Go kväll

Gick super bra med Cimbus idag. Red uppe på kullen igen. Farmor och Mamma var med. Mamma fotade lite men hon håller på och lära sig så bilderna blev inte jätte bra. Någon kanske kommer upp här. Red runt lite där och det gi
 
ck super bra. Red sedan en bit bort hoppade över en pinne - 20 cm kanske haha men han överhoppar som vanligt så han hoppade kanske 60cm ;) Och jäääklar vilken bock han körde på en av gångerna. 
 
Red sedan Darragh ut med becka. Vägarna har äntligen börjat bli bra. Skönt. Vi red mest på vägarna och det gick ganska bra, lite starka och väldigt pigga ponnysar men men ;) Inte jätte hårt, Darragh har gått hårt 3 dagar i rad, men inte vila idag utan det får bli på tisdag eller onsdag eftersom att jag inte är hemma då.
 
Ikväll har jag och mamma gjort smörgåstårta. Åt det till kvällsmat också, mumms. Imorgon ska vi fira min kära mor. som fyller 38 på torsdag. Darragh sak ridas på förmiddagen. Hoppas på lika bra väder som det var idag. Underbart!

Har ni komit ihåg?

Inatt skulle  ni ha ställt fram klockan, gjorde ni det? De flesta mobiler och så ställer ju fram sig själva, men ändå. Jag vaknade 08.30 imorse och "YES! Mamma jag har sovit 1 och en halv timme längre än vanligt" men neej... Bara 1 halv timme. Nu är det sommar tid, inte för att det känns som det direkt..
 
Farmor och jag åker till Cimbusen idag. Får se om mamma eller Lena följer med, isånnafall skulle någon kanske kunna klicka lite kort eller filma lite. Håll tummarna. Darragh ska också ridas idag, vet inte om det blir före eller efter Cimbus. Han ska ridas ut någonstans.
 
Jag ska snart gå upp ur sängen och äta frukost. Måste verkligen städa sen också. På måndag kommer ju hela släcktträdet. Alla kommer vilja se Uno, och han är i mitt rum som just nu är kaos.. Storstädning ikväll. 

Dagen lider mot sitt slut.

Har varit en bra dag. Ridningen gick helt ok. Släkten var mysig och väldigt rolig ;)
Imorgon blir det att rida Cimbus igen och då följer farmor med, jag ska rida uppe på kullen igen. Super mysigt! 
 
På måndag åker jag till mormor och morfar, ska bli riktigt riktigt mysigt :)
 
Men vi hörs imorgonbitti, ja är väldigt morgonpigg som ni vet, jag kommer LÄTT ha bloggat innan ni vaknar!

Spelar kort

Snart hemma och uppdaterar på riktigt :)


Godmorgon Tuppen ;)

Uppe med tuppen idag. Bara för att jag inte kan sova..
Idag ska jag rida Darragh. Vet inte riktigt vart eller hur. Vi får se hlet enkelt. På eftermiddagen blir det middag hos gammelmormor med släkten. 
 
Ska kolla upp lite tävlingar igen hade jag tänkt. Första är som ni vet div 3 i Gripen. Ni får hålla tummarna för att vi håller formen tills det ;) Vi ska träna för Rolle - han som jag red för när jag red Leo. Han var bra med Leo så hoppas han har några tips för oss också.

PRINSEN

Cimbusen var jätte busig idag ;) Vi red uppe på en backe och Julia agerade fotograf. Belv bågra riktigt fina bilder som ni får se här nedanför. Våran första lokala start för året blir den 20 April i Gripen. Bara 1 LC, först omg av div 3. Han känns i topp form och vi blir mer och mer laddade för varje dag.
Julias blogg har ni här: http://juliaekberg.blogg.se/ 

Min biff


Påsklovsplanering

Fredag (Idag): Rida Cimbus Julia fotar, rida Darrgh med Julia, vara lite barnvakt <3
Lördag: Fira påsk med släkten på pappas sida, farmor farfar kusin faster gammelmormor mf. Äta lite mat och sådär. Darragh ska ridas.
Söndag: Inget direkt inplanerat, kompis kanske, fota lite. Darragh ska ridas.
Måndag: Ska fira Mami, kommer lite folk. Darragh ska möjligtvis ridas ;) Jag åker till Mormor och Morfar.
Tisdag,Onsdag: Är hos mormor och morfar. Fotar, ska också in till stan och shoppa.
Torsdag: Jag åker hem från mormor och morfar. Mamma fyller år. Kanske inner rida Darragh.
Fredag: Rida (förhoppningsvis 2) hästar på ÖKNA, Hoppas på Leo ;) Darragh ska ridas.
Lördag: Kompis? Darragh.
Söndag: Sista dagen på lovet.. Darragh ska ridas.
 
Någonting mer blir säkert inplanerat. Men såhär ser det ut just nu, alltså inte så fullbokat :)
 

Godmorgon!!

Blir en toppen dag idag. Åker snart och hämtar Julia i stan. Vi åker vidare till Cimbus där hon ska fota mej när jag rider. Cimbus är troligtvis pigg, vilade igår :) Perfekt! 
 
Julia och jag åker vidare till vårat eget stall och rider ut Darragh och Loni, samma sväng som igår. Hopaps att solen fortsätter arr hålla i sig hela dagen. Blir så mycket mysigare då. 
 
Nu har jag bråttom, vi ska åka hemifrn om 2 min, skynda skynda!

Underbar dag!

Dagen idag har varit helt grym. Skolan var helt okej, fick tillbaka lite uppgifter jag gjort och det hade gått jätte bra. Perfekt avslut innan påsklovet. 
 
Invigde det härliga påsklovet med en ridtur i det fina vädret med Jullan. Vi red en ganska lång sväng på vägarna som var jätte bra. Darragh körde på några rejäla bocksprång i slutet - han tyckte också att det var roligt med påsklov tydligen ;) Jag satt kvar bra iaf. Vi hade jätte mysigt alla fyra och skrattade hela vägen. Perfekt start ju! 
 
Imorgon följer nog Julia med mej och fotar uppe på kullen imorgon när jag ska rida Cimbus, ska bli jätte kul! :D
Sen åker vi till stallet och rider igen, rider nog samma runda igen - fast bakifrån. Haha vägen var ju så bra.
 
Vi hörs! :)

Firar påsklov


Bad update / i know

Fullt upp, kommer småsaker under dagen och ett bra inlägg ikväll.

2 lektioner kvar till loooooooov!


Hey ohh

Hittils har dagen varit bra. RIdturen var hur grym som helt. Så himla mysigt, vägarna var perfekta att rida på, solen sken och det  var VARMT. Snön har börjat smälta och på vissa ställen fanns det till och med vattenpölar, otroligt härligt. Jag fixade allt i stallet och mamma kom, kl 5 var jag hemma ungefär.
 
Nu sitter jag framför TV:n och har precis ätit. Snart ska jag åka och träna lite. Ha det gått så hörs vi :)

Hästryggen är min favoritplats


Ingen bra början..

Började med att jag gick upp en kvart senare än vanligt. 
Fick stressa som en apa för att hinna äta frukost i soffan framför TV:n ;) Nej fy, sånna här mornar brukar jag undervika nu för tiden - men inte idag.. 
 
Idag åker jag till Darragh, rider ut en sväng. 
 
Näst sista dagen i skolan nu. Väldigt härligt. Påsklovs planeringen kommer på fredag, händer inte lika mycket som det gjorde på sportlovet. Åker till mormor några dagar. Sen är det till stordel ridning som gäller. MINST 2 hästar att rida... :0
 

Var väldigt snälla nu..

.. och gå in och rösta på min outfit som jag sattit ihop. Skulle bli väldigt tacksam. Om du Gillar och Kommenterar detta inlägget med en länk till din blogg och vilken likes du blev (nummer), så får du ett länk i ett annat inlägg sen, bra va? Perfekt. Här kan du gå in och rösta: http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_140330159473974&app_data=6524  
 
 

Home sweet home

Hemma igen efter denna dag. Helt okej dag. Esteten är rolig som vanligt, snart klara med musikalen. 
Lisa och jag hade väldigt roligt ;) Hexa var dum mot mej.. Nej, men vi lagade mat, jag hjälpte henne med kemin och sådär. Hade utvecklingssamtal. Gick väll sådär, tråkigt och bara väldigt konstig stämning. 
 
Åkte till stallet, mockade och fixade. Träffade på Julia - som det hade gått bra för idag. 
Imorgon ska Darragh ridas. Ut någonstans. Hoppas på lika bra väder som det var idag och igår. Kanske också hittar någon rolig att rida med. 
Träning på kvällen också (Om jag orkar). 

