Valborg

Idag är det valborg ja, allt kom så fort. Han ju inte ens bli ordenlig vår inna n den här dagen kom. Men jag har iaf redan firat klart min kan man väll säga ;) Jag hängde med några av mina vänner. Vet att några utav mina andra vänner firar betydligt mer... Men nej, jag känner inte för det faktiskt ;)
 
Imorgon är vi leeediga, härligt. Ska självklart rida ut på min ponny, ganska långt tror jag. Förövrigt var han otroligt duktig idag, galoppen var bäst. Han satte verkligen benen under sig. Hoppas på samma imorn. Kommer varadär på förmiddagen och några timmar frammåt. 

ZZZZZzzzzzzzZZzzzz

Trött.se
 
Idag är det tisdag och VALBORG, tjooohooo. Firar med god mat och elden. Darragh ska ridas direkt efter skolan.
Nästan inget plugg alls den här veckan, bara 1 enda läxa. Det är otroligt, vi har aldrig haft så lite ända sen vi började 7:an.
 
Uppdatering kommer under dagen, nu går bussen snart! (Jag vet det är tjatigt men den går varje dag och jag är sen till den 90% av alla dagar)

Veckans Planering v 18

Måndag: Gitarrlektion, Darragh vilar. Hem och kolla Tv BIGGEST LOSER såklart. Lägga upp bilderna jag redigerat här på bloggen, göra massa tidsinställda till er. Hjälpa mamma med maten, vi får se helt enkelt.
 
Tisdag: Skolan till 15.25 och sen bussen till stallet om det inte dyker upp något annat. Darragh SKA ridas UT. Förhoppningsvis med någon. Troligtvis inga läxor men det får vi se imorgon. Sen är det ju valborg oh vi ska nog till någon brasa skulle jag tro.
 
Onsdag: Röd dag och ledig från skolan. Såklart måste jag hitta på något kul och det blir troligtvis provridning. Har redan hittat några snyggingar, men ni vet att ni får reda på det ikväll eller imorgon om hur det blir! Kanske att min fina kompis Vilma hänger med också :D
 
Torsdag: Skola igen, efter skolan måste jag SKYNDA. Försöka att rida Darragh en snabbis innan becka och jag drar till Västervik på meeting. Hon har med sig båda storhästarna och jag ska hjälpa till och såklart fota. Riktigt roligt ska det bli. 
 
Fredag, Lördag, Söndag: Meeting hela helgen. Becka hopapr 2 klasser varje dag och jag ska försöka uppdatera så bra jag kan. Kommer hem på söndag eftermiddag kväll och då ska Darragh ridas. Hoppas att mamma kan göra något med honom på fredag/lördag.
 
 

lite riktigt uppdatering

Har haft mycket för mig och bloggen har fått lida, så blir det ibland. Igår åkte jag med en stallkompis till hennes hundvalpar, 17 st. Hur söta som helst. Men tyvärr var dom så spralliga så det blev inga bra bilder alls.. Red även Darragh igår, barbacka i grimma på banan med lite kavaletti, duktig. Red inte jätte seriöst men sånt behövs också. Vi hade iaf roligt båda två ;)
 
Just nu sitter jag i skolan, kollar hastnet.se ((som vanligt)). Har hittat några fina och det kanske blir så att vi ringer ikväll, troligtvis provrider jag på onsdag - 1 maj. Då när vi är lediga. Super taggad. 
 
Efter skolan har jag gitarr som vanligt, hoppas på att det går lika bra som vanligt. Darragh vilar idag. Jag ska hem, chilla, kolla TV, leka med Photoshop och såklart LÄGGA UPP DE FÖRSTA BILDERNA SOM JAG REDIGERAT I HELA MITT LIV, här på boggen, komemr imorgon eller ikväll. Faktiskt ganska nöjd. Får se vad ni tycker om dom haha, kanske är lite speciella :0
 
Veckans planering komemr upp under eftermiddagen.

Promenad


Lördag

Första gången på evigheter som jag sov såhär länge - halv 10.Jag brukar, som ni vet alltid vakna halv 8 även fats det är helg. Skönt att få sova utför engång skull. Esther halv sover fortfarade haha. Bilderna jag fotade på Esther kommer upp idag eller imorgon. Vissa av dom blev riktigt fina faktiskt. Idag blir det nogganska lugn dag. Vi ska till Esthers stall och sen ska jag till mitt. Darragh ska ridas idag,ut någonstans. 
 
