Hej och hejdå alla fina!

Sorry för att jag inte har uppdaterat men jag har haft fullt upp helt enkelt. Jag har hängt med mina underbara vänner, mina fina grannar, varit och provridit och mycket mer sen vi hördes sist. Men jag har levt livet till fullo och det har varit bra!

Nu är det så att jag sitter i bilen påväg upp till Stockholm och Arlanda för jag ska åka till KRETA. Shit vad skönt! Stannar där en vecka. Som ni förstår kommer uppdateringen vara lite halv taskig men mobilbilder kommer varje dag! Jag har med mej systemkameran och jag ska försöka ta riktigt många bilder så kommer dom upp här när jag kommit hem igen. Uppdateringen kommer börja på riktigt igen Lördagen den 6.

Ha det så bra så syns vi snart, i Kreta kanske? ;)


Tisdag

Godmorgon
Idag har jag en heldel planer för dagen, jag ska göra rent hos kaninerna, fylla på vatten hos Uno, träffa vilma, kanske bada, äya Pizza.
Ja för igår gjorde jag Pizza helt själv, jag gjorde degen och själva pizzan. Duktig tjej ;) *stolt*. Jag tänkte bjuda Vilma på den idag, skadar aldrig att vara lite snäll ;) Vilma kommer hit och äter sen cyklar jag med henne hem, hänger där ett tag. 
 
Men nu måste jag sätta igång.
 

Veckans Planering v. 26

Måndag: Idag alltså, förhoppningsvis händer det något roligare än att bara sitt hemma.. Kanske träffa någon kompis eller nått. Håller på att kolla runt lite ;) Ikväll senare kanske jag tar och lagar lite mat eller packar lite inför fredag.
 

Tisdag: Ska betsämma idag att vara med någon, har redan några stycken i huvudet som jag väldigt gärna skulle vilja träffa. Vi får väll se ;)
 

Onsdag och torsdag: Båda dagarna blev jag frågad om jag ville vara med på ett litet ridläger. Kommer rida på "fyrhjulingen". Jag vet inte riktigt vad vi kommer göra och sådär så vi får se. Kommer kanske lite filmer eller bilder från det så kommer ni se lite vad som händer.
 
Fredag: Planet lyfter tidigt på morgonen mot Kreta och värme. Shiiit vad härligt. Min första gång utomlands. Riktigt taggad, dock börjar lite flygrädsla krypa på mej.. Vi stannar en vecka.
 

"Hopp"träning med fyrhjulingen

Bilderna är klickade av Vilma med min kamera. Dom är altså från i torsdags när jag "hopp"tränade för Lina, i stallet där Darragh står nu. Några bilder är även på mamma, Pia och Emelie.
 
 

Frågestund

Ni frågar jag svarar. Easy lika that?!
Fråga ända till den 8 juli kl 00.00. Alla som frågar 5 frågor eller mer får länk
 

Midsommarafton och midsommar dagen.

-Förlåt för att det kom sent-
 

Tänkte berätta för er om min midsommar. Först på förmiddagen sov jag lääänge och sedan gick jag upp, åt jordgubbar med brädde och socker till frukost. Valde fina kläder och gjorde midsommar kransar till mig och mamma. Första gången ju, så jag blev nöjd. Åt sen midsommar lunch, lax och potatis med mamma utomhus såklart - i solen eftersom att vi hade tur med vädret. Efter lunch åkte vi till borgen, träffade grannarna, Julia och Lisa var där. Vi dansade runt stången och hade det mysigt. 
 
På kvällen sen åkte vi till Pia, Peder och Olivia. Åt mat, spelade kort, spelade kubb och skrattade. Vi hade det riktigt mysigt. Vi sov över där. På midsdommar dagen sen hängde vi där halva dagen och sen åkt ejag och fiskade med Farfar och farmor. Jag fick 2 aborrar, haha mys :)
 
Bilder som jag fotade på mig själv, midsommarafton.
Dålig kvalité, jag vet - ledsen
 
 
 
 

Glad midsommar

Idag är det midsommar och jag kommer fira dagen med min mamma, Oliva och hennes familj. Blir hur mysigt som helst. Nu runt lunch åker jag och mamma till borgen och firar midsommar med tårta och massa folk. Sen på eftermiddagen åker vi till Olivia där vi äter kvällsmat och sedan sover över. Jag har dessutom gjort midsommar kransar åt mej och mamma, ganska nöjd med tanke på att det var första gången. Bättre bilder ska jag försöka fixa på dom !