Muuuuu

Fotograf: Jag, Jonna
Motiv: Nyfödd kalv hos morfar och mormor
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: Tamron 70-300mm

Nästa dag, Välkommen

Idag hälsar vi tisdag välkommen. Ska hem till Lisa, myspys. Sen är det Utvecklingsamtal, inte lika myspys. Men det är väll också nödvändigt. Jag borde inte få någon skäll ;) 
 
Darragh får sin vilodag idag istället för igår. Ikväll måste jag plugga. Har iaf bara 2 läxor till den här veckan, helt sjuuukt. Brukar ju ha runt 8.. 
 
Vet ni vart jag förhoppningsvis ska i sommar? Hoho.. hit kanske:

Veckans Planering, v 13

Tisdag: Utvecklingssamtal. Darragh vilar.

Onsdag: Träning, rida Darragh.

Torsdag: Tagga sportlov, rida med Julia.
 
Fredag: Kanske ner på sjön en sväng med släkten och massa fler. Kul kul. Darragh ska ridas. Fösrta påsklovs dagen.
 
Lördag: Påskhelg, får se om jag hittar på något, rider Cimbus kanske. Darragh ska också ridas.
 
Söndag: Darragh ska ridas, kanske Cimbus. 

Stallet och dagen

Tog en prommenad med Darragh idag. Ca 30 min. Han fick sträcka ut lite. Skönt. Imorgon blir det vila för honom. Medans jag ska på utväcklings samtal. Pust orka.. Nej. 
 
Bella målade på mina naglar idag som ni såg bild ifrån. Riktigt påskiga. Spelat gitarr, gick riktigt bra. Dessutom hade jag 2 st hål idag. Först spanskan och då var jag med på engelskan. Sen hål på lektionen efter, NO:n. Då var det bara SO kvar och det vi skulle göra på den lektionen kunde vi göra själva, så vi fick sluta typ 13.40 så himla skönt. Nästan 2 h tidigare. Perfekt. Nu är det inga jobbiga dagar kvar den här veckan. Tjoho, glad tjej.
 
Veckans planering kommer upp ikväll, nu ska jag äta voffor!


Stallet och dagen

Tog en prommenad med Darragh idag. Ca 30 min. Han fick sträcka ut lite. Skönt. Imorgon blir det vila för honom. Medans jag ska på utväcklings samtal. Pust orka.. Nej. 
 
Bella målade på mina naglar idag som ni såg bild ifrån. Riktigt påskiga. Spelat gitarr, gick riktigt bra. Dessutom hade jag 2 st hål idag. Först spanskan och då var jag med på engelskan. Sen hål på lektionen efter, NO:n. Då var det bara SO kvar och det vi skulle göra på den lektionen kunde vi göra själva, så vi fick sluta typ 13.40 så himla skönt. Nästan 2 h tidigare. Perfekt. Nu är det inga jobbiga dagar kvar den här veckan. Tjoho, glad tjej.
 
Veckans planering kommer upp ikväll, nu ska jag äta voffor!


Påsknaglar


Mar. 25, 2013

Hål på spanskan, sitter med på en engelska lektion. Läser lite bloggar haha.

Snart slutar jag, eller ja om 3 timmar.. 2 och en halv lektion kvar, No och So.

Hare grymt kära bloggläsare!


Våffeldagen

Idag är det våffeldag - det får man inte glömma bort. Jag och mamma ska äta det idag efter stallet och gitarren. 
Våfflor med grädde och sylt tillsammans med en kopp choklad. Perfekt på måndagen den 25 mars 2013, eller hur? Hoppas att ni också får lite våfflor. 
 
Darragh ska nog skrittas lite idag. Stallet ska fixas. Julia hänger nog med på både gitarren och sen till stallet så hjälper jag och mamma henne med att hoppa upp på Loni om hon ska krångla idag.. 
 
Annars är det inte mycket planer för den här dagen. Ganska lite plugg den här veckan också tror jag. Skönt! 
 
En bild jag klickade igår på tävlingen, Nogger heter hästen.


Me, Myself and I

VEM
Vem är i rummet med dig? - Mamma 
Vem önskar du var med nu? - Nån rolig person.
Vem fick du senast sms av? - Johanna. 
Vem ska du träffa idag? - Mamma, några som kommer på gympan. 
Vem ringde du senast? – Juliaaaahh
Vem saknar du? – Många <3
VAD
Vad åt du senast? - Chips.. :0
Vad har du på dig just nu? - Ridkläder.
Vad hör du just nu? - TV:n
Vad har du på fötterna? - Ridstrumpor
Vad för sjukdom hade du senast? - Magsjuka :S
Vad stod det i ditt senaste mottagna sms? - Aaa as bra ;)))<333
Vad brukar du göra när du får tråkigt? - Blogga, läsa bloggar, kolla FB, instagram och allt sånt ;)
Vad gjorde du vid den här tiden för två år sedan? - Hm, jag har ingen aning.. 
 
VAR
Vart går din drömresa?-  Åh bara någonstans där det är varmt!
Var är din mobil? -På mej.
Var har du köpt tröjan du har på dig? - HÖÖKS
Var handlar du mest? – Typ ICA HAHA 
Var är din mamma just nu? - På övervåningen.
HAR
Har du några piercingar? Vart? - I öronen.
Har du något stort ärr? - Nej
Har du varit kär på riktigt? - Nej det tror jag inte.
Har du sagt jag älskar dig till någon? - Ofc
Har du allt du önskar dig? – Njaa
HUR
Hur är du i skolan? - Lite mesigare än vad jag är hemma ;)
Hur ser du ut? – Jadu..
Hur svarar du i telefonen? - ”Hej det är jonna”
Hur var du som person för två år sedan? – Fråga någon som var med mej då.
Hur var du som person för ett år sedan? - ?
ÄR
Är du nöjd med ditt utseende? – Japp
Är du singel? – Yes
Är du kort? – Jaa haha
Är du åksjuk? - Ibland
Är du helsvensk? - Jadå
Är du allergisk mot något? – Herregud ja.. 
Är du bra i skolan? - Ja ;)
SKULLE
Skulle du vilja vara känd? - Jag tror faktiskt inte det. Inte kändis, men lite känd skadar väll inte ;)
Skulle du vilja tatuera dig? – Om jag har något riktigt fint och vettigt att tatuera, så ja.
Skulle du kunna pierca dig någonstans? - Lätt i naveln, som jag ska få göra i höst troligtvis :D
Skulle du kunna adoptera? - nja
Skulle du kunna donera bort ett organ? - Det beror på till vem och vilka konsekvenser det skulle ge.
Skulle du vilja har ett förhållande nu? - Kanske det, om det är med den rätta :)
Skulle du kunna amputera bort en kroppsdel för en miljon kronor? - JA, lätt iaf om det var typ en tå ;)
 

Tävling 24 mars 13

Gick skit bra idag. Cimbus bjöd, bocka och riktigt sög tag i hindrena i båda klasserna och vi var felfria, först clearround 50 sm och sen LD avd. B. 2 rosetter från Cimbusen :) Riktigt stolt över honom. Han värkar tycka att hoppningen börjar bli lite rolig nu också. Kul kul.
 
Darragh var också duktig, inte lika duktig som Cimbus men ändå grym.
Felfria i Clear round 60 cm och felfria i LD avd B. 
 
Grym dag! 
Bild 1: Team Cimbus in action
Bild 2: Cheeeeese

Laddad ryttare och laddat häst


It´s ((lördag)) night

SItter trött som jag är inlindad i min elfilt framför TV:n. Väntar på mat och kolalr runt lite på datorn. 
Dagen har varit riktigt bra. Även gårdagskvällen var grym. Hade det riktigt mysigt hos Amanda. Maten var god och dom hade bakat glutenfria mufins åt mej :)
Vaknade vi halv 8 - som alltid på helgerna.. Fattar inte varför jag inte kunde sova lite längre, jag är ju så trött. Suck. Mamma kom vid 14 och vi åkte till min faster och kusinen. Fikade och pratade, mys. 
 
Resten av eftermiddagen tillbringade jag i stallet. Red Darragh medans mamma ännu en dag fixade allt i stallet. Värsta lyxen här ja! Mamma och jag putsade sadel och hackamore tillsammans i sadelkammaren. Så nu är allt fixat till klubbisen imorgon. Hoppar Clear round med båda 50 med C och 60 med D, hoppar även LD (60) med båda pojkarna. Inga höga klasser, men det gör inget. Det kan också vara bra, eller hur?
 