Inatt sover jag hemma,kanske iaf om jaginte hittar på något annat ;)
 
Helgen rullar vidare ochvi hörs sen, eller hur? :)
//Smakprov//

Nu är det fredag på riktigt

Nu kan man checka ut från skolan för den här veckan och checkan in i helgen. Om någon kvart eller så åker jag och mamma till stallet, Darragh vilar men vi måste mocka och fixa. Åker till Esther, stället där hon rider en häst som heter Miró. Ska fota henne och hästen. Sen åker vi till Esthers egna hästar och fixa lite där och ikväll blir det bara mysa, framför TV:n och datorn antar jag. 
 
Imorgon är jag hos Esther till eftermiddagen antar jag och sedan ska Darragh ridas. 
Resten utav helgen vet jag inte riktigt hur dde spänderas, men det dyker säkert upp något ;)

Hej hopp

Riktigt mysig dag igår. Ändast 2 riktiga lektioner i skolan, chill. Åt lunch på Mc donalds tillsammans med tjejorna, jätte kul hade vi. SIsta lektionen var på Culturum och sen tog jag och Lina bussen till stallet. Vi hade riktigt kul och mysigt. Hon fotade mej, hjälpte mej att mocka och fylla höpåsar. Hon var jätte duktig helt klart!
 
Riktigt mysig dag med fina vännen
 

Idag är det fredag woohoo. Snart helg. Trodde det skulle bli en roligare helg än vad det ser ut som det kommer bli just nu. Men det får ske en annan helg. Jag ska iaf till Esther ikväll och det ska bli super bra. Saknar Esther, vi träffas ju inte så ofta direkt. Hon ska hjälpa mej med mitt photoshop. Får se men vi åker säkerligen till stallet, kanske fotar lite, kameran hänger iaf med! 

Smakprov


En av de bästa dagarna

Sry för att jag inte uppdaterade er som jag lovat igår.. Blev lite stressigt. Det gick grymt bra att rida Darragh igår, red ut med Vilma och Loni. Darragh var lagom pigg och Vilma och jag skrattade så vi grät, en sån runda behövde jag!

Idag är det torsdag och sista lektionen ska vi tydligen ha på Culturum? Svenska... Jag och Lina tar bussen till stallet, Hon fotar mej osv så det kommer nog upp en bildbomb i veckan.

På tal om bildbomb så fotade förresten Isabell mej när jag red Cimbus förra gången och dom bilderna kommer också upp snart :)


Mitt i veckan

Onsdag idag, lill lördag som det kallas. Igår pratade jag och mamma om planerna inför helgen, hiho spännanade.. Hoppas nu bara. När det är spikat får ni reda på planerna på en gång! Promise. 
 
Idag går jag kort och skön dag i skolan, spanska prov :S Åker till stallet och rider, rider ut min pärla en sväng. Kommer uppdatering under dagen, så hörs vi!
 
Kram ;)

Hola Espanol (???)

Haha fel stavat är det säkert. ust nu sitter jag och pluggar lite spanska, prov imorgon. Känenr mig rätt så säker faktikst. Skönt. Ska snart käka varma mackor och kolla på Biggest Loser. 
 
Det har varit en bra dag med otroligt mycket skratt med mina underbara vänner. Åkte direkt till stallet. Red ut Darragh med Becka. En rolig ridtur, snacka om lite allt möjligt. Darragh var pigg och frammåt, men han känns riktigt bra på bett just nu.

Längta

Jag är en sån person så jag gillar att ha - jag har dessutom - många bollar i luften samtidigt. Jag gilalr att göra och att ha många grejer att göra, att längta till grejer. Jag gillar att ha många saker uppskrivna i almanackan. Mamma tjatar om att jag gör för mycket grejer och att jag måste sluta att ha så många grejer inplanerade. Men nej, jag gillar det. Har man inget att längta till blir livet långsamt, tråkigt. Jag har både grejer som jag vet exakt datum på och andra grejer som jag inte riktigt vet när dom kommer ske - upp skrivna. Här är några utav dom sakerna som jag längtar till just nu...
 

- One direction konsert,8 maj
- Följa med Becka på meeting 2-5 maj
- Tävling med Cimbus 19 maj
- D ponny tiden :D
- Kreta 28 juni - ca 5 juli
- Sova hos Esther, Nu i helgen.
 
