snart ;)
Efter stalelt ska jag hem någon timma och vila upp mig lite tror jag. Lite senare mot eftermiddagen/kvällen åker jag till farmor och farfar.
 
Imorgon tar jag och farmor pendeltåget till STHLM. Jätte mysigt ska det bli. Fikar och går i affärer. 
Jag tror vi skulle komma hem igen vid 20.00 ungerfär. Sen blir det 1 natt hemma, och efter den natten bär det ju av till mormor och morfar istället ;) Speckat scheema med stora släkten! Haha nej, jag har inte så stor släkt faktiskt. Bara 1 kusin.. ;)
 
En till bildbomb på Uno och lite kläd inspo kommer upp under dagen! 
 

Aww

Frukost på sängen by Vilma


Saturday Night

Som ni INTE vet sover jag över hos Vilma idag, vi bestämde de runt lunch
och ja, nu sitter jag här i soffan med Vilma efter att vi har ätit, bakat, fotat och kollat på mello. Rolig kväll. 
Halva morgondagen tillbringas med Vilma och kanske att vi även rider ihop, om jag inte ska rida med min mamma som ska rida för första gången på något år! 
 
Idag har dagen varit bra, känns som jag hunnit emd ganska mycket även fast jag bara låg i soffan och slöa tills 13.00.. Men jag han ju fota Uno (Det kommer flera delar utav bildbomber på honom under några dagar framöver), kolla på skidor på Tv:n och blogga mycket så det var ändå ganska bra. 
 
Freja, min granne följde med mej till stallet, staylade Darragh med maaaaaasa snoddar och rosseter.. Haha han såg ut som ett litet paket. Hon hjälpte även mamma med att mocka och fixa allt när jag var ute och red med Becka. Inlägg om ridningen kommer senare eller imorn. 
Vi hade iaf väldigt roligt i stallet idag ;)
 
Nu ska jag vara lite social med Vilma så hörs vi! 
 

Bildbomb - Min Uno del 1

Fotograf: Jag, Jonna
Motiv: Min sköldpadda Uno
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: AF-S Nikkor 18-55mm
Vad tycker ni? Har ni någon gång sett en sköldpadda i verkligheten?
Här har ni iaf min pärla!

Jonna, Cimbus och Darragh

Den här gulliga filmen är gjord av Isabell http://isabellberglundd.blogg.se/ , tack så jätte mycket!
 

Godmorgon

Godmorgon allihopa, nu är det lördag en lugn lördag. Planerna för idag är att rida Darragh, fixa stallet och ladda iför veckan. Mycket som händer i veckan som ni vet. Darragh ska iaf ridas ut tror jag, om jag inte tar en sväng till ridhuset, vi får se. Jag har iaf väldigt mycket tid idag och kan därför gärna skriva ett önskeinlägg om det är någon som vill läsa om något specielt, annars kommer det upp spännande inlägg här ändå. 
 
Kanske att jag kan fota lite i stallet idag, hästarna, hundarna och katterna. Kanske till och med att jag tar ut Uno (sköldpaddan) på en sväng i huset så att jag kan fota honom lite också, det har ju vart väldigt lite om honom den senaste tiden. Han har faktiskt blivit väldigt stor. Bilder kommer ju isånnafall iaf upp här i mängder några dagar framöver. Det blir roligt. Är det något specielt djur ni vill att jag ska fota lite extra på kanske? 
 
Vi hörs senare under dagen, nu måste jag ta tag i lördagen.

Sportlovs planering

Såhär är mina planer v8 - sportlovet
 
Måndag: Stockholm med Farmor, pendeltåg dit och tillbaka. Ska bli riktigt kul, en hel dag med farmor det var länge sen!
 
 
Tisdag: Måste rida och sen ska jag åka till min mormor och morfar. Tar förhoppningsvis med mej en av kaninerna :)
 
Onsdag: Har sovit hos mormor så jag stannar där till mitten av dan ungefär sen måste jag rida. Kanske att jag sover hos vilma det får vi se..
 
Torsdag: Kl. 8 åker jag och Vilma med familj till stockholm och kör på en heldag i skidbackarna. Första gången för mig.. :S Lite nervös men vilma har lovat att lära mig!
 
Fredag: Måste rida, men annars en chill dag, känns bra.
 
Lördag: Träff hos ridläraren med Cimbus och alla andra ponnyekipage som ska vara med i div 3. Ska äta och rida lektion :)
 
Söndag: Hmm.. jag vet inte riktigt, vila ut innan skolan börjar :)
 
Övriga grejer jag måste klämma in: 
Ska troligtvis rida Blitz (Matildas D-ponny) för att matida har köttelfeber den stackarn, hon har redan haft det en gång... :/ Han är en riktig snygging så det ska bli kul. 
 
Som ni märker är det ganska full uppbokat :S
~Gammal bild~

Massage

Åh vad härligt det var med massage. Kunde inte ens föreställa mig att att det skulle kunde vara så skönt..
En riktigt bra start på lovet kan man säga. Direkt efter det åkte jag till stallet, träfafde Vilma, mockade och myste lite med Darragh - som ju vilar idag. 
 
Caseapp vinanren har mejlat mej och var riktigt glad, väldigt roligt :)
Lycka till nästa gång för er som inte vann, hoppas att ni vinner då.
 
Just nu sitter jag i soffan, läser FRIDA, kollar TV, smsar och bloggar. Men jag är ju tjej så jag klarar det galant iaf. 
Väntar på mat och på gladiatorerna. Ikväll ska vi äta kyckling tacos, mmmmuuummss. 
Bild kommer på det - så att ni också får njuta lite menar jag. 
Vi hörs senare, eller hur?

VINNARE AV PRESENTKORT

 I Onsdgas kväll kl 20.00 drog jag vinnaren utav denna tävling. 
Vinnaren vinenr alltså ett presentkort på 200kr på caseapp, där du kan designa ditt egna iphoneskal. 
 
VINNAREN BLEV Tussie som bloggar på http://londonryttaren.se/ grattis till dej! 
Jag vill att du mejlar mig ([email protected])innan lördag kl 18.00, gör du inte detta dras en ny vinnare som presenteras på en gång. :)
 
Grattis Tussie!


Matteprov :S

Blev precis klar med matteprovet..  Men det kändes faktiskt ändå helt okej. 
Har gått igenom och kollat alla upgifter, bra när jag kollade igenom så såg jag 2 slarvfel, så det var riktigt tur att jag hann ändra ;) Så onödigt med slarvfel. 
 
Nu har vi svenska, lunch idrott och SO kvar sen är det fredag på riktigt och jag firar in sportlovet med en massage. 
Efter det bär det av mot stallet, får se om jag går en sväng med Darragh, annars vilar han helt och hållet.
Ikväll är det myskväll med mamma. Kolla gladiatorerna och bara ta det lugnt, äta chips ;)
 
Behöver inte plugga något över sportlovet och det känns väldigt bra. Ändå har den här terminen hittils varit mycket lugnare med läxor än förra terminen. 
 
Tråkigt inlägg men ändå nått att läsa. om 2 min avslöjas vinanren av presentkortet, HÅLL KOLL

Fredag babe

Ohh äntligen var det fredag. Några timmar till i skolan bara sen är det loooooov. 
Ska hitta på massa skoj, har faktiskt 2 st till grejer inplanerade.
 