 

Ute och rider

Bättre uppdatering kommer ikväll, promise ;)


Kollar på film

Hoppas ni har en bra lördag, det har jag :)


Heellooo

Har redan hunnit fixat stallet, med mammas hjälp. Jag red medans hon fixade. Lyxigt. Jag red lite nere på gärdet idag, det var ett tag sen. Han var pigg coh stark men det gick bra. 
Snart ska jag åka vidare mot Amanda. Ska bli väldigt mysigt ;)
Har packat klart allting, sitter i soffan och väntar på att mamma ska bli klar bara. Kollar lite bloggar och videor.
 
 Skolan idag var helt ok. Började med att träna till highschool musical musikalen ;) Det gick ganska bra. Sen idag var jag somsagt miljönisse. Haha det var lite snuskigt men annars helt okej, jag var ju med Jennifer. Torkade bord, fixade med talrikar , glas och bestik. Sen ahde jag idrott och SO. 
Mamma hämatde mej och vi åkte direkt till stallet.

 
 

Bildbomb - Cimbus hoppar

Fotograf: Emily ecryttaren.blogg.se
Motiv: Jag och Cimbus

Nemen, vem är det som läser det här da?

-Jaha det var du ja! Tjaa ;)
 

Det var extra jobbigt att komma up imorse, är så otroligt trött. Idag är det iaf sista ddagen innan helgen och jag älskar stämningen på fredagar. Idag ska jag vara Mupp (Miljönisse) i skolan. Man städar och fixar med maten typ.. Jag får iaf vara med Jennifer :)
 
Jag ska försöka hinna rida Darragh också, han böhver verkligen det ;)
Ikväll ska jag till Amanda. Myys. Vi skulle få revbensspjäll, klyftpotatis och sen en efterrätt. 
 
Just nu sitter jag och äter frukostpannkaka oh dricker varm choklad med grädde :0 
 
 

Check

Skoldagen var helt okej, ridningen med Julia var riktigt mysig. Film har ni ju fått ;)
Vi var ute ganska länge, hade kul. 
 
Nu har jag sjuuuukt mycket plugg som väntar. Tur att jag har mamma som hjälper mej, annars vet man inte hur detta hade slutat. Tyvärr blir det inte bättre inlägg än såhär, men ni får nöja er med filmen, såhörs vi imorgon. Freeeedaag :D

Rider ;)


Bildbomb - Darragh hoppning i ridhus

Som ni vet tog vi massor med bilder den här dagen och ni kommer bara att få några bildbomber - ni har ju redan fått en, den från gärdet.

Fotograf: Emily ecryttaren.blogg.se
Motiv: Jag och Darragh
Hoppa väldigt gulliga hinder, haha :) Hoppelihopp..

Leo och jag


2 dagar kvar

Åh vad härligt med bara 2 dagar kvar i skolan, eller vad säger ni?
Idag ska jag och Julia testa att rida igen ;) Jag har fått instruktioner av Lonis ägare (Vilmas mamma) så nu vet jag exakt hur jag ska göra för att Loni ska sköta sig. Om vädret är lugnt och sköter sig skulle jag kanske kunna filma lite när vi rider, OM hästarna känns lugna och fina :)
 
Imorgon är det bestämt att jag ska sova hos Amanda, ensamma i huset woopwoop. Nej men nästan iaf, Amandas storebror och lillasyster är också hemma. Vi ska laga mat, efterrätt, åka fyrhjuling (förhoppningsvis). Det ska bli riktigt kul, det var ett tag sen jag var med Amanda. 

Ridit klart


HOT OR NOT - del 8

Samspel: Hästen trivs och ryttaren också. HOT
Ryttaarens sits: En fin sits, ser ut som att du har en lugn sits och inte slänger dej fram som vissa gör. HOT
Outfit: Snyggt med röd tröja och rött schabrar, do blå ridbyxorna till var dock inte lika snygga. MEDEL
Hästens hoppteknik: En fin hoppteknik med "svung". HOT
 
Sammanlagt: HOT
Bilden är från Elsa som bloggar på eventhingbyelsa.blogg.se

Öknadag och Onsdag

Trött som alltid. Men shiiit vad veckan springer iväg ;)
Synd bara att inte sommaren är lika snabb på att anlända. " Den som väntar på något gått, väntar aldrig förlänge", hmm eller?
 
Idag är det skola bara till 14.00 och sen ska jag till Ökna, Lena hämtar mig direkt och så åker vi dit. Lena om jobbar där hittar ju och så haha, hon ska hjälpa mig. Jag ska börja med at träffa mamma (som ju också jobbar där nu i några veckor) och hennes klass, ska bli kul och se vilka elever hon har. Sen ska jag rida dressyrlektion för Rolle, Lena har valt en häst åt mej. Tydligen någon körhäst som skulle vara väldigt pigg. Vi får väll se hur det går ;)
 
Men vi hörs senare! Statistiken är på topp, nu köör vi! 

Bara att gå ut och hugga en julgran

Nejmen är det såhär våran vår och sommar kommer att se ut? Vad trevligt, det är precis det här jag längtat efter hela mitt 14 åriga liv.  Imorgon tänkte jag börja julpynta också, jag tycker det passar bättre än påskriset. 
 
Tjolahej! Vilken piss dag. Har ni kollat ut genom fönstret eller? Eller det behövs ju egentligen inte, det är bara att kolla FB - det är svårt att missa vilket väder det är idag. Dåligt gick det att rida med Julia också. Loni kunde inte stå still när Julia skulle hoppa upp, så jag fick helt enkelt rida ut själv. Var ute i 50 min i detta blåsväder. Darragh frös och jag med. han var spänd och super pigg så det gick väll lite sådär. Aja så är det ibland, jag åkte inte av iaf ;)
 
Imorgon blir det NOG en betydligt bättre dag, med ökna och allt. Ska bli riktigt kul.
Men eftersom att jag inte har någon tid till plugget imorgon får jag göra alla läxor idag. TJOHOOJAJA. Ne det är inte kul. Haha jag orkar inte med mej själv. 
 
Gud jag är bara trött, kall, flummig, hungrig, glad, sur. ALLT. Där av detta konstiga inlägg. Herreguuuuud...
- Svart och vit, glad och sur. Ja vrandras motsattser kan man säga - 

HOT OR NOT - del 7

Samspel: Både hästen och du trivs, Toppen! HOT
Ryttarens sits: En fin sits toppen blick. HOT
Outfit: Fin outfit, matchning med schabrak och kavaj, (Tror jag?) HOT
Hästens hoppteknik: Fin hoppteknik dock inget "WOW" då hindret inte är så högt. HOT
 
Sammanlagt: HOT :)
 
Bilden är inskickad av Emma Skoglund emmaskoggglund.blogg.se

Hmm

Ja vad händer idag?
Jo det är skola, med ESTET, drama. Åh vad roligt, vi gör high schoolmusical.
 
Efter skolan rider jag och Julia ut på våra fina hästar ;)
 
Ikväll ska jag bara plugga plugga plugga.. Med tanke på att jag inte hinner plugga på onsdag. Tidsinställda kommer till er under dagen, medans jag går i skolan.. :(

Taggad..

Åh gud vad jag längtar nu. Till sommarn/våren - tills utetävlingarna börjar. Då man kommer igång ordentligt med att fota på utetävlingarna. Ska ju följa med Becka på dom flesta tävlingarna - hon vill att jag ska hänga med och klicka kort, hjälpa henne med hästarna lite. Självklart gör jag det. Jag som ääälskar att fota. Nu med nya kameran tror jag det kommer bli jätte fina bilder. Självklart kommer många av dom att komma upp här. Sen kommer ALLA att komma upp på min ny gjorda FB sida "Jonna Pettersson Fotografering", gilla gärna den sidan, så missar ni inte en ända bild ;)
 
Nej nu vill jag bara att säsongen kommer igång.
- Emily och Tusse fotat av mej - 
 

Måndag - Ceck

Darrens Vilodag - som vanligt. 
Har varit och kollat ett par ridbyxor - men dom passade inte. Fick istället en jacka, en tröja och ett par vita ridbyxor med mej hem, hehe ouuups. Jackan var riktigt skön och tröjan var en grön snygging ;)
 
Skolan var faktiskt helt okej. Hade ganska tråkiga lektioner men kompisarna var ju roliga. 
 

Imorgon tar jag och Julia bussen direkt till stallet efter skolan. Vi ska rida ut. Måste visa Julia några nya ridvägar ju. Hon har förresten slängt iväg kryckorna nu. Så himla skönt och jag är så glad för Julias skull! Vi ska även rida tsm på torsdag. 
 