Som ni ser är det blandade grejer, vissa grejer som är nära inpå, andra långt kvar. Vissa grejer är ganska små saker medans andra är ganska stora händelser. Jag kan även längta till kvällsmaten om jag vet att det ska bli något gott, haha jag vet. Men jag tror det är viktigt att längta till saker, ha något att leva för lixom.

Thuesday (?)

God morgon kära bloggläsare! Har precis gjort mej klar och ätit, kollar på mitt favorit morgonprogram, NRJ. Så sköna :) Men snart går bussen och jag måste kravla mej dit.
 
Efter skolan ska Darragh trimmas lite, vi får se om jag rider ut eller hur det blir, men jag antar det. Kanske någon känner för att rida med mej ;)
 
Jag önskar er den bästa tisdagen!


Glaad

Har ingen aning om varför, men jag är väldigt glad just nu :) Musikalen idag var väl lite pinsam, dessutom fick jag en extra roll då en tjej var sjuk. Men jag tycker det gick bra ändå ;) Skolan var INTE rolig i övrigt, men men. Gitarren gick otroligt bra och det var jätte roligt idag. Snart ska jag och mamma kolla på Biggest loser och äte potatisgratäng med kött, mumma. 
 
Red inte Darragh idag utan han fick vila, rider Tis-Ons-Tor-Fre sen får vi se. 
 
Imorgon är det tisdag, veckan rullar vidare. Ingen mer drama nu :7 Nu blir det slöjd istället.. Typ potatistryck? Haha.. Åker direkt till stallet, rider ut Darragh. Kommer förhoppningsvis ett bra intressant inlägg imrogon ;)

Veckans planering, V. 17 (?)

Måndag: Gitarr, rida Darragh, Lite plugg.
 
Tisdag: Rida Darragh, Plugga till spanska prov :(
 
Onsdag: Rida Darragh, Kanske lite plugg, Träna.
 
Torsdag: Rida Darragh på banan, lina hänger med och fotar. Slut på plugg ;)
 
Fredag: SNaaaart heelg. Chilla, Darargh vilar förmodligen.
 
Lördag: Rida Darragh, Kanske lite hoppning? :0
 
Söndag: Vet inte riktigt, kanske plugga :S Rida Darragh.

Måååndag, suck

Idag är jag fett nervös :S Idag ska vi visa upp musikalen för hela skolan. Hoppas på det bästa ;)
Mamma hämatr mej efter skolan så åker vi till gitarren. Åker sedan vidare till stallet. Darragh ska ridas ut idag igen. Det blir mysigt. 
 
Veckans planering kommer upp idag :)
 

Slagit mej ner ;)

Tjena, har precis slagit mej ner i solen framför huset med bubbelvatten och pastasallad, har äntligen tid till att blogga. Har varit i stallet hela dagen. Hade stall helg, men vi behövde inte vara där förens 8, så himla skönt. 
Red ut Darragh och mamma sprang, gick bra, joggade mest så han fick trava på ganksa lång och låg, långa sträckor. Det är bra för dom ibland. 
 
Igår red jag förresten grannens häst. Gick helt okej måste jag säga och snart ska jag faktiskt gå dit och köra deras shettis ihop med grannens dotter och hennes vän. Blir roligt.
 
Vi hörs snart! :)

Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om 2 st biljetter till GBG horseshow.Var med du också: http://ziro.blogg.se/2013/april/vinn-gbg-horseshow-biljetter.html#comment
 

Otroligt glad :D

Tävlingen idag gick superb! Redan på framridningen gick han super fint. Kändes frammåt och precis så som jag ville ha honom. Han var väldigt fin även inne på banan och det blev inte en ända miss! Han kunde haft något bättre frammåt bjudning men höll formen hela tiden. Riktigt nöjd med rundan. 67% och vann både individuellt och laget!  Helt otroligt ;) 
 
Gick riktigt bar för alla i laget, riktigt kul. Blir en bättre stämmning då också, och alla får känna att dom bidragit till vinsten! :)


Kommentar...

Av: Hilma

"Hej! :) Bossen som du red förut äger jag nu! :D"
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Tyckte bara att den här kommentaren var så otroligt rolig att läsa. Kommer ni ihåg hästen "Bossen" jag provred i höstas? En otroligt fin skimmel iaf, som jag verkligen fastnade för. Tyvärr blev det inte så att vi köpte honom. Vi vistte inte direkt vart han hamnade eller något ang det. Men ikväll fick jag reda på det här utav Hilma. Vet fortfarande inte vem hon är eller så men det var ändå väldigt roligt att läsa.
 