1. Jag ska rida och vara med min granne Jasmine, vi ska rida på deras Westernhästar, vi ska baka och vi ska spale Slender - as always ;)
 
2. Jag ska hänga med Vilma och hennes familj till nån skidbacke i stockholnm och åka skidor :D
Förtsa gången för mig men det ska bli så himla rioligt väldigt taggad!
Idag har jag matte prov också, fy och blää. Men det känns ändå som om att det komemr gå ganska bra.
Jag ska på massage direkt efter skolan i 30 minuter - så härligt. Det blir första gången, men förhoppningsvis inte den sista. Under dagen kommer också vinnaren av presentkortet presenteras!

Ridning Darragh - 14/2-13 + lite annat

Idag fick jag äntligen rida ut med någon ;) Det var Vilma och Loni, båda hästarna skötte sig exemplariskt. Riktigt roligt, det brukar alltid vara någon som krånglar. Darragh var inte riktigt så pigg som han kan vara, men fortfarande frammåt. Han var väldigt fin i munnen. 
Vi var inte ute i mer än 35 min kanske. Men det gjorde ingenting eftersom att han har rört på sig ganska bra några dagar i rad. Imorn vilar han, skönt att man kan göra lite vad man vill på en fredag.
 
Annars har dagen varit bra inga direkt jobbiga lektioner. Fick reda på betygen av en inlämnings upgift, A, A och ännu ett A, hääärligt med 3 A på samma uppgift. Hehe skryt skryt ;)
Nu kollar jag på "sveriges roligaste  (Tråkigaste) klipp". Fy vad det är dåligt... 
Snart måste jag ta tag i pluggandet, matteprov imorn ju.. Nervositeten böjar komma.
-Bild på mitt hår till skolavslutningen i 6:an 
 
 

Johanna Colliander

Kör på ett länkbyte med Johanna Colliander, alla borde kolla hennes super coola blogg och gärna lämna spår efter er! 
 
Där jag rider Cimbus rider hon Mirre, så vi har ridit några gånger tillsammans, super rolig tjej :)
 
Checka bloggen här: http://www.nattstad.se/johanna.colliiander

Sammarbete

Har ett väldigt roligt sammarbete på gång, om ca 2 månader händer det. Tänker inte äga vad det är exakt med ett litet ledtrådsord är "horsespot" thihih.. Ouuups lite för mycket sagt? Haha!
 
Är så taggad inför detta och dethär kommer bli gymt!

MÅNADENS BLOGG VINNARE JAN//FEB

Nu har jag lottat fram band alla 14 tävlande och vinnaren blev då för JANUARI//FEBRUARI..
 
 
*Trumvirvel*
 
Sofie Jansson!! Grattis till dej.
 
Jag har också lovat att skriva possitiva och saker som kan förbättras i din blogg, här kommer dom:
 
Bra grejer:

*Headern är väldigt söt och fin, välarbetad och man får ett bra första intryck när man går in på din blogg.
*Varierade inlägg och där med roligt all läsa din blogg.
*Bra att du har bilder till näsatn varje inlägg!
 
Saker som kan bli bättre:

*Uppdateringen, då du uppdaterar endast ca 1-2 ggr per dag så skulle det kunne bli lite bättre ;)
*Du skulle kunna försöka lägga in biledr med lite bättre kvalitè.
 
Iövrigt en super fin blogg, tänk på min kritik annars är det bara att fortsätta som du gör. Lycka till!
 
Alla kollar in Sofies blogg här: http://sofiejansson.blogg.se/
 
 

Alla <3-dag

Idag är det alla hjärtans dag och jag hoppas att ni ska uppvakta den som ni älskar. Eller varför inte säga "jag älskar dig" till den du gått och spanat in länge? ;) Alla hoppas ju på att man ska bli uppvaktad just denna dag, inte sant? 
 
Själv har jag redan blivit uppvaktad av min mamma, frukost på sängen -  frukt med grädde, sen fick jag också en kopp med godis, mumms. Jag blev jätte chockad när hon sa "nu är det frukost" och jag låg o sov, hehe jag sa "OJ".. Ouups pinsamt ;) 
Gott som tusan och den bästa starten på dagen man kunde få. 
 
Annars är väll dagen för mig en helt vanlig torsdag, skolan och stallet sen hem och plugga till matteprov imorn. 
Darragh ska ridas idag, han vilar imorn. Jag ska mocka några extra boxar i stallet så jag känar lite pengar, kan vara bra att ha ;) 
 
Imorgon är det fredag, dagarna springer iväg. Efter fredag kommer SPORTLOV. Taggad till tusen. 
Kommer vara väldigt skönt med en ledig vecka. Ganska trött och så nu, trorligtvis kommer jag väll ändå inte vila ut... Har ju massa planerat. Haha inte bra. 

Ridning Darragh - 13/2-13

Först ocg främst vill jag bara säga att nu är vinnaren dragen av ett presentkort på Caseapp och det går inte längre att anmäla sig. Vinnaren kommer att presenteras på fredag kl 10.57 så håll ögonen öppna.
 

Jag red på gärdet där stallägarens man har plogat upp en liten bana som man kan rida på. Jätte bra underlag för Darragh då han blev skodd igår.  Han var pigg och glad. Jag red i alla gångarter. I början var han lite stark och dragig i galoppen men efter ett tag släppte det och då gick det super bra. Jag red honom i lite konditions träning. Det var ett tag sen nu. Men jag är riktigt nöjd och det blev ett bra ridpass! :)
 

Träning

Nu är det dags för lite söndags träning. Börjar snart. Imorgon är det alla hjärtans dag, glöm inte bort att uppvakta erat hjärta <3 Själv ska jag uppvakta mej själv ;) Ne så illa är det inte, jag ska uppvakta Darragh såklart, han ska få några extra morötter.
 
Dagens ridning gick riktigt bra, men inlägg om det kommer ikväll eller lite senare. Ikävll dras även CASEAPP vinnaren ni har ändast 1,5 h på er :0
 
Hejdå för nuet och glöm inte att gör något extra för den du älskar imorn.
 

Intressant?

När detta inlägg publiseras är jag i stallet och rider skulle jag tro. 
Men iaf, blev inte att rida med Becka då hon var där några timmar inann mig :/
 
Har några en ny grej inplanerat på sportlovet som jag är väldigt taggad inför. På söndag ska jag sova hos min farmor och farfar och på måndag tar vi pendeltåget till Stockholm och går i affärer - shoppar, fikar. Ska blir riktigt kul. Lägger såklart upp vad jag köpte och sen tänkte jag även ta med mej kameran och klicka några bilder :)
 

Min standard outfit i stallet

* Min lila fleece tröja den använder jag riktigt ofta. Ganska tunn fleece men väldigt skön märket är CRW och jag fick den från min grannar när jag fyllde år förra året. 
* Min röda vinter jacka som jag använder dagligen, självklart bara på vintern då den är riktigt tjock. Men skön och behaglig, någor klumpig ibland men men ;) Märket är Mountain Horse och jag käpte den under SM höst/vintern 2011 tror jag.. 
* Mina fodrade svarta ridbyxor som jag också andvänder varje dag på vintern. Dom är jätte sköna och varma eftersom att dom är fodrade, eftersom att dom är det behöver man inte heller använda klumpiga termobyxer. De är köpta från HÖÖKS Vinter/vår 2012.
*Mina bruna fodrade ridkängor som jag använder på vintern. Dom är fodrade och där med varma. De är köpta på hööks och mörket är JH-collection, jag köpte dom denna vinter. 
Min charles owen ayr 8 använder jag varje gång jag rider. Super skön och bland de bästa köpen jag gjort. Åh vad den är härlig ;) Den är blå och köptes från hästbutiken som en tidig julklapp 2011.
* Mina fodrade tumvantar som är från hööks och jag änvänder dom varje dag i stallet. De är köpta för några veckor sen.
 