Imorgon är det en riktigt rolig dag i skolan också - tjoohoo jag bara längtar ;)
 

Nej nu måste jag kolla spanskaglosorna lite innan det är dags för mat och DICTE ikväll.
-Sweeeeeet- 

Bildbomb - Jag och Darragh

Fotograf: Emily, ecryttaren.blogg.se
Motiv: Mej och Darragh
Kamera: Någon Sony
Objektiv: Något Macro 

HOT OR NOT - del 6

Samspel: Hästen är avslappnad och det är du också. HOT
Ryttarens sits: Fint överliv och ben, handen hade du kunnat lyfta och räta upp lite mer. MEDEL
Outfit: Snyggt med jackan och schabraket, dock passade inte skydden och sina ridbyor. MEDEL
Hästens Undertramp: Bilden är tagen i lite fel tidbunkt men den går i fin form. MEDEL
 
Sammanlagt: Medel +
 
Inskickad av Emily bunnyjump.blogg.se

Ny vecka nya tag

Nu är det måndag, jag har iaf börjat bra med att gå upp tidigt idag, jag är faktiskt redan klar! Idag ska jag förhoppningsvis hem till en kompis först direkt efter skolan. Mamma hämtar och då ska jag åka och prova ett par ridbyxor - kanske köpa. ikväll blir det stallet med Darragh vilar - om jag inte åker direkt till stallet ifall jag inte hittar någon kompis att vara med ;) Hahah, lite rörigt jag vet. Ni får iaf en planering över veckan.

Måndag: 
Prova ridbyxor, kompis.
Tisdag: Rida med Julia och Loni, Plugga.
Onsdag: Ökna :D Träning. (Plugga)
Torsdag: Rida ut med Julia och Loni, Plugga.
Fredag: Sova hos en kompis. Rida.
Lördag: Vara med Kompisen ;) Rida.
Söndag: Hopptävling med Darragh och Cimbus.
 

Sen vet ni att ni får mer info när vi kommer lite närmre händelserna ;)
Hoppas ni får en bra start på veckan och en grym måndag! 
 

Helgen redan slut?

Vart tog denna helg vägen? Aja, har iaf hunnit med riktigt mycket. 
Idag gick jag och sprang faktiskt en sväng med Darragh på färmiddagen. Vi mötte på en älg som jag fotade lite haha - här är vi inte rädda. 
 
Vid halv 1 var vi hos mormor och morfar och firade morfar lite. Åt super god mat, frukt och efterrätt. 
En liten spillevink till nyfödd kalv fotade jag lite på också. Många bilder fotade jag under dagen faktiskt, komemr upp någon gång. 
 
Nu ska jag klicka mej in på SVT play, kolla på ponnyakuten och äta några mackor jag fick av mormor :)

HOT OR NOT - del 5

Samspel: Ojojoj, vet inte vad jag ska säga? Grymt samspel! HOT
Ryttarens sits: Upp med blicken annars super fint. HOT
Outfit: Snygg outfit, schabrak, tröja och pannbandet. HOT
Hästens undertramp: Hästen kliver under bra och har en fin form. HOT
 
Sammanlagt: Jaduu.. Hot ;)
 
Inskickad av Emilia hhorsejump.blogg.se

17 idag

Idag vaknade jag vid 7:0 Sedan dess har jag setat och sorterat in alla bilder som EMily och jag tog igår, in i olika mappar ska dom. Det är typ 300 bilder.. Ni kommer få bildbomb på vissa och resten kommer att komma upp i andra inlägg. 
 
Snart måste jag börja göra mej iordning för stallet. Ska vara där tidigt idag, mocka och fixa. Darragh ska ridas lite lätt, mest skritt och lite trav en kort sväng. Kanske bara 30 min.
 
Efter stallet åker vi bara hem och byter om. Sen ska vi till min morfar och mormor, morfar fyller år. Ska äta lunch och sådär. Ikväll är det träning - om jag orkar ;)
 Smakprov från fotningen:


Hoppning Darragh + Cimbus - 16/3-13

Cimbus

Ojojoj vad duktig prinsen var idag. Han bockade som vanligt och höll på under hela passet. Red kanske ca 45 minuter. Började med lite cavaletti och det gick ju bra. Sen blev det lite mer hinder och jag hoppede en liten bana. Slutade med en bana på 60 cm ;) Haha gulle hinder. Men iaf, man märker verkligen att han är en ungponny utan rutin. De första sprången var otroligt stora, och det var lixom över ett litet litet kryss ;) När han började komma igång lite hoppade han super fint och sög emot hindrena som han aldrig gjort förut, jag bara kände hur han ville frammåt. Härlig känsla. Duktig prins och jag är väldigt stolt över honom! ;)
 
Darragh

Darragh var väldigt övertaggad, haha. Han bara ökade hela tiden. Jag började med cavalettin, duktig. Hoppaade sedan lite små hinder . Sedan hoppade  jag studs och avslutade med en bana på 70 och sedan ett hinder på 80. Han var ganska duktig på studsen lite springig men de sista var riktigt bra. Banan gick bra - gick lite fort bara.. 
 
Mot slutet kändes han jätte fin. Började samla ihop sig lite mer. Men man ska sluta när det går som bäst, och det gjorde vi! :)
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det blev ingen film, men massa bilder tagna av Emily kommer att komma upp. De kommer när stackar Emily har redigerat alla 400 bilder som vi tog idag.. Ojojoj. Haha stackars henne. Vi fotade även bilder på ett gärde som kommer att komma upp.
 


HOT OR NOT - del 4

Samspel: Det ser lite spänt och stretigt ut, men annars bra. MEDEL
Ryttarens sits: Din hand är lite för breddad och du ser lite frammåt lutad ut, din blick är nedåt. NOT
Outfit: Outfiten var snygg, huvan och schabraket passar och sedan din tröja matchar med kanten av schabraket. HOT
Hästens undertramp: Hästen skule nog kunna kliva under sig lite mer men den har samtidigt en fin form på halsen. MEDEL
 
Sammanfattning: MEDEL
Bilden är inskickad av Mimi mimilarsson.blogg.se
 

Tjolahej!

Mot stallet. Har väldigt mycket att höra idag:
-Mocka 3 boxar.
-Fota med Emily.
-Hoppa 2 hästar i ridhuset.
-Packa ca 10 höpåsar.
-Fylla 5 kraftfoder hinkar.
-Städa hemma..

Ojojoj idag gäller det att vara effektiv ;) Vi hörs under dagen!


Ridning Cimbus 15/03-13

Åhh vad roligt det var idag. Cimbus den lilla rackarn bockade nog hela tiden. Herregud. Och jag bara sitter där och skrattar, ja så är det faktiskt - konstigt nog, haha nja ja älskar lill prinsen . 
 
Vi red iaf upp på limbacke. En jätte stor kulle som är otroligt fin och jag älskar att rida där. Så öppet och fint. Han var riktigt pigg och glad. Riktigt stark också.. Haha men fin som attan. Jag red mest lite flum och lite överallt på backen, men jag avslutade med lite dressyr. Gjorde några fattningar från skritt och samlade ihop honom. Det är bra för honom att få jobba iaf några minuter varje ridpass. Det ska vi få in som en vana, så han bygger på dom rätta musklerna. 

Bildbomb - Hästarna i stallet del 2

Fotograf: Jag, Jonna
Motiv: Hästarnai stallet
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: Tamron 70-300 mm

HOT OR NOT - Del 3

 
Samspel: Du har en mjuk hand och hästen har öronen frammåt - bra samspel. HOT
Ryttarens sits: Det ser ut lite som att du "kastar" dej fram, eftersom att det inte är så jätte högt tror jag inte att du behövde göra det. Annars en fin sits, fötterna och handen. MEDEL
Outfit: Lite rörig outfit med både rött, blått, svart och brunt. NOT
Hästens hoppteknik: Hästens framben är riktigt fina och den ser ut att hoppa med ryggen. HOT
 
Samanlagt: Medel +
Bilden är inskickad av Sara, stallgrasma.blogg.se 

Jag är så trött på mej själv

Just nu vet jag inte vad som händer.. Jag glömmer bort saker hela tiden. Det är väldigt väldigt jobbigt. Jag bli både ledsen, trött och arg på mej själv.

Jag har precis glömt min kamera hemma. Mamma som åkte dit och skulle lämna den och sen glömmer jag den? Tacksamt, nej verkligen inte. Åh jag är så ledsen på mej själv.

Nej nu får det vara slut med det här. Åh.


Morni´n

Fan vad cool rubrik, ojojoj vad cool jag känner mej nu. YESYESYES. 
Haha ne ja skämta.
 