Gården var en både riktigt dålig och bra. Min dröm häst, den perfekta hästen för mig, gick inte igenom veterinärbesiktningen. Vilken jävla skit rent ut sagt. Hästen var perfektion! Perfekt bygd, skit bra hoppkapacite, riktigt bra gångarter, precis så att rida som jag vill ha den, och sen går den inte igenom veterinärbesiktningen?! Först blev jag sjukt ledsen nu är jag mer arg och besviken. Jag får försöka släppa det men det är svårt, riktigt svårt..


Seg dag

Hittils har den här dagen varit riktigt seg. Är med mamma på jobbet, har kollat på X antal filmer, dessutom har bara en av dom varit bra.. Var hos tandläkaren mitt på dagen, inga hål iaf så det var riktigt skönt. Sprang ner på stan i några minuter och köpte mej en ny tröja på rea. En blå stickad som ni får bild på om ett tag. 
 
Nu ska vi snart dra oss här ifrån och mamma ska åka och rida. Vi får se, kanske finns det en häst där åt mej också ;) Kanske jag kan få rida med. Gud jag är så nervös inför imorgon.
 Gammal bild, minnen 


Ännu en dag till ända

Nu har jag blivit ett par timmar äldre än när jag skrev här imorse, ganska kul att tänka faktiskt.. Men men nu ska jag inte vara någon sorts poet här utan jag ska bara uppdatera min blogg. Idag har det varit en riktigt bra dag. Jag cyklade till Vilma vid 11. Vi åt, spelade lite kort och skrattade otroligt mycket. Efter någon timme kom Amanda, vi tre gick ner till vattnet och låg ett tag på ett par däck i vattnet ett tag, snackade och skrattade. På eftermiddagen åkte vi båt och ring, jag gjorde ett riktigt stort framsteg och åkte ring (rakt fram haha) för första gången i år.. Efter det cyklade jag hem igen. Nu ska jag snart äta nybakat bröd, fortsätta kolla på TV och sen ska jag gå och sova. 
 
Imorgon hänger jag med mamma till jobbet och kl 10 ska jag till tandläkaren.. Hoppas att jag inte har några hål, det är så jobbigt. Men jag har inte haft hål på ett par år, så jag hoppas det håller i sig. Ikväll ska mamma rida hästen Crim om jag ridit ett par gånger. Bara för att det är honom hon ska hoppa på torsdag. Haha.
 

Äntligen fick jag sova ut på riktigt

Idag kunde jag ligga kvar i sängen hur länge jag ville så himla skönt, jag låg kvar ända till 9.10. Riktigt bra för mig kände jag, jag behöver det efter som att jag är sjukt nervös, taggad och spänd hela tiden just nu. Måste försöka slappna av men det är svår. 
 
Idag ska jag till vilma, tror jag åker dit snart faktiskt. Har precis tryckt i mig lite frukost, en toast. Jag Vilma ska åka ring (HOPPAS JAG). Säkert tar vi med oss Amanda eller någon annan också. 
 
Bättre uppdatering kommer!
 Han är inte så läskig som han ser ut! ;)

Veckans planering v. 25

Tisdag: Jag ska troligtvis hänga med min fina vän Vilma hela dagen. Jag antar att vi åker lite båt, badar, kanske drar till stallet och sen skrattar vi självklart mycket ;) Det blir troligtvis så att jag slaggar över där till onsdag. Man kan ju alltid gissa? 
 
Onsdag: Om jag sovit hos Vilma käkar jag frukost där och kanske hänger med henne till stallet, åker kanske ring efter båt eller badar, vi får väll se.
 
Torsdag: **Veterinär besiktning av min förhoppningsvis nya ponny - tidigt på morgonen ** TOP SECRET 
På eftermiddagen blir det hoppning med C ponnyn, Mamma (HAHA), Pia och Emelie ska också vara med. Ska bli jätteroligt hehe..
 
Fredag: Jag vet inte riktigt faktiskt har inget för mig direkt, men antagligen kommer det något - som vanligt :)
 
Ganska spännande vecka - iaf torsdag..
 