SLUT SPURT

Ikväll kommer jag dra vinnaren av ett presentkort på 200kr av CASEAPP. 
Så det är slutspurt att anmäla sig nu om ni inte har gjort det än.
Jag drar vinnaren vid 20.00 och vinnaren kommer att presenteras på FREDAG. Lite mer spänning i det hela ;) 
 
Anmäl dig här: http://munsborodarragh.blogg.se/2013/february/tavla-och-vinn.html

Onsdagen innan torsdagen

Skola as always... 
Jag ska rida Darren någonstans, förhoppningsvis med Becka och någon av hennes hästar. Annars idag slutar jag 2, skönt. Jag tar bussen direkt till stallet. 
 
Imorn är det alla hjärtans dag och jag är ensam som vanligt ;) Men det är skit samma!
Nu är det väldigt bråttom för mig, skulle ha gått upp tidigare... 
Tidsinställt kommer.
Aja ! Hejdå :)

Nu säger jag godnatt!

Idag har det varit en ganska bra dag. För det mesta chill i skolan, fick ju sluta 1h och 15 min tidigare! Stallet gick bra och min semla var super duper god! Ja ni hör ju bara vad glad jag är ;)
Ikväll fick jag också Thaimat som jag gillar så mycket.  
 
Svar på frågestunden har ni fått nu. På torsdag kommer månadens blogg vinnare presenteras så håll koll. Vinnaren är redan dragen och inlägget är skrivet. Men ni får hålla er och se på torsdagsförmiddagen vem vinnaren blev. 
Snart dras även vinnaren av presentkortet på Caseapp så ni har ändast några få dagar på er att anmäla er :)
 
Hoppas att ni har haft en lika bra dag som jag! 
Sov sött mina underbara läsare

Svar från frågestund

 Av Clara:
Vad är det bästa med Darragh? - Att han har en sån otrolig personlighet.
När är Darragh född? - 2000
Hur tror du att folk ser dig som person? - Glad och sprallig.
Bästa med Cimbus? - Hans busgia dagar, och de få tillfällena då han blir sådär jätte mysig.
Var det tänkt att du skulle köpt Nemo? - Ja, men han gick inte igenom vetrinärbesiktiningen.
Hur är Darragh att rida? - Känslig och pigg. Man måste verkligen ha kollpå vad man själv gör för att han ska fatta vad man vill att han ska göra.
Varför rider du Cimbus när du har Darragh? (inte elakt menat, bara undrade) :) - Lena behövde ha hjälp och självklart hjälper jag till. Man får även mycket erfarnhet och kunskap av att rida många olika hästar.
Hur länge har du haft Darragh? - Vi är inne på ett 4:e år tillsammans.

This or that: 

Darragh/Cimbus 
Hoppning/Dressyr 
Stallet/Vänner 
Uteritt/Banan 
Godis/Chips 
Choklad/Smågodis
 

Av Anna:  
Vad är det bästa med hästar? - Att alla är så otroligt olika och alla är så underbara.
Hur gick det till då du började rida?
-Mamma har alltid haft intresset så det övergick helt enkelt till mig - påengång!
Vad är det bästa med dina hästar?
-Det har jag svarat på högre upp :)
Bästa hästminne? -
Hmm.. Måste vara de gångerna när jag rider ut själv och det är super fint väder eller när Vilma och jag red ner till grusgropen och badade.
Den avramling som du kommer ihåg mest?
-Den när jag trillade av sigge, tappade andan och fick sjukt ont i ryggen och ui svanskotan.
Förebild inom hästsporten?
- Roffe såklart!
När började du och vad fick dig att börja blogga?
- Jag vet faktiskt inte varför. Jag tror att det var Esther som pratade om nån blogg och då skaffade jag en.. Det var i december 2010.
Vad gör du helst?: 
Hoppar/
Rider dressyr 
Rider på Uteritt/
Ridbanan 
Rider Barbacka/
Med Sadel
 
Av Hannah och Ebba
 -Hur länge har du ridit? - Sen jag var 6 år har jag ridit på ridskola tror jag. Innan det red jag någon gång ibland på en shettis. 
-Hur stor är din ponny? (MEGA SÖT!!) - En B-ponny på 127cm.
-När fick du din ponny? - Den 30 oktober 2009.
-Vilken ras är din ponny? - Nån blanding, import från Irland.
-hur gammal är du? - 14 år
-tävlar du?
- Yes 
-dressyr/hoppning?
-Både och.
-favorit ras?
-Ingen direkt favorit.
-det högsta du hoppat?
- 105cm
 
Av Mimmi: 
När ska Darragh säljas? -Någon gång i år.
Hur länge ska du rida Cimbus?
-Det här året ut ska jag tävla honom, sen får vi se. 
Favorit märke? (hästsaker)
-Kingsland tror jag.. 
Sämsta köpet du gjort?
- Jag vet inte, inget specielt. 
Hur länge har du ridit?
-Det har du svar på där uppe. 

ponny/
häst 
dyon/jw 
cponny/bponny 
fux/brun 
hackamore/
pelham 
swarovski/
strasspannband 
hööks/
hästbutiken 
cheval/
charlies
 
Av Isabell:
1. Hur kommer det sig att du börja rida Cimbus? - Det har du svar på högre upp. 
2. Hur går det med sin sköldpadda? - Haha joda, det går super!
3. Hur många år är Darragh? - 13 i år.
4. Rida ut/hoppa 
5. Tävla/träna 
6. Nellie Berntsson.se/ponnysanning.se
 

Av Emelie:
Kan du berätta om ditt "bästa" ridpass? - I ett annat inlägg, Absolut!
Vilka är dina mål detta år? - Att sälja Darragh till bästa möjliga och att hitta en perfekt D-ponny för mig!
Vad får dig riktigt glad? - När en häst som jag inte träffat på länge känner igen mig.
Om du inte höll på med hästar, vad skulle du göra då? - Friidrott kanske, har alltid velat testa det..
Vad vill du jobba med i framtiden ? - Vetrinär.
 
Av Lina:
Vem är mest "lydig", Darragh eller Cimbus? -Defenitift Darragh ;)
Har du någon dröm? Vad isf? - Ja, att komma till SM med min blivande D-ponny.
Bada/duscha 
Är det jobbigt att bo på landet ibland?
 - Ja, men jag älskar att bo på landet!
Om du vann en miljon, vad är det första du skulle köpa då? - Jag skulle först och främst bestämma mig för att INTE sälja Darragh, sen skulle jag köpa mej en D-ponny och flytta till et lyxigare hus - med min mamma såklart! 
Favorit låt? - Jag har ingen direkt favorit låt, men Kiss you - One direction om jag måste välja.
Favorit film? - Hm.. LOL kanske.
Gillar du att läsa? Ibland..
Party med kompisar/lugn hemma kväll? 
 