Idag är det fredag. Veckan har bara flugit iväg. Perfekt ;)
-20 grader nu bär jag vaknar och ni vill inte veta hur kallt vi hade det här i huset.. Jag ville bara stanna kvar i sängen. Men jag lyckades kravla mig upp iaf. Idag är det skola till 15.10 typ och sen kommer Lena och hämtar mig! Jag ska rida Cimbus. Mys pys. Hoppas att vi hittar någonstans där det inte är halt. Kanske tar en sväng på lilla Miramis också ;) Förresten så ska jaga nog ta med mej kameran så kanske Lena kan klicka några kort. 
 
Darren vilar idag, skönt för honom. 

Sleepy

Åh jag vill bara sova just nu. Så otroligt trött. Dagen i skolan var helt okej. Både Julia och Lisa tillbaka nu, skönt. 
Julias mamma ko  och hämtade mej och Julia direkt efter skolan och vi åkte till stallet. Mycket skratt. Vi red ut tsm med Johanna. Ganska bra ridtur faktiskt. 
 
Hela kvällen till nu har jag varit hos Johanna och nu är jag helt död. Vi åt pannacotta och kollade FB typ, haha. 
Myste lite med stackars Dogge som hade ätit något olämpligt..
 
Inlägg om morgondagens planer kommer. Ni får hålla ut, jag måste bara sova först.

Myser

Med stackars Dogge som har ont i din mage :/


HOT OR NOT - Del 2

 
Samspel: Hästen ser ut att trivas med dej och du ser ut att kunna rida hästen på ett bra sätt. HOT
Ryttarens sits: Jätte fin sist, något du behöver tänka på är att ta upp din hand lite, det ska vara 90 grader - som du säkert vet. MEDEL
Outfit: En snygg outfit då du matcjar schabrak, ridbyxor och din tröja. HOT
Hästens undertramp: Hästen ser ut att kliva på riktigt bra frammåt och under sig. HOT
 
Samanlagt: HOT
 
Bilden är inskickad av Tuuli londonryttaren.se

Snart slut!

Äntligen är veckan snart slut. Jag har flera roliga grejer inplanerade nu dagarna framöver. 
Idag ska jag rida ut med Julia som faktiskt har blivit medryttare på Vilmas ponny Loni. Super kul. Julias mamma hämtar oss direkt efter skolan så åker vi till stallet. Rider ut en sväng. Hoppas vi hittar någon väg som inte är allt för hal... 
 
Lite rädd för att bli sjuk nu också :S JÄTTE många i skolan är sjuka. Hjääälp..
 
Andra HOT OR NOT kommer upp idag.

Blablabla

Idag och igår har nästintill ALLA skrivit inlägg om nätmobbning. Visst, det är värkligen värt att ta upp för det är inte okej, meeeeen.. Det ahr blivit lite för mycket. Alla ska skriva om det just nu. Och alla skriver exakt samma sak om det. "Jag kan inte stoppa detta själv, men det kan vi tillsammans" , "Nätmobbning - måste bara utrotas". Det blir lite tjatigt. Jag vet, alla vill stoppa nätmobbning. 
 
Självklart får man skriva ett inlägg om nätmobbning nu efter denna tragiskta händelse. Men vissa bloggare skriver 56829345 inlägg om det och samma sak i varje inlägg. Nej det räcker med det nu. 
Just därför tänker jag inte skriva ett inlägg om det.
 

Så, nog om det. Dagen har varit bra hittils. Nägra fler grejer är inplanerade. 
Nu ska jag mot gympan, men idag ska jag bara sitta där och plugga ;)

HOT OR NOT - Del 1

 
Samspel: Hästen ser ut att trivas och du ser ut att ha en mjuk hand. HOT
Ryttarens sits: Du skulle kunna "sätta dej lite tyngre" i sadeln, så att du verkligen sitter ner och druver med ditt säte, även ta upp din hand lite mer. Annars har du en fin sits. MEDEL
Outfit: Det orange schabraket ihop med lindorna bak var snyggt matchade. Men dom lila stigbyglarna och den blåa jackan passade inte lika bra. NOT
Hästens undertramp: Det ser ut som att hästen skulle kuna trampa under sig lite mer, men samtidigt är den nere i formen. MEDEL
 
Samanlagt: MEDEL
Bilden är in skickad av Clara, bffryttarna.blogg.se
 

Morgon!! Snö...

Kan ni fatta? Inte jag iaf. Det SNÖAR? Allt är vit igen.. Allt som var bar mark har nu fått lite snö på sig,, Åhh det är så jag börjar gråta. Nej men, arg. 
 
Idag är det Onsdag iaf. Veckan bara springer iväg. Jag längtar till helgen så det gör inget ;)
Nu har jag och Emily bestämt oss för att träffas 11.00 på lördag och fota. (Iaf runt kl 11)
Vi skas fota varandra, hästarna, Darragh och mej och Emily och Russ tuss. SKa bli kul.
 
På söndag fyller Morfar och då ska jag självklart dit. 
 
Tidsinställda kommer upp under dagen, första HOT OR NOT kommer upp idag också.

Ridning Darragh - 12/3 - 13

Idag red jag ut Darragh själv, direkt när jag kom till stallet. Vägarna och stigarna i skogen var jätte hala. Gud vad jag är trött på det här vädret nu. Jag tog mig iaf till en väg i skogen som var hyffsat okej som jagiaf kunde trava och galoppera lite på. Han var lite rädd och fjantig för stenar och grästussar - som vanligt.. Han hoppar och far. Men det är han som har lärt mej att hålla balansen så nu får han inte av mej längre ;)
 
Han var också välditg pigg och lite springig. Försökte göra lite tempoväxlingar i galopp, det gick väll sådär. 
Efter ett tag kom jag på att jag ju kunde rida till ridhuset som bara låg ca 100m bort från där jag var och kolla om det var ledigt. Och det var det! Så jag gick in dit och lät honom galoppera lite. Där inne gick den lugna galoppen bättre än vad den hade gjort där ute iaf ;)

Bildbomb - Hästarna i stallet del 1

Fotograf: Jag, Jonna
Motiv: Hästarna i stallet
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: Tamron 70-300mm


Slut på måndagen, Tjenare tisdagen

Tjohoo, måndagen har nått sitt slut, mohahah.. Jag bara skämtaaa ;) Nu är det iaf tisdag. 
Skön och rolig dag i skolan med estet :D 
 
Darragh ska ridas, hade tänkt att fråga någon om vi ska rida. Det blir någon sväng ut skulle jag tro. 
Skulle behöva uppdatera veckoplaneringen lite. För på lördag blir det nog inte ökna.. Och på söndag fyller min morfar så honom ska vi fira.. Och då kan jag inte fota med Emily på söndag, men kanske på lördag. Haha vi får väll se hur det blir när vi kommer lite närmare helgen. 
 
Nu är det snart dags att åka till skolan. Både Julia och Lisa är sjuka.. Mina älskade vänner. Nu blir jag lite ensam ;)

HOT OR NOT - Skicka in bild

Nu tänkte jag starta igång en HOT OR NOT. Om du skickar din/eller dina bilder till min mejl. Självklart får du vara med med hur många som du vill. När du skickat in din bild på dej och din häst så kommer jag att lägga upp den här med en bedömning. 
 
Det jag kommer att bedöma är:
*Samspel
 
*Ryttarens sits
 
*Outfit
 
*Hästens hoppteknink (Vid hoppbild) / Hästens undertramp (Vid dressyr bild)  / Hästens benställning (Vid uppställningsbild) 
 

Börja skicka in bilder, skicka dem till [email protected] och döp mejlet till HOT // NOT

Hejsan svejsan!

Måndagar är ju dom värsta dagarna, men denna dag har faktiskt varit ganska så bra. Vi har väldigt långa raster på måndagar, klart det kan vara skönt men det hade varit bättre att snabba på så att vi skulle få sluta tidigare ;) Det går massa sjukdommar i skolan nu.. 3 av mina kompisar mådde ganska dåligt i skolan idag och 4 var borta från min klass. Det var dessutom väldigt många från hela skolan. Halsont, Ont i huvudet och feber är ungefär vad dom har tror jag . Orkar verkligen inte bli sjuk nu... 
 
Mamma hämtade mej direkt efter skolan och jag hade gitarr lektion. Gick väldigt, väldigt bra. Skönt när man känner att man gör framsteg. Någon gång när jag har blivit ännu lite bättre kan jag filma och lägga upp här för er. Men det dröjer ett tag innan jag vågar göra det ;)
 
Vi åkte sedan vidare till stallet och fixade iordning. Darragh vilar som ni vet. 
 