Bossen var en sjukt fin häst, jag hoppas och tror att han har det jätte bra hos dej Hilma! Jag önskar dej ett stort lycka till med honom i framtiden, du och jag kanske ses på tävlingsbanorna snart? ;)
 
((Om du har en blogg eller något så får du gärna skriva den så jag kan följa din och bossens utveckling)


Tävlings tajm

Sitter i bilen påväg till tävling nu. Hela teamet är med i bilen, och Cimbus laddar bak i släpet. De andra lagkompisarna är också påväg.

Ska försöka uppdatera er live under dagen, har även ett tidsinställt. Kommer nog hem ganska tidigt dessutom. Vi får väl se :)

Ha en bra lördag!


Hej alla fina!

Fredagen före tääävling :D 
Som ni vet så är jag väldugt taggad och det känns väldigt bra (Bara för det kommer det säkert inte gå bra...) Cimbus kommer nog vara riktigt pigg tror jag. .Hoppas bara att han inte är riktigt lika pigg (eller jo lika pigg men inte lika spänd) som han var igår. Tävlingen är på Gripens RS och det komemr att vara inomhus, känns bra. Det är faktiskt 7 st B - ponnyer att tävla mot så det blir riktigt kul. Är även DIV III i den klassen som jag är med i. Hoppas på att det går bra för laget, det tror jag nog!
 
Darragh vilade idag. Ikväll var vi hos farmor och farfar, firade farmor som precis fyllt 60. Väldigt god mat och efterrätt kan jag tala om. Hängde annars mest med kusinen. Hääärligt!
 
Vi hörs imorgon, ganska tidigt också sklle jag tro - med tanke på att jag måste gå upp kl 04.30 :0

Heej

Idag är det fredag, tjoohoo. Så himla tagad inför imorn så det är sjukt, har nog aldrig varit såhär tagagd inför en tävling förut..
 
Sista lektionen idag ska vi kolal på film och fika, häärligt. Sen hämtar mamma mej så åker vi till stallet, slänger ihop stallet lite fort innan vi åker hem och fixar oss. Ska till farmor och fira henne ikväll. 
 
Imorgon/Inatt måste jag gå upp kl 4... Åhh. startar kl 08.14 i strägnäs på lördag morgon.. Hjäälp mej :0

Perfekt Torsdag

Den perfekta dagen har varit idag. Skolan var helt ok. Gick sen hem till Isa och Anni, åt mellis, kolla TV och prata, roligt. Mamma hämtade mej och Isa och vi åkte till Cimbus. Isa fotade och jag red. Red dressyr, inför helgen. Blåste storm och Cimbus hade vilat i 2 dagar = PIGG ponny. Han bockade inte men han kunde inte ens skritta.. Haha. Han var väldigt spänd och stel ibörjan, han lyssnade inte alls på mej. Mot slutet så släppte han och blev riktigt fin. 
 
Åkte vidare till Darragh och red ut honom. Han var riktigt fin men också lite pigg. Duktig.
 
Har precis kommit hem nu. Kollar på Tv och ska snart käka. Sista dagen i skolan imorgon, tjohoo. Är väldigt taggad inför helgens tävling. Så nu köööör vi mot helgen, är ni taggade? :D

Bilder från helgen - Becka och Holger

Fotograf: Jag
Motiv: Becka och Holger 
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: Tamron 70-300mm
((Kommer fler sen...))


Morning Sunshine!

Idag ska det regna heeeela dagen, förutom vid 5 då det ska skina upp och bli varmt. Precis den tiden som vi kommer till Cimbus, jag och Isabell. 
 
men nu är det bråttom som vanligt och jag måste säga heeeejdååå! :)
 

Onsdag, Check!