Nu så

Hemma och tillbaka i min kära soffa igen. Hela den här dagen har varit allmänt lugn och skön. Det är bra, jag behöver vila upp mej lite. Vaknade iaf själ i huset, mamma hade åkt och jobbat. Så jag gjorde mej lite frukost och satte mej vid TV:n för att kolla på "vakna med NRJ" som alltid. Sen kom farmor hit och vi cyklade till henne. Där har jag varit hela dagen. Vi har badat, kollat TV, fikat, ätit mat, gosat med hunden. Ja vi har hunnit med det mesta. Men samtidigt har det varit väldigt lugnt och jag har hunnit vila upp mej. Det var dessutom jättebra väder och mina ben har blivit några grader brunare. 
 
Om bara några minuter kommer även veckans planering upp!
 

Lååång helg

I lördags var jag och tävlade på hemma klubben. Det var sista gången med laget - finalen alltså. Cimbus var sjuuukt fin på fram ridningen, men när vi kom in på banan så hade han lämnat sitt fina steg och 75 % av energin utanför staketet och ville inte hämta det igen.. Men han gick i en stadig form och var fin så dock lite seg och jag antar att det var det som dommaren inte gillade för mina procent var otroligt låga. Men det var många av dom andras också, men ändå. Jag blev lite besviken - dock mest på dommaren och inte så mycket på mig själv och hästen. Men men så är det ibland. Dessutom var det varmt och det gillar inte min prins.. Men laget kom ändå två för dagen och vi VANN hela div 3. Sjukt kul, grymt lag med grymma lagkamrater. Nu taggar vi div 2 i höst. 
 
Idag - även fast jag inte tävlade - var jag tvungen att gå upp 05.30 för att vara funktionär på hemma klubben eftersom att det var storhästtävling idag.. Så jag fick ändå släpa mig upp. Jag satt i cafeterian hela dagen. Nu är jag så trött så jag känner mig faktiskt sjuk. Men jag fick i mig lite mat och mår något bättre. Ska faktiskt gå och sova snart. Så jag orkar upp ur sängen överhuvudtaget imorgon.
 
Sov gott!
 

Sommar på riktigt

Kl 10.45 idag gick jag på sommarlov. Känns inte riktigt som det är sommarlov ännu men om man tänker efter så känner man hur skönt det här kommer bli. Kreta resa, lära känna den nya hästen (som jag faktiskt tror jag vet vilken), sola, bada var med kompisar. Men det aldra bästa - Ingen skola och inget plugg! Åh lättnad. Väldigt nöjd med mina betyg dessutom. Härlig känsla, kunna vara nöjd hela sommarlovet. 
 
Mamma hämtade mej direkt från skolan och vi åkte och provred. Herregud vilken ponny. Ska nog åka och kolla på den igen och sen bestämma oss på riktigt. Men vill inte avslöja för mycket. 
 

Påväg hem igen, bara 30 mil kvar..


Kollar på film med Bästa Jennifer

Stannar här till 12, då ska jag och mamma neråt i landet och provrida 2 st fina ponnysar. Jag tror verkligen att någon - kanske till och med båda - kan passa som handen i handsken och jag hoppas verkligen det nu! Kommer uppdatera er under dagen men va beredda på mobiluppdateringar.


Typ sista dagen idag

Idag kan man kalla det vår sista dag i skolan. Imorgon är vi lediga och på fredag är det skolavslutning. Helt sjukt! Hela sjuan bara rann iväg. Skönt eftersom att vi hade sjuka mängder läxor. Upp till 12 läxor i veckan. Lite överdrivet? Det är ju inga läxor man gör på 10 minuter heller utan det tar ju någon timma per läxa, MINST. Aja nu är det över och dom säger att 8:an är lugnare så det hoppas jag på!
 
Efter skolan idag vet jag inte riktigt vad jag hittar på.. Men troligtvis går jag till en kompis. Senare vid halv 5  ska jag åka till C-ponnyn och hoppa den. Även såklart pussa på Darragh. Kommer bilder och grejer. 
 
Tack för tipsen på D-ponnyer, tar gärna fler ;)
 


Dressyrträningen idag


:))

Lever livet nästan till fullo nu, men jag kommer inte riktigt till ro utan häst. Känns tomt och konstigt även om jag får rida Cimbus, Crim, Wizzen, C-ponnyn och flera andra. Men vi letar och letar och förfullt, snart så kommer jag hitta min drömponny!
 Om ni vet någon D-ponny som är tillsalu får ni gärna skriva i kommentarerna lite om den och vem som äger den, om det låter intressant hör jag av mig till dej! Det spelar ingen roll om hästen står 10 meter ifrån mej eller om den står 50 mil ifrån mej, jag vill ha alla förslag jag kan få! 