Nu ska jag snart äta pastacarbonara med mamma. Kolla på TV. Har inte super mycket läxor till denna vecka, jag har redan hunnit göra klart 1, musik läxan. Skönt och ha den läxan från helvetet klar. 
 
Jag har skaffat en facebook sida vid namn "Jonna Pettersson Fotografi" checka den och gilla vettja. Där lägger jag upp bilder på (mest) djur och hästar såklart. I hope you like it!
 
 

Vinnare av Månadens blogg Februari // Mars

Nu har jag slumpat ut en vinnare av MÅNADENS BLOGG FEBRUARI // MARS. Och vinnaren blev *Trumvirvel*
Cicci Carlsson som bloggar här  Grattis! :)
Och såklart ska jag skriva Possitiva saker och saker som kan förbättras om bloggen.
 
Bra saker

*Fina och varierande bilder
*Varierade inlägg
*Rolig blogg.
 
Saker som kan bli bättre

*Längre inlägg
*Bättre uppdaterning
*Lite mer personlig design
 
Alla checkar hennes blogg ;)

Bildbomb - Tävling 9/3-13 del 1

Fotograf: Jag, Jonna
Motiv: Hästar, mest Becka
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: Tamron 70-300mm
Dålig kvalité på bilderna.. Jag har inte lärt mig fota i ridhus än.

Veckans Planering

Måndag: Darragh vilar, Gitarr lektion.
Tisdag: Darragh ska ridas. 
Onsdag: Rida, träning.
Torsdag: Rida ut med Jullan. 
Fredag: Darragh kanske vilar.. Sen är det ju fredag? Vad gör man på en fredag lixom ;)
Lördag: Ökna dag, rida mm. Info kommer.
Söndag: Emily och jag ska troligtvis fota lite i stallet.
Tayto ;)

God natt

Ojojoj idag har det varit en lång dag!
Sitter just nu i soffan och tänker på allt jag gjort idag. Det har varit en riktigt mysig dag. Gick upp runt 6 idag igen och åkte till stallet. Åt frukost och myste i sadelkammaren. 
 
Jag red ut en sväng sjäkv också. Gick bra tycker jag. Jag red så att han fick jogga av sig lite, inga krav eller sånt. Igår reds han hårt med Becka och Holger ;)
Jag fotade hästarna lite i hagen också och dom bilderna komer upp under veckan precis som bilderna från tävlingen i helgen. 
 
Jag, Farfar, Farmor, Tobias, Mamma, Anna och Daniel hade det super skönt nere på sjön. Med 50cm (!!) is gick vi itne igenom iaf ;) Jag glömde tyvärr kameran hemma så det blev inga bilder där ifrån.. Vi grillade, alla grillade korv förutom jag som grillade kyckling istället, hehe mumms.
 
Jag åt hos farmor och farfar också, potatisgratäng med kött, super gott! 
Duschat och nu ska kudden få besök utav meeej. Skönt att sova - min favvo syselsättning just nu.
 
-Smakprov från tävlingen-
 
 

Smakprov från dagens stall fotografering


Morgonritt

Mamma fixar i stallet Medans jag rider, snart mot sjön :)


Sluut.

Åh nu är jag helt slut. Gick upp kl 6 :0.
Åkte till stallet och fodrade hästar. Sen åt jag frukost med Mamma, Helena och Vilma såklart. Jätte gott var det. 
Kl 8 åkte jag med Becka och hennes mamma till Södertälje. 
Vi hade en sjukt rolig dag och skrattade hela tiden. Jag invigde mitt nya objektiv och jag kan erkänna att jag suger på att fota i ridhus.. Men några blev iaf bra och Becka blev nöjd, tillochmed så nöjd att hon vill att jag hänger på på fler tävlingar, 3 st är redan spikade. 
 
Becka nollade båda klasserna, fast det var lågt 100 och 110, deras första tävling för året. 
 
Bilderna som jag fotatde kommer att komma upp här under veckan. 
 
Nu kollar jag på nån film, väntar på att maten ska bli klar. Snart börjar mello - man måste väll kolla ;) Även fast låtarna suger det här året. Kl 9 har vi sena intaget i stallet också. Sen blir det hem och sova. Upp lika tidigt imorgon. Imorgon ska jag också ner på sjön med släckten (Farfar, Farmor, Kusin, Faster och mamma). Vi ska typ pimpla, grilla och jag tror att kameran får hänga med så blir det lite bilder också :)

Tävling ända tills nu

Fotat med min biff kamera ;)


Shoppat Loss

Åh vad härligt, det var länge sen jag shoppade loss på riktigt ;) 
Jag gjorde även några riktigt bra köp, häng med - längre ner i inlägget ;)
 
*Ett par skor till i vår och till chaps på tävlingarna. Tänkte ju köpa ett par andra men dessa var båda snyggare och skönare - såklart dyrare men det fick jag ta. Dessa var de och dom kostade 639kr tror jag.
*Lite glanssprey alltid bra att ha eller hur? Dessutom halva rea priset - tjoohooo.
Såhär ser den ut (hittade inte helt rätt bild men det är samma märke), har aldrig testat förut men hoppas att den är bra. Kostar 159kr nu ca 50kr
*En HV-POLO tröja åhh my dream, jag har alltid velat ha en.. Nu blev det äntligen en! Grymt skön och grymt snygg, eller vad tycker ni? Kostar 859kr tror jag men jag fick den för 212kr ;) VILKET KAP :D
(Dessutom är baksidan mycket snyggare)
*Tillsist köpte jag ett OBJEKTIV 70-300mm,testade att sätta fast det på kameran och det såg ju ut som en mäster kamera. Haha känner att det blir lite mycket skryt.. Haha. Kostade iaf 1300kr så det var inte så farligt.


Bästa dagen, eller hur?

Dat feeeling ;)

Fredag, åhh my love. Går änd i skolan tyvärr men så är det. 
Mamma hämtar mig direkt efter skolan och så åker vi till hööks. Måste handla nya vårskor/Skor att ha till chaps - till Dressyrtävlingarna, Tror att det blir ett par svarta, även fats dom bruna är lite snygare. Jag har hört att dom här skorna ska vara riktigt sköna iaf. Sen får jag skammra ihop alla min pengar för jag ska troligtvis också köpa ett zoomobjektiv.
 
I helgen har vi stallhelg. På lördag ska jag med Becka, ska inviga mitt nya objektiv om det blir köp av det idag. 
 
Idag är jag i bättre tid än igår och det känns bra att inte behöva stressa med det här inlägget ;)

Ridning Darragh - 7/3 - 13

Som ni vet hade jag tänkt att ändra dessa inlägg lite. Vi får se om ni tycker jag ändrat til ldet bättre eller sämre och om det finns något som jag kan utveckla eller ta bort, ni får gärna kommentera! :)
Nu kör vi.
 
Var?
- Vart red du? Jag red såkallat "Källstugan - Britta". Jag red på både vägar och på en plogad väg på gärdet.
 
Vem?
-Vem red du med? Jag red med Vilma, Loni och såklart Darragh, till lägger bara att vi hade väldigt roligt ;)
 
Hur?
-Hur red du? Jag red som vanligt. Ganska slappt, men lät honom inte springa i riktigt den takten han själv tyckte. Jag flyttade lite framochtillbaka på vägen.
-Hur gick det? Jo, me jag tycker att det gick bra. Han kändes mjuk ock flyttade sig bra. Även fats det blev lite "oseriös" ridning lyssnade han och blev inte springing.
- Hur lång tid tog det? Hm, eftersom att vi red ganska effektivt, men vi red samtidigt fram och tillbaka några gånger så tror jag att det tog ungefär 1h.  
 
När?
-När red du iväg och när kom du hem? Jag red ut vid 5 och kom hem runt 6.. 
 
 Varför? 
-Varför red du idag? Jag red för att Darragh behövde verkligen motion. Han har vilat ganska mycket nu på sistone.. 
 
Vad? 
-Vad var dina mål med den här ridturen? Att Darragh skulle hålla sig lugn och inte dra efter Loni i galoppen. Och ja, jag klarade det!
-Vad ville du få ut av den här ridturen? Jag ville få honom att bli mjuk och få honom att lyssna på mej.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Nu vill jag att NI svarar helt ärligt just vad ni tycker om detta inlägget. Var det några "frågor" som var onödiga att ha med? Skulle jag ha med någon annan fråga? Eller har ni något annat att säga? Tabort eller lägga till? Jag är öppen för all kritik! :)

Ridning Darragh - 7/3 - 13

Jag red ut med Becka och hennes storhäst Charlie. Vi red ca 1 h skulle jag tro. Vi red över vägen "limängen"-rundan. Båda hästarna var pigga och glada. Vi travade och galopperade ganska mycket.
Han kändes vanlig, haha. Åh jag är så trött så jag inte kan skriva.. 
 