Dagen idag har varit jätte bra tycker jag. Skolan var okej och alla lektioner gick väl bra.
Darragh reds på banan med snodden och han gick riktigt fint. Hade några bommar och tränade mycket på galoppvolt. Om någon hade varit där så hade det kommit film, men icke..
Ikväll har jag tränat. Herregud vad det var jobbigt. Fick jätte ont i halsen efter ( som säkert beror på att jag fick astmaanfall..) och mådde inge bra alls, men nu mår jag bättre igen och n känns det bara skönt. Jag tränar INTE för att gå ner i vikt, absolut inte - det vill jag inte. Jag tränar för att få muskler, villinte vara den där svaga taniga tjejen längre ;)
 
Imorgon går jag och Isabell (kanske Julia) hem till isabell, käkar mellis och sådär. Mamma hämtar oss vid halv 5 kanske och då åker vi till Cimbus<3 Isa fotar oss. Ska rida både lite ut och lite dressyr på banan om den är okej tror jag. Måste trimma lite inför helgens tävling ;)

Skooolan


Ingen bloggning imorse

sry han inte blogga imorse.. Gick upp 45 min senare än vad jag brukar.. Ouuups så det blev något stressigt.
Var såååå trött. Tog en alvedon igår kväll och huvudvärken har aif släppt. Sitter just nu inne på spanska lektionen :S
 
Efter skolan åker jag till stallet, rider Darragh. Får se om jag rider på banan eller om jag rider ut. Troligtvis ut. Funderar också på att rida med snodden idag igen. Om jag rider ut behöver jag ju inte ha den så hårt spänd, men bara så han håller en hyfsat bra form. 
 
Vi hörs! :)


Glaaad, men ont i huvudet

Sjukt ont i huvudet nu.. Har varit en riktigt lång dag, 12 h i skolan med ändast 1 h paus. Vi gick och åt på Burger king hela högen. Härligt kan man säga ;) Ellen hängde också på och jag fick skjuts av henne på cykeln, laaat.
Musikalen iaf gick jätte bra. Vi har väääldigt nervösa innan men det gick super bra och alla var jäte duktiga, det gick precis som planerat. Till och med jag var duktig ;) 
Filmkameran var på men tyvärr missade vi att filma en utav senerna.. Den roligaste dessutom, "humuhumunukunupua'a". Det var lite synd.. 
 
Mamma hade som ni vet Darragh idag, så jag träffade aldrig honom. 
 
Ni får morgondagens planer imorgon, måste nog ta en alvedon.

Min fina


High School Musical

Idag kommer jag att vara i skolan från 8 till 8 (CA). Alltså 12 timmar, ett halft dygn. Hah.
Mamma tar Darragh idag, jag ska träna på musicalen i 6 timmar.  Det ska faktiskt bli jätte kul och jag är riktigt taggad, hoppas nu bara att vi inte failar..
 
Tyvärr så kom jag upp försent idag och hinner där med inte skriva mer, sry :/

Tjollahopp!

Darragh var heeeelt otroligt duktig idag. Red på banan, till en början var han väldigt stretig och jobbade inte som jag ville. Mamma och jag bestämde oss för att sätta på honom snodden. Då blev han såå såå fin. Red honom både dressyr och markarbete, riktigt duktig var han. 
 
Skoldagen var sjukt låg och dötråkig.. Tråkigaste skoldagen på länge faktiskt. 
Inte många läksor den här veckan vilket är skönt.
 
Imorgon komer jag vara i skolan i hela 12 h, haha otroligt. Musikal på kvällen och jag är taggade faktiskt, undrar hur många som tänker komma. Mamma, farmor, farfar, Faster och Danne kommer iaf :)
 
Ska se om mamma kanske kan filma en snutt, men för att vara säker på att få se något är det lika bra att DU kommer eller hur? Bra. Då ses vi :)

Darragh har varit bäääst


VECKANS PLANERING v 16

Måndag: Rida Darragh, Gitarr, plugg.
Tisdag: MUSICAL, mamma har Darragh. Plugga
Onsdag: Rida Darragh (ev Cimbus), träning.
Torsdag: Cimbus, Darragh.
Fredag: Darragh antar jag, tagga HELG och TÄVLING
Lördag: Dressyrtävling med Cimbus, sjuuuukt taggad!
Söndag: Darragh, chill dag.

Godmorron.

Åhh trött.. Sorry för att jag bara boggade 1 gång igår.. Men bloggappen funkar inte som ni säkert märkt. 
Gårdagen var iaf jätte bra. Det gick bra för becka men det var såklart lite sorlig stämning.. 
Vi hade kul tillsammans, mycket skratt och prat. Blev otroligt sugen på att tävla D - ponny. Är väldigt väldigt taggad inför att börja tävla D-ponny nu :)
 
Idag vet jag inte riktigt hur det blir. Antingen hämtar mamma mej direkt efter skolan och vi åker till gitarren och sen stallet och rider, eller så tar jag bussen direkt till stallet och rider. Det beror på min gitarrlärare. 
Darragh ska iaf ridas och det är ett måste.
 