Vill verkligen hitta min stjärna så hjälp mi gärna :)
 
 

Hejsvej :)

Idag är det Tisdag och jag ska rida lektion för Rolle med Cimbus. Kommer film! Mamma hämtar mig direkt efter skolan för som vanligt måste vi skyyynda oss till Ökna. Dom senaste gångerna har det gått super bra och jag hoppas verkligen att detta håller i sig tills han ska ha sin lilla sommarvila.
 
Skolan idag är lugn och skön, antagligen film på de flesta lektionerna. 
 
Det här blev ett riktigt kort inlägg men jag är försenad till bussen - you know it ;)
 

Veckans Planering v. 24

Tisdag: En vanlig skoladag. Fast antagligen inte direkt "vanlig". På de flesta lektionerna kollar vi nog på film eller chillar. Efter som att det snart är slut - som man längtat. Efter skolan åker jag till Ökna skolan med Cimbus för att rida lektion med Prinsen för Rolle, hoppas det går lika bra som det gjort de senaste gångerna och att vädret håller sig på topp!
 
Onsdag: Fotbollsturnering i skolan, dock är inte våran klass med utan dom som ville vara med fick vara  ett "blandlag" med andra klasser som inte heller fick ihop lag. Men men det är skit samma för jag ska inte vara med. Efter skolan åker jag hem eller till någon kompis och sen lite senare ska jag åka till stallet där Darragh står, pussa lite på honom och hoppa en C-ponny som dom har där. Jättekul.
 
Torsdag: Vi är lediga från skolan , comp dag. Ska förhoppningvis neråt i landet för att provrida två finfina ponnysar. Hoppas på det bästa för nu vill jag verkligen hitta min nya stjärna. Mamma och jag blir det nog bara den här gången. 
 
Fredag: Skolavslutning!!! Slutar 10.30 ungefär och då hämtar mamma mej hoppas jag. Antingen om vi inte provrider på torsdag blir det kanske provridning här istället, kanske ner på stan eller rida Cimbus. Det lär vi märka! Fira sommarlov ska jag iaf. 
 
 
Lördag: Tävling på hemma klubben med Cimbusen. Sista omgången i div 3. Denna gång är det LB som vi ska rida. Jätte kul ska det bli och jag hoppas att det inte är för varmt, det vore så jobbigt för då tycker ju Cimbus det är jobbigt. 
 
Söndag: Jag ska vara funktionär på smedstorps tävlingar idag är det storhäststävling istället och jag ska stå i cafeterian och springa med protokoll. 
 

Godmorgon

Eftersom jag inte har bloggat på ett tag kommer ett inlägg om både i lördags och igår :)
 
Lördag: Jag gick upp ungefär när jag vaknade, kl 9. Vid 11 cyklade jag till Vilma och Ellen. Vi cyklade sedan vidare till sjön och åkte ring efter båt. Jag är så feg så jag åkte dock inte, jag fotade hah. Några bilder kommer. 
När bensinen tog slut Cyklade vi tillbaka hem till Vilma och lagade mat och åt, jättemysigt. Sen åkte Ellen hem, men då hade Madicken, vilmas Kusin hunnit komma. Under tiden vi åt bestämde vi oss för att cykla till maddan och sova där. Väl när vi var där skulle Madicken hoppa två stycken hästar. Och efter det åkte vi fyrhjuling och mini cross, jvlar vad roligt det var! Madickens papap kom med donken och vi åt efterrätt, kollade på Baksmällan innan vi gick och la oss. Sov som en stock.
 
Söndag: Vaknade upp med Vilma och Maddan. Vi åt frukost och gick sedan direkt ut och åkte fyrhjuling och minicross igen. Denna gången gick det inte lika bra, vilma gjorde illa sig lite och crossen gick lite sönder.. ;) Men men. Runt lunch kom mamma och hämta mig och då hade dom 2 hundarna som skulle komma till mig kommit! det är två stycken Jackt labbar en svart och en gul, Stella och Nicki. Så när vi kom hem gick jag en promenad och sen hoppade jag lite med dom. Kollade lite på TV och gick sen och la mig.
 