Det finns inte så mycket mer att säga om dagens ridning. Jag hade faktiskt tänk att ändra mina "dagens ridning" - inlägg lite. Det kommer komma upp så fort som möjligt. Kanske redan för dagens ridning?!

Några frågor

Jag har fått några frågor utav en tjej som heter Emma. Jag tänkte att jag skulle svara på dem, inte bara för att Emma ska få svar utan också för att ni andra förhoppingsvis tycker att det är lite intressant.
 
Vilken är din favvofärg? 
Det måste vara röd, ganska mörk röd.

Har du färgat håret någongång? 
Nej aldrig, inte ens slingat eller tonat, men jag har velat färga det brunt när jag var lite yngre. Nu vill jag snarare färga det lite blondare ;)

Vad är din högsta önskning? 
Oj, det måste typ vara att kunna behålla Darragh fast fortfarande kunna köpa en D-ponny och täva och träna den.

Vad vill du helst lyckas med i ridningen? 
Jag förstår inte riktigt frågan, men mitt mål är att tävla MSVB med min kommande D-ponny.

Vad gillar du för musik? 
Pop, One direction är mina favoriter ;)

Vet du varför du inte kom med i ponnyakuten?, jag tyckte att du skulle det! :) 
Jag är ju inte helt säker, men jag skulle tro att det är för att det skulle blivit väldigt svårt stt HINNA lösas på 2 veckor. Vad kul att du tycker det! :)

Varför började du blogga?
Jag vet inte riktigt faktiskt.. Jag hade hört talas om bloggar och sen tänkte jag väll vara lite "cool" och starta mej en egen ;)
 

Jag tar gärna mer frågor om någon har några. 

Tjaaoo

Bara 2 dagar kvar i skoooolan. Dom här 2 sista dagarna är ganska lugna. 
Idag slutar jag 15.05 men bussen går inte förens vid 15.45... 
 
I helgen har vi stallhelg, blää. Men jag ska följa med Becka på tävling på lördag så det blir skoj.
 
Nu måste jag snabba mej, ojoj jag glömde visst bort klockan.. Skit också -.-
- Vad tycker ni? ;) - 

Snabb info

Proppfull kväll.. Mycket plugg som tyvärr blev bråttom att göra och allting samtidigt. Känns iaf som att det sitter nu. Tränade även ikväll, kände mig lite seg.. Skönt med en dusch efter. Nu ligger jag äntligen i min härliga säng.

Dagen i skolan har vart helt okej. Åkte till stallet. Red ut Darragh med Becka. Vi hade som vanligt roligt. Red en ganska lång tur och jag tycker att det gick bra. Inlägg om det ska jag skriva imorgonbitti.

Nu ska jag bara checka av allting lite fort. Precis som jag gör varje kväll kollar jag via Iphonen, om jag fått några kommentarer och hur statistiken ser ut, kollar Mejlen, kollar instagram, FB, bloggar, osv.. Haha. Jag slår vad om att vissa av er också gör det, inte sant? ;)


Bildbomb - Amanda del 2

Fotograf: Jag, Jonna
Motiv: Amanda
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: AF-S Nikkor
 

Lill Lördag

Dags att ta tag i denna onsdag. Går kort dag i skolan idag, sköönt. 
Åker direkt till stallet, rider och fixar. Darragh ska ridas ut. Mamma hämtar mig ca 17.00 efter hennes första dag som lärare ;) Ikväll måste jag plugga.. Kemi, Engleska och kanske lite svenska. 
 
Inlägg kommer upp under dagen. 
 
Nu är det bara 3 soft dagar kvar innan helgen. Åh ge mej helg. Ge mej sommar.. Ge mej en D-ponny. Haha det finns mycket som du kan ge mej ;)
Hoppas på att detta blir en bra dag - annars gör jag det till en bra dag.

Några timmar kvar

Nu börjar tisdagen lida mot sitt slut.
Skolan idag var väldigt lugn och skön. de sista 2 h hade vi drama och det var så himla roligt, massa skratt. Snart är våran musikal klar. Jag har bara en liten liten roll och det känns skönt ;)
 
Det gick bra att rida Cimbus också. Han var riktigt rolig att rida idag.. ;) Red Miramis också, inlägg om ridningen på båda 2 kommer senare. 
 
Nu ikväll har jag pluggat lite och kollat på tv. Snart ska jag sova hade jag tänkt. Ska bli riktigt skönt. Älskar att sova. ;) Jag är väldigt nöjd med den här dagen, haha om man kan säga så. Trodde att det skulle bli en bra dag och jag hade helt rätt!
 
Imorgon ska ja rida Darragh, plugga och träna. Mamma ska göra sin första dag som "Lärare". Önska henne lycka till ;)
 
Hoppas ni har haft en lika bra dag som mej, och att eran morgondag blir ännu bättre!
 

Tips/Veckasnblogg/mm

Jag får dagligen förfrågningar om jag vill vara med på en tävling, vara med i veckans blogg m.m. 
Jag tycker att det för det mesta bara är roligt och jag brukar gå in och anmäla mig. 
Men det kan samtidigt bli lite jobbigt med kommentarer som är "fjäsk". Kommentarer som börjar med "Gud vilken fin blogg..." eller liknande och slutar med "..anmäl dej gärna till...". Då tycker jag helt klart att det är bättre att bara skriva det sista. Man vet lixom att det andra bara finns där för att man ska anmäla sig till det sista ;)
 
Iaf så vill jag nu ha ALLA erbjuanden och tips som ni har på era bloggar just på detta inlägg UTAN fjäsk. 
Det kan vara allt från veckans blogg till att du bara vill att jag ska gå in och kolla på din blogg, jag blir glad för allt ;)


Taggaaaa


Morni´n guys

Nu är det tisdag. Chill dag i skolan. SKa mest träna inför musikalen vi ska hålla. 
Efter skolan hämtar Lena mej och jag ska åka och rida Cimbus och troligtvis Miramis, åh tagga. 
Darragh får vila idag också... ;)
 
Gårdagen var grym som ni vet. Gitarren gik super bra och jag och Julia hade grymt kul. 
Darragh hade rymt ur hagen :0 Han som är så rädd för tråden.. Han måste ha hoppat ut när han blivit trängd av de andra hästarna i hagen. Men han verkade super, hade inga sår och var inte halt.
 
Måste snabba mej till bussen nu, ses!

Resultat av utmaningar

Åh vi ade så roligt, jag älskar dej Julia <3

Bildbomb - Amanda del 1

Fotograf: Jag, Jonna
Motiv: Amanda Hultgren
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: AF-S Nikkor

UTMANINGAR

Hej! 
Nu tänkte jag ännu en gång göra "Utmaningar" fast denna gång med Julia. 
 

Nu ska jag och Julia http://juliaekberg.blogg.se/ göra utmaningar tillsammans. 
Vi behöver så mycket hjälp och ideer som vi bara kan få. Det är ganska bråttom dessutom eftersom att vi ska göra dem redan ikväll. 
 
Saker ni måste tänka på är:
-Jag är gluten (Tål alltså INTE mjöl).
- Vi har inga hästar.

Monday..

Åh nu kommer den igen.. Den tråkigaste och längsta dagen på hela veckan. Måndag.
Denna måndag kommer iaf inte vara så jätte hemsk. Jag går i skolan till halv 4. Sen hämtar farfar mig och vi åker direkt till gitarren. Mamma hämtar mig där och vi åker till stallet. Men idag vilar Darragh. Vi har riktigt bråttom. Kl halv 7 börjar ett föräldrarmöte - inte för mig, jag ska vara hos Julllaaaan ;) Hah troligtvis kollar vi lite TV och sånt. 
Senare ikväll ska jag kolla på DICTE och äta chips ;) Tjock...
 
Tror att denna veckan är ganska lugn både med aktiviteter och läxor. Sköönt. Men vi får väll se, antagligen ändras planerna ;) Jag känner för att rida Cimbus i veckan faktiskt, hoppas att jag hinner och får :)

Ridning Darragh 3/3 - 13

Idag red jag ut själv. Inte så jätte länge, skulle bara ut en sväng och jogga honom lite efter två dagar i rad med dressyr. Han kändes väll helt som vanligt, normalt pigg och normalt beteende ;)
 
Haha en rolig sak bara eftersom att det inte fanns så mycket mer att säga om ridningen:
Jag och Johanna red ut precis samtidigt, vi red ut exakt samma runda fast hon red den åt andra hållet. 
Johanna skrittade hela tiden medans jag både skritta, tarvade och galopperade. ÄNDÅ kom Johanna tillbaka till stallet före mej.. Haha. Tayto går fort!