Kommer en veckans planering!

Morsning Korsning!

Godmorgon!
Mamma väckte mig runt 06.00 och vi åkte till stallet, matade hästar och sådär. Nu sitter jag i bilen påväg mot strömsholm med Becka. Jag fotar Becka tävlar ;)
 
Vet inte när vi kommer hem men antagligen inte jätte tidigt, så jag får se om jag hinner rida Darragh eller inte. Ska försöka uppdatera er något under dagen iaf.
 
Bildbomb kommer under veckan också! :)
 

//Beckas holger//
 

Hej och hå!

Sitter och knåpar med mitt PS, behöver verkligen hjälp.. 
Om ni har några bra tips till en nybörjare eller någon video som ni tycker är bra angående PS så får nå väldigt gärna kommentera det här nedanför.
 
Hur lärde ni er PS?


Lööördag + bett

Och jag vaknar som vanligt väldigt tidigt, 07.30 idag.. Börjag bli lite hungring så ska väl snart kravla mig upp ur sängen. Det har regnat inatt, och det ska ju regna idag också. Ganska bra tycker jag, snön försvinner snabbare då. Lite mysigt kan det också vara om man sitter inne och myser!
 
Idag runt lunch åker jag till stallet, rider Darragh om han ser bra ut. Får se om det blir ut eller på banan. BTW så har jag bytit bett nu, från hackamoret tillbaka till vanligt tredelat, han vande sig vid hackamoret och blev stark, och nu funkar han bra på det här istället. Igen ;) Jag tror att det är viktigt att byta bett någon gång ibland. Både för att bettet ligger och sliter på tänderna på samma stället vecka in och vecka ut hela tiden, och dels för att hästen vänjer sig vid sitt bett och kommer bara att bli starkare och starkare. Det felet många gör då är att betsla upp sin häst, jag själv tror inte att man måste byta till något starkare över huvudtaget. Man skulle lika gärna kunna betsla ner hästen, bara den inte är van vid bettet den har i munnen kommer den inte att vara lika stark.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heeeelg

Helt sjukt skönt med helg. Har varit väldigt trött hela veckan. Känns som veckan bara sprungit iväg, men det har varit gansk skönt. Veckan i allmänhet har varit ganska lugn inte så mycket saker som har hänt och skolan har varit bra. Helgen kommer bli super bra kan jag lova!
 
Börjar redan nu med att fixa med mitt nya PS CS6, ska snart äta kycklingtacos och kolla på let´s dance, Darragh fick vila idag och hans sår såg bra ut. Imorgon förmiddag blir det bara lungt och skönt. Runt lunch åker jag till stallet, rider Darragh om han känns bra. Eftermiddagen och kvällen blir också lugn.
 
Söndag ska jag följa med Becka på hennes sista tävling med Holger - like you know. Blir där hela dagen skulle jag tro, i strömsholm äger tävlingen rum. Ska fota massa och hjälpa till, självklart hejja också! ;) 
 
Det här blir en grym helg och jag hoppas ni får en lika grym! 

Fail by me

((Jag är den randiga))


Fredag, som jag längtat

Älskar stämningen i skolan på fredagar, alla är glada och sen när alla väl sklutar är det fullfart mot helgen ;) Idag kommer mammaoch hämtar mej. Vi åker till stallet och kollar Darragh mockar och fixar, kommer nog hem ganska tidigt idag. Då hinner jag med att lära mig lite om mitt nya PS. Får se hur det går haha, får kolla på YT.
 
Annars idag ska jag bara chilla och vila upp mej inför nästa vecka. 

Hej..

Darragh har gjort illa sig i hagen idag. Ena bakbenet, ett litet "skärsår" precis där håret börjar som troligtvis kommer från en sten i hagen. Pratade med mamma och hon tyckte jag kunde rida endå. Men han kändes lite oren  så jag struntade i det sen. Sprang med honom lite och försökte se något. Och ja jag såg att han var oren.. Gick lite med honomoch sen gick jag hem, men sen - när jag sprang med honom sista gången så såg jag ingenting längre.. Men jag vet inte.. Det var ju inte så farligt iaf. Spolade av såret med vanligt vatten och sen tvättade jag det med saltlösning också. Imorgon vilar han igen men vi ska kolla honom. 
Inte så farligt, han komemr antagligen bli frisk igen på bara några dagar. Det var ju inget stortsår och han reagerade inte när jag tröck på det. 
 