Idag: Idag var jag tvungen att gå upp 05.45 och gå ut med hundarna. Kallt var det ute så jag skippade shortsen till skolan och satte på mig ett par svarta jeans från JC och en ganska tjock tröja. Mys. Idag är det brännbollsturnering i skolan och tydligen har dom "lottat fram" att våran klass (7C) ska få möta alla 9 or -.- Asså vi kommer ju dö på riktigt.. 
 
Efter skolan vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske åka hem eller åka med någon kompis hem eller åka och hoppa en C.ponny. Vi får se. Men det får ni reda på. Kommer även en veckans planering.

Cimbus Hoppning del 3

Alla bilder är tagna av Emily http://teamej.blogg.se/

Igår och idag

Hejsan Hoppsan! 
Idag är det fredag fats det känns som söndag.. Eftersom vi redan varit lediga 1 dag. Idag är det iaf precis som igår - jag ska följa med Becka på tävling på strömsholm. Igår tävlade hon 1.30, idag blir det 1.40. Herregud vad nervös jag kommer vara ;) Igår levererade dom iaf och utav ca 60 starter gick 7 st felfria, Becka var 1 av dom och placerade sig som nummer 7. Jätte kul var det och kameran hängde såklart med. (Ni får ett smakprov här, kommer mer under helgen.) Kamerna kommer även vara med idag och jag klickar så många jag bara kan ;)
 
Vet att det är lite halv taskig uppdatering nu, men snart är det sommarlov och då kommer jag börja riktigt ordentligt igen. 

Cimbus Hoppning del 2

Alla bilder är tagna av Emily http://teamej.blogg.se/

Bild från när jag red Charlie

Beckas storhäst


Cimbus hoppning del 1

Bilderna är fotade av Emily http://teamej.blogg.se/

Chill dagen - Sista dagen

Har spanska men ingen jobbar. Väldigt chill i skolan nu. Har hål på sista lektionen och på musiken. Drar hem till Julia med Julia och Lisa. Vi skalaga mat och prata. Lika mysigt som vanligt! Mamma hämtar mig sen så åker vi till klubben på ett möte. 
 
Tänkte ge er mina planer på dom dagarna framöver här nu:
 

Torsdag: Kl 10 rider jag dressyr på Cimbus. Program ridning på hemma klubben. På eftermiddagen följer jag med Becka som ska tävla på dom nationella tävlingarna på strömsholm. 130cm denna dag. 

Fredag: Om det är fint väder blir det självklart sola på förmiddagen ;) Om jag inte åker och hoppar en C-ponny i stallet där Darragh står, det visar dig. På eftermiddagen följer jag med Becka igen till strömsholm. Denna dag hoppar hon ev 140cm.. Det är så pass att jag blir nervös :S
 
//Snart kommer bildbomben på mej och Cimbus//
Beeeeebis som hoppar bebis hinder ;)
 
 

Tisdag

Hej hopp! Har kommit hem från Amanda nu. Vi hade det bra, käkade mest ;) Nu ska jag snart äta (igen) hahah.. Och sen bär det av mot provridning på en ponny för 2 (!) gången. Sug på den karamellen. 
Skolan är väldigt chill nu, kollar på film på 80 % av lektionerna. Betygen är satta nu så vi har inget för oss. Skulle lika gärna kunna skippa dom här dagarna som är kvar. 
 
Imorse var jag på vårdcentralen tog glutenprover, mätte och vägde mej. Riktogt bra resultat! Hade gtt upp 5kg, precis vad jag behövde! Växt 3 cm också :) Glutenproverna får vi reda på om någon vecka. 
 
Uppdaterar er så fort jag hinner vet ni! Vi hörs :)

2 juni

Hejsan!
Vaknade precis, kollar ut genom fönstret och ser att det inte direkt är något bra väder just nu. Men klart.se säger att det ska skina upp till kl 11 iaf, sen ska det dock åska ett tag men efter det blir det skinande sol och 24 grader  :) Helt otroligt, står att det ska vara varmt i flera veckor nu. Åh vad jag älskar det här!
 
Idag har jag inga direkta planer. Skönt. Ska nog rida grannens häst litte grann och bada med brudarna.
Ska nog ta en sväng till mitt stall också när mamma ska tömköra Tayto.
 
Vi hade det jätte kul igår men tyvärr tror jag inte att någon av dom hästarna var min nya stjärna.
 
Och idag LOVAR jag att bilderna kommer upp!
Jag skanar dej älskling <3

RSS 2.0