Av Alice:
Varför började du blogga? - Det har du svar på där uppe.
Har du någon förebild inom bloggvärlden? 
för en dag vem skulle det va

Vad är ditt mål med denna bloggen? -Detta är är det att ha över 100 unika varje dag.
Hur skulle du reagera om du vaknade upp en morgon och det stod en livslevande häst jämte din säng? -Först skulle ja gbli väldigt chockad, sen skulle jag bli glad. Tror jag...

Av Anonym:
Vilken är din absoluta favorit blogg? -Ponnysanning.se
Allra bästavän? -
Det måste vara Ellen..
Någon du saknar? -
Joanna, Josefin, Victoria och alla andra som var med på mitt läger för 2 år sen<3
Absolut bästa häst du har ridit? -
 

Ridning Darragh - 12/2-13

Red ut Darragh idag, själv precis som jag trodde. Jag han rida när det var ljust och jag red en sväng i skogen och på vägar. Det gick bra. Han blev skodd idag, men han var inte så öm som han kan bli så det var skönt. Det snöade rakt in i ögonen på mej hela tiden, vilket håll jag än red åt..? Det var både jobbigt och konstigt ;)
 
Darragh var pigg eftersom han vilade igår. Lyssnade dock bättre än vanligt och jag försökte rida så lite som möjligt med min hand. Det lyckades jag ganska bra med tycker jag. Iaf i slutet. 
Vi var ute i nästan ne timme tror jag. Brukar inte ta tid på hur länge jag rider. Jag rider tills jag känner mig nöjd - det är det viktigaste.
 
Blev ett kort inlägg om dagens ridning. Men det var inget mer att berätta så det fick bli så helt enkelt. Änd inget kul att läsa massa meningslösa meningar?!
Frågestunds svaren kommer upp inom kort.

Mot stallet

Skönt fick sluta 2 istället för halv 4, perfekt känsla! Idag är det fettisdagen och jag ska äta mig tjock på semlor som många andra. Jag älskar verkligen semlor ;) Men innan det så ska Darrgh ridas ut, hinner rida innan det blir mörkt - yey! Men troligtvis får jag ändå rida ut själv.. Inte mycket plugg denna vecka bara matte prov och engelska läxa.

3 dagar kvar i skolan innan sportlov! Är ni taggade? Det är jag. Vad ska ni göra på sportlovet?


Frågor av mej - till mej. Intressanta för er ;)

Vad ska du göra på sportlovet?
- Jag ska självklart rida. Både Darragh och Cimbus tror jag. En dag under sportlovet är det en byta häst - dag. Jag tar med Cimbus då jag vet att de flesta är förstora för Darragh, Cimbus är lite grövre  så han får stå ut ;) Sen ska jag vara med kompisar och åka till mormor och morfar. 
 
Är ditt hår helt äkta?
Yes, allt är på riktigt. Ingen hårförlängning och ingen färgning. Jag har inte heller använd något medel för att det ska växa fortare. Jag har bara sparat i hela mitt liv!
 
Hur många hästar har du haft?
 Bara Darragh som min egen. Innan Darragh red jag på ridskola och något år innan vi köpte Darragh red jag faktiskt honom 1 gång i veckan. 
 
Vad vill du bli när du blir stor?
 Jag skulle såklart vlja bli något inom ridningen och hästar. Gärna tävlings ryttare eller "ryttare som rider til lde jobbiga hästarna" ni fattar. Men jag kommer utbilda mig till vetrinär på gymnasiet och efter det, om jag får tillräckligt höga betyg.
 
Vad vill du göra innan du slutar rida ponny?
Lätt starta ett SM eller starta MSVB. MSVB ska jag ha startat innan min ponny tid är slut, det bara måste bli så. 
 
 

Måndagen över

Bara 4 dagar kvar. 1 dag klar. Sen sportlov.. Åh härliga tanke. 
Dagen idag har varit bra. Både i skolan och efter det. Gitarren gick ganska bra och sen åkte vi in och köpte en boxer till min nya TV. Skönt, nu kan jag äntligen ligga i min säng och kolla på TV. Min dröm ;)
 
Jag har jätte många inlägg på G just nu.. Kul att äntligen ha några ideér i huvudet ;) Måste bara börja skriva och sen slänga i utkastet så att jag inte glömmer bort ideèrna.. Haha. 
 
Just nu kollar jag på DICTE en dansk serie. En grym sådan.
 
See ya!

Glöm inte...

Ni frå inte glömma bort att anmäla er till tävlingen som är sponsrad av CASEAPP.SE 
där du kan vinna ett presentkort på 200kr. Jag drar en vinnare inom någon vecka eller 2. ANMÄL DEJ HÄR: http://munsborodarragh.blogg.se/2013/february/tavla-och-vinn.html 
 
 
Videor från tävlingen komemr upp inom kort - eftersom att ni har varit så duktiga och kommenterat 4 ggr. TOPPEN
Ska försöka lägga in dom på datorn och sen på youtube, sen kommer de upp här också!
 
Jag vet att månadens blogg skulle avgjorts för X antal dagar sedan. Det komemr snart jag lovar. Hade helt glömt bort det - sorry. Men då har ni någon dag till på att anmäla er! Här: http://munsborodarragh.blogg.se/2013/january/manadens-blogg-januari-februari.html#comment
 
 
Svaren på frågestund kommer om jag får 1 till kommentar.. Här: http://munsborodarragh.blogg.se/2013/january/fragestund.html#comment
 

School

Som alla andra barn i Sverige så går jag i skolan denna tråkiga måndag. Låååångt kvar till fredag. Orkar inte! Det är iaf bättre än att vara magsjuk ;) Tidsinställt kommer upp till er efter 11 och jag kommer säkert blogga lite under dagen också. Jag väntar även på några roliga mejl... Fundera på den ni!


Träning

Pust, avslutade denna vecka med ett träningspass. Skön känsla efter. Körde HELA passet (1h) i tjockmattan - pga att jag har problem med knäna. Fy farao vad jobbigt. Värsta jag gjort på länge. Jag som redan hade massa träningsverk. Tur att jag inte ska rida imorn iaf. Darragh vilar. Jag ska spela gitarr direkt efter skolan, mamma hämtar. Efter gitarren åker vi till stallet men fixar bara iordning, mockar och sånt.
 
Hemma från stallet ska jag plugga och blogga såklart. Får se hur mycket läxor vi har den här veckan. Inte så många tror jag. Matte prov, men vi borde inte ha någon matte läxa, och sen engelska läxa. Det är dom jag vet.. Men men det där var väldigt ointressant för er!
 