Den tredje är det idag

Inatt sov jag hos Amanda. Vi kollade på mello osv.
Idag lockade Amanda mitt hår och jag krusade hennes. Sen fotade jag även henne och dom bilderna kommer att komma upp här. Riktigt nöjd med dom faktiskt.
 
Kl 13.00 hämtade mamma mej och vi åkte hem. Jag åt fruktsallad med grädde och en Mozzarella macka, mumms haha.. Vi åkte sedan direkt vidare till stallet och jag red ut - kommer ett inlägg om det sen. Medans jag red fixade mamma hela stallet.
 
Nu sitter jag på mammas styrelsemöte, fick låna Lenas minidator. Haha yes!
Vi hörs senare!
 

Myser i vårsolen


;)

Ohh


Resulat från tävlingen igår

DARRAGH
Som ni vet så red jag en LC:2. Jag var första start för hela dagen. Vi kom dit vid halv 10 och då red jag nere på en gräsväg ett tag eftersom att jag inte fick komma in i ridhuset på engång. Han kändes ganska fin. Jag flyttade honom och gjorde lite överångar. Försökte mjuka upp honom. Efter ett tag fick jag komma in i ridhuset och börja rida fram. Han blev genast mycket spändare.. Jag fortsatte och försökte jobba honom som vi hade gjort på träningen. Inte riktigt allt säppte men det blev bättre.
 
När jag väl började rida programmet blev han såklart spänd igen.. Jag försökte mest bara att släppa lite på handen och sedan driva ner honom så att han iaf inte spang med huvudet rakt upp i luften. Jag lyckades ganska bra, tills vi kom till galoppavsaktningarna. Haha då var huvudet uppe i rymden kan man säga.. 
 
Resultatet kändes ju inte helt super bra men jag var väl ändå helt ok nöjd.. 
Dommaren verkade iaf gilla oss så vi fick 62.5 % och det var inte direkt vad jag hade väntat mig. 
Det lev dock ingen placering för oss.
 
CIMBUS

Cimbus och jag skulle inte starta förrens kl 13... Så han kom in rullandes på stallplanen vid 12 ungefär. Jag hoppde upp på direkten och skrittade honom ut i skogen. Han var pigg och sprallig. Vi travade lite också och han kändes super. När jag väl ville att han skulle gå ner i formen behövde jag bara ta i tyglarna så var han där. Super skönt! Inne i ridhuset red jag runt lite. Testade några utav de vägarna som var med i programmet. Han kändes fin.
 
Även när jag vände upp kändes han otroligt fin (Jag fick faktiskt en 8:a på min uppvändning). Men desto längre in i programmet desto mer kände jag att jag behövde driva.. Fast han var samtidigt inte SEG. Det var mer att man märkte på honom att han inte riktigt orkar, men det gjorde ingenting eftersom att han kändes så otroligt fin ändå!
 
Efteråt kändes det super bra. Procenten blev 65.75 % och en 1:a placering. Perfekt start på året och det känns såklart super bra inför våren och hösten! :)
 
 
 

Jonna Hoppning Brando

 

Tävlings Tajm

Nu håller jag på att ladda upp inför tävlingen med frukostpannkaka och choklad med grädde. Åh så gott.. 
Känner mig helt proppmätt, haha. Jag startar kl 10.00 med Darragh och kl 13.00 med Cimbus ;) 
Mamma går hem med Darragh där emellan medans jag väntar kvar, öppnar dörren och kollar på alla ekipage. 
 
Mina mål med tävlingen idag:

Darragh

*Att få en 7:a på skritten.
*Att han ska gå hyffsatt i form och inte streta emot hela programmet.
*Att jag ska få över 55%
 
Det känns som vettiga mål då vi inte har tvlat dressyr på något år och jag vill ju gärna att vi ska kunna nå dom ;)
 

Cimbus

*Att han ska gå i en stadig form minst 60% av programmet.
*Att halten ska bli bra.
*Att få över 60 %
 
Perfekt uppladdning inför div 3, satsar lite högre än med Darragh, men Cimbus är på en högre nivå. 

Ridning Darragh - 1/3-13

Jag red dressyrlektion med Darragh idag istället för i onsdags. Vi red för att få ner honom i formen och sen red vi delar av LC:2 som jag då ska rida imorgon. Han var lite spänd i början men han släppte ganska fort och bitvis var han super duper fin. 
 
Vi red lite öppnor, lite volter lite övergångar, lite trav och galopplägningar. Det kändes super bra. Med tanke på att det var första gången på typ ett halvår jag red Dressyr, ett halvår sen jag red med dressyrsadeln och ett halvår sedan Darragh hade ett bett i munnen var det ju ett super resultat! ;)
-Gammal bild på min kompis-

FREDAG

Jag skrev fredag utifall att ni hade missat det.. ;)
Skolan var gaska lugn och chill, missade typ hela matten för att jag hade "friendsmöte", åh det är ju perfekt!
Det var den ända jobbiga lektionen idag.
 
Jag vet att ni inte gillar att läsa om min skoldag så vi skiter i det!
Efter skolan åkte jag och mamma till ICA och köpte lite mellis och mat till kvällen. 
Kl 16.30 var det dags för ridlektion med Darragh för Maggan. Det gick super bra, men ett inlägg om det kommer senare ikväll.
 
Jag och mamma håller just nu på och väntar att våran potaitsgratäng ska bli klar. Om 20 min börjar GLADIATORERNA. Jag och mamma ska äta chokladfondue med frukt. Dröm!
 
Imorgon är det dressyrtävling med båda pojkarna. Grymt taggad och jag tror att det kommer gå bra! :)

"Listan"

Vad är det första du tänker på när du vaknar? Ehh, jag vet inte faktiskt..
Skulle du ha sex med den personen du senast fick sms av? Absolut inte! ;)
Har någon gjort dig besviken de senaste tre dagarna? Jada
Har någon sett dig i underkläder de senaste tre dagarna? Neeee
Vad skulle du säga om personen du har känslor för skulle plinga på din dörr? Jag har inte känslor för någon just nu, men jag skulle väll öppnat och sagt hej antar jag ? ;)
Hatar du någon just nu? Nej inte hatar, ogillar.
Saknar du någon just nu? Såklart.
Är du längre än de flesta i din ålder? HAHA Vilket skämt!! Mycket kortare... 
Vad skulle du göra om någon av dina vänner höll på med den du senast var på G med? Jadu, dom får väll göra som dom vill!
Har du någonsin fundera på att pierca din tunga? Gud nej
När gapskrattade du senast? Igår kväll!
Brukar du tänka innan du talar? Ahahaha, ehmm Det beror väll lite på ;)
Skulle du någonsin kunna tatuera dig? Ja det skulle jag nog
Håller du kvar vid någonting du borde släppa taget om? Njaaa
Har du någon av motsatt kön du kan berätta allt för? Nej
Skulle dina föräldrar bry sig om du kom hem efter fyra på morgonen? Mjo det kan man säga ;)
Om dina föräldrar inte skulle gilla den personen du träffar, skulle du sluta träffa den då? Nej det skulle jag nog inte.
Tror du att du skulle klara en månad utan att svära? Det skulle vara svårt, men det skulle gå.
Man vet aldrig vad man har innan man förlorat det. Sant eller falskt? Falskt
Om du kunde välja att någon skulle "försvinna", skulle du? Kanske, i värsta fall.. 
Pratar du ofta? Vissa dagar, andra inte.
Vilka ställen har du varit på under de senaste tre timmarna? Skolan och hemma.
Vad är det bästa som hände dig idag? Har inte hänt så mycket idag, men jag antar att det var när jag fick reda på att jag ska få hoppa Brando :)
Är du en elak person? Jag hoppas inte det, fråga dom i min omgivning.
Om du hade en miljon, säg en sak du skulle köpa? Först och främst skulle jag se till så att jag kan behålla Darargh hela hans liv och sen skulle jag köpa min drömponny.
Vad lyssnar du på just nu? Nån reklam och mamma som skriker på mej ;)
Tror du att andra människor tycker illa om dig? Någon gör nog det.
Är du lycklig? Ja det är jag väll.
Är du rädd för mörker? Nja ibland.
Tror du att två ex kan vara vänner? Beror på hur man gjorde slut och vad som hände.
Vill du ha tillbaka någon i ditt liv? Ja
Sover du med dörren öppen eller stängd? Oftast öppen.
Nämn någonting du verkligen vill ha just nu? SEMLAA ;)
Finns det någon person som du aldrig vill förlora? Ja det är klart!

RSS 2.0