Något som är lite mer intressant är att idag på årsmötet blev jag tilldelad dessa priser:
-1 ros för att jag var med i div 3
-1 ros för att jag var med i div 2
-En pokal för att jag kom 2:a i smedstorps cup ponny dressyr med Cimbus
-Ett halsband och ett litet brev där det stog om mej.. Fick det för att jag alltid är så possitiv - en förebild stog det.. Blev så rörd så jag började gråta... ;) 
 
 
 
Söt bild från vingåker i somras

Ridning Darragh 10/2-13

Jag red ut själv i ca 45 min. På plogade vägar på ett gärde och på vanliga vägar. Skönt att det isiga håller på att försvinna. Dock har det kommit flera decimeter snö - lite för mycket... Man kan inte gå av stigarna utan att drunka ;)
Förutom att det är så mycket snö just nu så ÄLSKAR jag våra ridvägar. Jag tänkte på det när jag red idag. Det finns så otroligt många vägar att välja på. Skogen, ridhus, gärden, gräsvägar, grusvägar, asfallt ALLT.  Stallet är också väldigt bra. Vi är många och oftast är det en bra stämning. Vi har en bra stallägare och det finns många ungdommar att rida med ;)
 
Ajja tillbaka till ridpasset idag. Darragh var ganska pigg. Jag lät honom gå ganska fort i både trav och galopp. Det är skönt för honom att sträcka ut efter hoppningen i ridhuset igår. Jag galopperade och travade nästan hela tiden förutom ibland då vi tog några skrittpauser. Jag ville att han skulle få upp flåset lite, han ska vila imorn.
 
Vi hade en riktigt mysigt och roligt! :)

Morni'n guys

Sitter och glor på hästhoppning hemma hos Vilma samtidigt som vi planerar dagen. Stallet-stan-stallet-årsmöte-träning. Aa ser ut att bli en bra dag. Darragh ska ridas ut, rider en sväng med Vilma och Loni. På stan ska jag försöka hitta några byxor eller möjligtvis en tröja.. Kommer bild uppdateringar under dagen. Senare ikväll kommer det nog 1 inlägg om ridningen. Men vi hörs ni!

Hoppas ni alla har en bra söndag!


Ohh heta brudar


Kvällens outfit


Uppdatering

Här kommer ett snabbinlägg innan jag måste packa - det är nämnligen det mamma tror att jag gör...
Snart åker jag till Vilma, sover där, äter där. Mysigt ska det bli. 
Ikväll blir det melodifestivalen. Hoppas att bidragen är bättre än föraa gången.
 
Imorgon ska Darragh ridas och det är årsmöte med klubben. Tror jag kommer få ett litet pris faktiskt. ;) SPÄNNANDE
 
Lite senare kommer det upp en bild på min outfit för kvällen. Håll ögonen uppna!

Resultaten

Cimbus 50cm

Framridning:

Redan när jag hoppade upp var han pigg och frammåt.  Busade lite med inga bockar. 
Första sprången låg bara på typ 30cm. Haha men han hoppade super. Sen när jag skulle ta ett språng på vanlig höjd, en oxer över hoppade han typ 1 m... Gud så  blir det alltid. Menmen. Det gick bra och vi körde vidare och hoppade de hindret igen och ännu en gång och då gick det bra. Vi båda fick tillbakasjälvförtroendet. Han var fortfarande perfekt pigg och mjuk i sidorna
 
och i munnen. Kändes super bra.
 
Hoppning: 
 
Det var en ganska konstig sväng till ettan men alla gånger hoppade min hästar bra på det. 2:an och 3:an låg på en linje hoppade bra på dom också. 4:an var en mur. Den tyckte han var lite läskig, hoppade lite högre än vad han borde men bättre de än att han stannade. 5:an var oxern jag fick hoppa fram på och där hoppade han bra. 6:an var samma som 1:an och den har jag ju redan sagt att det gick bra på alla gånger - ett räcke. 7:an var muren fast från andra hållet - gick super och det sista hindret var en vanlig oxer, det var jätte nära att han la in ett extra språng men jag klckade av honom i sista stund och han hoppade av, lite för långt men bättre de än för kort.
Jag är super nöjd med hur han hoppade och hans egna bjudning. Vi hade ett bra flyt och en lagom fart! 
Tummen UPP till Cimbus idag.
 
Darragh 60cm
 
Framridning:
 

Han var PIGG, lite springig men kändes allert och bra. Första språnget på ett räcke, duktig! Andra språnget var på oxern Cimbus tyckte var läskig. Denna gång hade dom lagt in en grind också, då blev det ju ännu läskigare för Darragh! Han tänkte stanna men jag drev på honom och då hoppade han iaf, lite nära men men. Hoppade en gågn till och då hoppade han super. Hoppade även räcket några gånger.
 
Hoppning:
 

Banan vet ni ju redan nu. Jag tyckte det gick super bra. Vi klarade målet - att inte komma nära - iaf nästan helt, han la inte direkt in ett halv språng, och de var dom jag ville få bort. Men han kom ändå lite nära på 2 hinder. Det gör inget! Vi hoppade runt felfritt, dock blev han låg efter hindrena så jag fick kämpa lite med det, hehe men det var inte så stor grej. Super nöjd med Darragh, men inte riktigt lika nöjd med honom som jag är med Cimbus. 
 
Båda hästarna var grymma! Ganska nöjd med min egen ridning också faktiskt.
Mamma filmade med filmkameran men inte med mobilen...
 
Om ni vill ha film på båda rundorna vill jag ha 4 kommentarer 


Ridning Darragh igår 8/2-13

Igår var det verkligen storm och jag skulle ju inte rida så länge, jag ändrde inte direkt planen.. 
Jag red själv, kanske 30 min ut på gräsvägar (snövägar). Darragh var jätte duktig, klev på frammåt och lyssnade bra. Han var dock lite "rädd". Eftersom att jag fick massa snö/hagel i ögonen hela tiden så såg jag inte så bra. Och då tog han självklart sin chans! Haha några gånger bockade han lite.. Andra gånger blev han rädd för något på höger sida och flööög och andra hållet. Ibland blev han rädd för något framför och tvärstanna, ibland för något bakom och det gick lite fort ;) Haha men jag är ganska van så jag satt kvar även fast jag var typ blind.. 
 
Jag är ändå väldigt nöjd med Darragh. Han är grym :)
 

Pay and Jump

Dags för första starten iår. Pay and jump på hemma klubben. Börjar kl 10 så det är skönt. Startar 1 klass med varje häst, 50 med Cmbus och 60 med Darragh. Låga höjder - jag vet. Men det känns väldigt bra så kan vi bara leka runt lite. Vill att vi alla tre ska kunna ha kul idag. 
Ska be någon att filma med min mobil, om det finns någon där som jag känner vill säga. Mamma filmar med videokameran. Det tar så lång tid innan filmerna kommer upp här då.. Men Lena eller Karin kan nog filma - iaf Cimbus runda. Mina mål med dessa runder är alltså enkla. Båda hästarna ska få ha kul, inte behöva anstränga sig med höjderna. Sen vill jag ända att båda hästarna ska hoppa av rätt, inte slarva med benen. Helst gå felfritt - det hänger ju lite på hur jag rider också såklart. Om jag ska sätta upp ETT ända mål med Darragh och ETT mål med Cimbus skulle dom se ut såhär:
 
Darragh: Att vi kommer rätt på alla hinder. Vi har haft lite svårt med det.
 
Cimbus: Att han har en ordentlig frammåt bjudning. Lika bra som när jag red honom förra gången.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Efter Pay and jumpen ska jag hem och duscha och fixa mig. Ikväll drar jag till Vilma, like you know.

Storm

STORM - med stora bokstäver idag. Shiit vad det börjar blåsa nu. 
 Och jag red :0 Haha tvungen. Det gick bra, men det komemr ett inlägg om det senare ikväll. 
 
Skolan idag var helt okej, inte så långtråkig som vanligt ;) Mamma hämtade mej direkt från skolan och då åkte vi och hadlade. Efter det direkt till stallet. Jag red och mamma fixade det andra, hehe. Kallt var det... Blåste rakt igenom mej, fy jag kände mej helt blåst! Haha nej ;)
 
Nu har vi kommit hem och jag sitter i min värmefilt i soffan och glor på TV, bloggar och väntar på mat och Gladiatorerna - mitt favvo program. 
 
Inlägg kommer senare om ridningen 

Hopptävling

(Detta händer inte på höjderna under 70 ;))När jag ska tävla så KAN jag inte hoppa fram. Det är alltid så många andra att hålla koll på. Det går aldrig bra, jag kommer bara fel och river eller så stannar hästen. Då får jag dåligt självförtroende = hästen får dåligt självförtroende. Jag får "höjdskräck" och jag får då inte till något bra språng över huvud taget innan jag gå in på banan. Gissa hur det går inne på banan då?
 
FEL. Det brukar faktiskt gå bra, konstigt nog, VÄLDIGT kosntigt. Eftersom att både jag och hästen har dåligt självförtroende. Inne på banan blir jag mycket mer konsentrerad på vad jag ska hoppa, och bara på hindrena. Inte på dess höjd eller så. Så oftast går det faktiskt bra. Förutom några få gånger. Men då hade det nog varit skitsamma hur det hade gått på fram hoppnignen.  
 
Jag har hört många fler som inte kan hoppa fram. Säger att hindrena ser mycket högre ut på framhoppningen och sådär. De håller jag med om. Så jag har ett tips till er. Be den som är med er på tävlingen att sänka hindret till en höjd som NI själva tycker är lagom. Ska ni tävla 1m och sänker ner til 60cm, vad fan gör det? Bara du och hästen känner er redo och har ett bra självförtroende. Låt de andra inne på banan och i prubliken viska att
"Vet du Olle? Hon hoppade faktiskt bara 60cm på framhoppnignen. HAHA". Skitsamma det kommer ändå gå bättre för dej än vad det går för Olle eftersom att du och hästen har ett super bra självförtroende.
 
Do what you want to!

Februari 2013

Jahaja ännu en dag. En fredag faktiskt. Härligt med fredagar tycker jag, det tror jag att ni också tycker. 
Skolan som vanligt. Ända till 15.25, fast vi brukar få sluta lite tidigare ;) Hehe. Mamma hämtar mig direkt efter skolan. Stallet på en gång och rida ut Darragh - lite slappt som ni vet. 
 
I helgen Lördag - Ska jag hoppa pay and jump på hemma klubben. 50 med Cimbus och 60 med Darragh. Mitt mål är att komma runt och att vi alla 3 ska ha kul. 
På kvällen åker vi till Vilma och Helena. Äter där och sedan sover där. Jätte kul!
 
Söndag - Jag hade tänkt följa med Johanna på tävling. Men då skulle vi inte hinna hem till min klubbs årsmöte. Så jag fick stryka den planen. Synd. 
 

Jag är med och tävlar

Jag är med och tävlar här: http://www.nattstad.se/norenboman?id=6638261
Om ett eget design iphoneskal. 
 
Var med du också! 

Ridning Darragh 7/2-13

Jag red på gärdet idag. Mycket, mycket, Mycket övergångar och lydnad. Lydnad var min såkallade röda tråd genom hela ridpasset.  Övergångar stärker hästen samtidigt som det gör hästen lyhörd. Riktigt bra grej tycker jag. 
Faktiskt borde jag göra det MYCKET oftare, ett tag gjorde jag det nästan var och varannan dag. Nu har jag nästa´n glömt bort det helt ;) Nej riktigt så illa är det väll inte men.
 
Tilbaka till ridningen idag. Jag började som jag sa med övergångar först bara halt och skritt, sen la jag till traven och tillsist körde jag alla fyra halt,skritt,trav och galopp. Varierade gångarterna och varierade tempot och hur samlad han skulle vara. Det var ganska mycket snö ute på gärdet men jag tycker ändå att det inte KÄNDES som att det var det. Jag höll på med övergångarna hela ridpasset, ända till slutet då jag lät honom sträcka ut i galopp lite gran. 
 
Nöjd med både Darragh och mej faktiskt. Skön känsla. Imorgon går Darragh lite lugnare, en slapp uteritt i alla tre gångarterna. Dock inte samlat utan i hans egen takt, och vi kommer inte vara ute så länge heller. Då är han nog lagom pigg till pay and jumpen på lördag.

SparaSpara

Dessa grejor är jag lite kär i.. Måste spara ihop till dom här ;)

TÄVLA OCH VINN

(Detta inlägg kommer jag att flytta upp så att det ligger högt upp hela tiden.)
Tävling i sammarbete med caseapp.se 
 
Nu har du chansen att vinna ett presentkort från caseapp på 200kr!
Ta chansen, just du kanske vinner!
 
Det ända du behöver göra är att:
1. Gå in och gilla caseapp här: https://www.facebook.com/caseapp.net?ref=ts&fref=ts
 
2. Kommentera detta inlägget med För- och efternamn även din mejladress. 
 
Klart! Nu har du chansen att vinna, super enkelt. Tävlingen avgörs när tillräckligt många är med och då lottar jag ut vinnare.
 
LYCKA TILL!

Alla hjärtansdag

... Om exakt 1 vecka nu. Synd att det verkar som att jag får vara själv ;) Äsch jag har ju Darragh. Jag får helt enkelt vara i stallet. 
 
 Idag så ska jag åka till stallet direkt efter skolan. Kommer dit runt 4 och ska rida och fixa allt i stallet. Har även en extra box som ska mockas - får såklart betalt. Ganska tråkig dag i skolan idag, händer inte så mycket - ändåär det nästan 1 av de bästa dagarna i skolan. För vi har inte spanska eller matte ;)
 
Kommer tidsinställt till er efter 10.

Fotbollsmatch

Sitter och kikar lite på fotbollsmatchen Sverige-argentina som typ alla andra. Är inte så värst konsentrerad.. 
Kollar bara när kommentatorerna skriker ;)
Dagen idag har varit ganska bra förutom att vi har haft en soppig vikarie på 2 utav våra lektioner. Slutade 2 och åkte direkt till stallet. Drack lite varmchoklad och sedan gjorde jag klart allt i stallet. Sen vet ni ju resten. 
 
Skulle ha tränat ikväll men eftersom att jag har varit sjuk blev det inte så. Jag åkte till Vilma istället som inte heller skulle träna. Åt där och pratatde. 
 
Ska försöka knåpa hop ett inställt inlägg till imorn innan jag somnar.

Ridning Darragh - 6/2 - 13

Johanna undrade om jag ville hänga med till ridhuset och det atckar man ju inte gärna nej till en kall, blåsig, snöig och isig dag som denna ;) Vi skrittade dit tar drygt 25 min. När vi väl kom dit ställde jag fram en studds på mitten med tre bommar varav den i mitten var upphöjd. 
 
Jag började med lite mjukgörande, flytta för skänkeln, öppna, sluta, böja ställa. Han klev på bra men ville inte riktigt komma ner i formen. efter ett tag slappnade han av lite mer och det gick bättre - men fortfarande en för hög form. Jag började sedan med att galoppera något varv i galopp åt båda hållen - lite slappt. Sedan arbetade jag honom lite till i traven och sen tog jag några fattningar, från skritt, från trav, på böjt spår och på rakt spår. Tog bommarna några gånger och det gick bra. Känns bra inför lördag.
 
Till sist skrittade vi hem tillsammans, snackade och hade ganska kul ;)
 

@stallet

Kommer inlägg senare


Skola idag

Precis som jag trodde gick magen över ganska fort och idag blev det skola för min del. Känner mig fortfarande lite hängig men idag går jag en kort dag så det blir skönt. Darragh ska ridas idag, ridas så att han blir TRÖTT. Det behöver han. I helgen är det Pay and jump. Ska hoppa 60 med Darragh och 50 med Cimbus. Hehe blev riktigt låga höjder. Men det ska bli kul, vi hörs senare!


Kingslad - Stor DISS

Kingslands nya sommar kollektion dissar jag långt ner till det djupaste havets botten. Usch och fy vad barnsligt. Jag som brukar gilla Kingsland.. Den här gången är det fruktansvärt fula och barnsliga.  Blommer och fjärilar på rumpan och alla blandade färger ihop på en tröja tänker iaf inte jag klä mig i i sommar. Kingsland kollektioner brukar vara coola och saker som man dräglar över. Nu känns det bara pinsamt. Undrar hur barn kollektionen ser ut om VUXEN kollektionen ser ut såhär?
 
Tyvärr tror jag att vi ändå kommer få se dessa kläder i sommar. Antagligen kommer jag också ändra min uppfattning.. Just nu känns det dock bara helt fel att köpa dessa grejer. Många, många fler bloggare som har dissat kollektionen. 
Bilden är från http://carlssonpataket.se/?p=14123#comments
 
VAD TYCKER NI OM SOMMAR KOLLEKTIONEN?


BLOPPIS

Jag ska nu sälja min galopp/fälttävlans hjälm. Den är i storlek 58, dock liten i storleken.
Använd endast ca 5ggr. Ny pris ca 1000kr.
Säljes för 500kr eller bud.

Yes..

Himla skönt, den här "magsjukan" verkar inte hålla i sig mer än idag. För varje timme som går mår jag bättre och bättre. Jag dricker var 5 min så att kroppen kan få ut alla bakterier - det sa mamma ;)
 
Troligtvis blir det ändå ingen ridning idag. Jag känner att jag verkligen vill bli frisk nu. Det är verkligen inte roligt med magsjuka. Hoppas mamma gör något med Darragh - han behöver verkligen röra på sig idag.
Kanske ändå följer med till stallet, men sitter kavr i bilen så ingen annan blir smittad..
 
Annars idag har jag kollat Tv, ätit choklad smoothie mat, läst FRIDA och läst bloggar. Har även gjort klart engelska läxan - så är jag klar med alla läxor denna vecka förutom spanskan som jag ska göra ikväll. Väldigt skönt att bli klar med läxorna så pass tidigt på veckan - har aldrig testat det förut heeh...
 
Hoppas så många som möjligt testar mitt smoothie recept det var väldigt gott faktiskt ;)
 

Smoothie

Åh detta gör susen för en sjukling som jag. Sitter och dricker just nu av den faktiskt..
 
RESEPT: (på mitt vis)
 
*2 passionsfrukter
*1 kiwi
*1 dl mjölk
*1 dl filmjölk
*2 dl jordgubbs yoghurt
 
Mix ihop allt och sedan KLART!

Idag blir jag hemma..

Mag en krånglar. Magsjuka. Kom vid 6 då jag var tvungen att springa ner til toan. Okej, nu börjar det komma liite för mycket information...
 
Får se om jag piggnar till mot eftermiddagen och kanske kan kravla mig till stallet och rida - Darragh behöver det. Har man häst måste man åka till stallet hur man än mår. Inga undantag. (Ommaninteharenjättesnällmamma..)
Vi får se.
 
Prov har vi ju i skolan idag. Hade ju behövt gjort det, men det får jag väl göra någon annan dag. Bra uppdatering på bloggen idag iaf. Om jag inte somnar..
 

Chaa Chaa bloggen ;)

Haha ne da, så kul ska vi inte ha idag.
 

Sitter just nu och ska kolla på andra avsnittet av "dicte" en dansk kriminal serie. Jätte bra och spännande.
Dagen annars idag har varit ganska bra för att vara en måndag faktiskt. 
Ganska chill lektioner i skolan. Gitarren gick ganska bra och stalelt gick fort. darragh vilade idag som ni vet.
 
Resten av kvällen har jag bara pluggat, SO och engelska, engelska och SO. 
Har gjort musiken också, man skulle intervjua någon och sen skriva om sin egna favvo låt. 
Vi har ganska många läxor denna vecka, pust.. Men samtidigt är de flesta väldigt lätta. 
Idag gick det för första gången bra att plugga, det gick fortfram. Skönt. Hade gärna velat fortsätta så jag kunde bli klar med alla läxor denna vecka.. Men nu kollar jag ju på en grym serie så jag kunde helt enkelt inte det. Skönt på sätt och vis. Har typ pluggat 2 h i sträck... 
 

Darrade hälsar

Och tycker att ni också ska börja gå på morots-dieten


Spanska

Just nu har jag spanska. 
HAr redan haft slöjd och engelska. Hade oförberädd diagnos på engelskan :S Men den var inte så svår faktiskt, hörförståelse - mitt värsta i engelskan ;)
Efter det kollade vi bara på film så det var skönt.
 
Nu har jag spanska, No och SO sen slutar jag. Mamma hämtar mig och vi åker direkt till gitarren. 
Igår bakade jag kladdkake muffins så dom ska jag frossa på ikväll ;)
 
Jag återkommer om vilken dag jag ska provrida ponnysarna, så taggad. Det var ett tag sen jag provred nu.

1 av ponnyerna


God Morgon Finisar

Ni vet ju redan dagens planer och allt.. Hm.
 
Bra statistik och det är jätte kul när ni kommenterar så mycket! Väldigt roligt. Om det är något specielt ni vill att jag ska skriva här på bloggen eller om ni har någon fråga är det ju också bara att kommentera.
 
Idag är det en lång och tråkig dag i skolan. Kankse hinner slänga in något inlägg, ett kortis inlägg ;) Om jag kommer på något specielt att skriva på förstås. Kommer slänga upp en bild på en av D-ponnyerna jag troligtvis ska rida.. Spännande.
 

Sen skickar jag all min kärlek och lycka till Julia http://juliaekberg.blogg.se/  då hon ska oppereras på fredag.

Imorgon är det en ny dag

Har precis kollat på ponnyakuten, svt play. Ganka tråkigt avsnitt, hände inte så mycket.
 
Imorgon spelar jag gitarr direkt efter skolan. 
Ridvägarna suger så Darragh vilar imorn. Mamma körde longreining med honom idag (det iknar tömkörning) samtidigt som jag red Cimbus i ridhuset. Imorgon måste jag plugga på SO provet också, fy och blä.
Det ända possitiva denna vecka är att jag troligtvis ska provrida 2 D-ponnyer, spännande :)
 
Sålde min gamla kamera idag också till Vilma. Skönt att bli av med den eftersom att jag ändå inte har någon användning av den. Lite pengar trillade ner i kassan också ;) Alva var intresserad av min gamla HTC telefon också och sen håller jag på och säljer min gamla galopphjälm. Just nu håller jag på att bli rik ;D
 
Vi hörs imorn, nu måste jag sussa...

Ridning Cimbus - 3/2-13

Precis som jag trodde var han väldigt pigg. Han bockade redan när vi bara ledde runt honom, suck.. Haha men det är roligt. Jag hoppade upp och började skritta runt lite. Han bockade till och med i skritten. Men Lena tyckte att jag hade snabba reaktioner ;) Direkt när han börjar bocka tar jag bara upp hans huvud lite och driver på så går det bättre igen. Jag travade lite och han fortsatte bocka hehe. När han kändes igång och så började jag jobba honom lite, han klev på med bakbenen RIKTIGT bra. Jag flyttade lite åt båda hållen, ställde och böjde, tempoväxlingar. Han kändes verkligen super fin och gick i form hela tiden. Känns bra inför dressyrtävlingarna i vår ;)
 
Lena la fram några bommar och ett hinder så jag taggade upp honom lite igen så han blev i ett lite mer "hoppmode". Började med lite lydnad över bomamr med avsaktning från galopp till trav osv. Travade över några travbommar och tillsist hoppade jag lite över en oxer. I början överhoppade han lite och tog lite långa språng. Men efter några gånger tog han perfekta språng och de sista var super.
 
Det var jätte kul att rida Cimbus idag då han avr så sammarbets villig och frammåt. Nästan bästa ridpasset hittils efter som att han gick så bra i både dressyren och hoppningen/markarbetet. Känns super inför både Pay n jumpen och till dressyr tävlignarna i vår. :)


Bildbomb - Från stallet del 2


Tredje februari tvåtusentretton

Vilma, Alva och Linus har precis åkt hem igen. Vi har haft en rolig helg tillsammans. 
Förhoppningsvis vill dom alla tre komma tillbaka någon gång. Vi har fotat, skrattat, kollat på Tv, varit ute och gått med Linus, vart i stallet och massa mer. 
 
Idag kl 11 ska jag rida Cimbus. En ny klippt ponny som har vilat ganska många dagar.. Där med vääääldigt pigg skulle jag tro. Ojoj hur ska detta gå? Kul ska det iaf bli. Kanske flyger jag av, kanske inte. Blir lite markarbete med fokus på lydnaden. Tempoväxlingar. Kanke något litet hinder så vi får testa lite innan nästa söndag då det är PayNjump på hemma klubben. Ska vara med med både Darragh och Cimbus. Vikla klasser vet jag inte riktigt ännu. Me jag tror att jag ska hoppa 6 med Cimbus och 60 med Darragh (möjligt vis en till klass på Darragh). Gulliga små höjder ;) Jag vill att vi ska få fina runder och att dom ska hoppa lätt och inte tycka att det är tråkigt och jobbigt (Darragh skulle nog inte tycka det, men Cimbus kanske...). Vill få en bra start på året. 
 
Ska kolla upp några dressyr tävlingar åt Cimbus. Vil lgärna ha hunnit starta 1 helst 2 st innan div 3 börjar i vår. Darragh kanske kan följa med på en dressyr tävling också. Om jag hittar några som jag anmäler mig till kommer de självklart upp här.
 
Bildbomb nr 2 kommer upp under dagen.

UTMANINGAR 1 - 5

Länkningar till alla som gav utmaningar kommer i ett inlägg senare.
 
Haha hoppas ni gillar det.. ;)

Bildbomb - Från stallet idag del 1

 
 
Fotograf: Jag - Jonna
Kamera: Nikon D3100
 

Cimbus

Imorn ska jag rida Cimbus i ridhuset, han verkar taggad ;)


God förmiddag

Har precis käkat lunch snart ska jag Alva Vilma och mamma över till grannen och fira Freja som fyller 7 år. Har fotat i stallet idag så det kommer en bildbomb ikväll :) några utmaningar kommer också att komma!


Sådär ja!

Nu sitter jag, Vilma, Alva och mamma i soffan. Linus ligger under bordet. 
Skönt. 
 
Vi har varit ute och gått med Linus i ca 20 min, ätit och bara pratat. 
Nu ska vi kolla Gladiatorerna. Lätt mitt favvo program. Grymma är dom allihopa gladiatorerna och utmanarna.
Coolt program tycker jag.
Bloggar mer ikväll nu måste jag kolla, noga noga.

"Bloggar jag läser" (Ofta)

Här har vi en till rubrik från "Sätt rubriken". Den här rubriken är skriven av Emelie som bloggar på:  http://emeliepalmen.blogg.se
 

Bloggarna som jag läser dagligen eller ännu oftare är dessa:
 
* nellieberntsson.se - Nellies blogg, jag tror ni alla vet vem hon är. ;)
 
* juliaekberg.blogg.se - Julia, min fina och söta väns blogg.
 
* lisagaspari.blogg.se - Lisa, min fina och roliga väns blogg.
 
* ponnysanning.se - Min favorit blogg faktiskt, jag älskar den. Snälla skvaller men väldigt rolig att läsa.
 
* teamheej.blogg.se - Esther och Emma driver denna blogg, ganska nystartad men fin blogg som är bra.
 
* girlpony.blogg.se - En nystartad blogg som Vilma driver. En utav mina bästa vänner.
 
* capirossin.blogg.se - En tjej jag träffade på ett ridläger för snart 2 år sedan, Joanna heter hon. Grym blogg.
 
* galoppryttaren.blogg.se - Jennifer, en utav mina bästa och närmsta vänner.
 
Ganska många, jag vet. Men jag gillar att kolla bloggar ;)
 (Jag vet att länkarna inte funkar, vet dock inte varför.... Sorry)

Fredag!

Äntligen sista dagen på veckan eller vad säger ni? 
Idag sover både Vilm, Alva och deras hund Linus hos oss för deras förädrar är i london.
Jag ska inte rida idag utan Darragh vilar, jag gick en sväng med honom igår men alla ridvägar är svinhala igen -.-
 
Ikväll blir det nog bara mys framför TVn så jag hinner blogga lite grann. Hinner säkert slänga in ett inlägg från skolan också. Idag slutar jag 15.25 och då hämtar mamma mej, hoppas jag.. ;)
 
Jag och Vilma ska även göra UTMANINGARNA vi har fått av er i helgen, så det är sista chansen att kommentera en: http://munsborodarragh.blogg.se/2013/january/utmaningar.html#comment

RSS 2.0