Skolan var faktiskt grym. Vi tränade på musikalen på två lektioner, AL tiden och Svenskan, idag gick det grymt. Isa filmade allt och hon hade en riktigt failvideo på mej, vad tycker ni ska jag lägga upp den här eller? Hehe.. 
Julias mamma skjutsade oss till stallet, lite synd bara att jag inte kunde rida med julia.. Men men haha. 

Lilla gubben... :'(


You are soooo..

Idag kom jag upp riktigt fort haha typ kvart över så det var väldigt härligt. Gjorde allt klart och gick och satte mej framför Vakna Med NRJ, och dom berättade för mig att det var torsdag idag redan, haha vad glad jag blev! 
Idag åker jag och Julia till stallet, får skjuts av Jullans mamma.
 
Jag och Julia ska rida ut en sväng. Får se vart vi tar vägen. 
Imorgon är det fredag också, tjoohoo. Är så otroligt taggad till helgen nu, ska fixa mycket med mitt PS och lära mej det ordentligt, om det finns nån som har tips så får man gärna berätta ;) Ska även följa med Becka på tävling som ni vet. Blir en helg med lagom mycket grejer och roliga dessutom! :)

Godnatt

Tränade ikväll för första gången på riktigt länge. Gick ganska bra, skönt att börja igen. 
Vill känna mig stark till sommarn ;)
 
Idag red jag med Becka och Holger ut.. Haha herregud vilken runda mycket skratt och några roliga händelser ;)
Rider ut med jullan imorn, myspys. 
 
I skolan har det också varit en ganska bra dag, inte så chill men.
 
Nu ska jag snart sova, inget bra inlägg bara för att jag är så trött. blää

Jag stör mig på...

*När folk höjer upp sig själva till skyarna och tror att dom är så himla mycket bättre på någonting än alla andra, tex som på att ride. Aldra värst är det när dom inte ens är det. 
 
*När kudden blir varm på sommaren, och man får ligga och vända på den hela tiden, fy!
 
*Känslan efter att man har gjort något eller sakt något som man ångrar väldigt väldigt mycket.
 
*När man ber någon att göra någonting och sen tar det typ 5 veckor. 
 
*Att bilderna blir sjukt mycket sämre i ridhus än vad dom blir utomhus. Suddiga, dålig kavlité och mörka. Även fast det är ganska bra ljus..
 
*När man är JÄTTE bloggsugen och när man är det så har man antingen ingen inspiration eller så har man redan publiserat många inlägg den dagen så man vet inte vart man ska göra av alla inlägg ;)

 
.

Morning! Snow...

Söar och snöar.. Asså herregud det måste vara något fel i naturen? Ärligt, ny istid eller nått. Aldig kommer det bli sommar. Depp depp. Haha nej. Idag är det annars skolan, går kort dag. Åker till stallet efter och trimmar Darragh lite. 
 
Snart är det faktiskt helg också, Ska bli himla skönt. Just nu är jag så trött att jag inte kommer upp på morgonen. 
Lördag blir det vila mest bara lugn dag, det ända jag ska göra är att rida, vila och kanske lära miog mitt nya PS. Söndag följer jag med Becka på hennes och Holgers sista tävling. Fotar och hejar på! :)

Body Bandage

"Body Bandage är en elastisk skyddsgjord som du sätter under sadeln för att förhindra sår och skav vid skänkelläget och under sadelgjorden."
 
Jaa, vad ska man säga om detta? Först när jag såg den här tänkte jag bara "Herre gud, vad är en sån här bra för?" Jag menar, får hästen skav  av sporren? Ta av sporren. Får hästen skav av schabraket? Byt ut det mot ett fårskinn eller likande. Vad är problemet lixom? Jag tycker värkligen inte man bör använda en sån här om hästen inte har problem med skav under sadeln, och man har testat med flera olika saker.
 
Jag själv skulle inte använda den här produkten. Jag skulle göra något åt grundproblemet istället för att sitta och nöta på "gamla skavsår med ett plåster över". Jag själv tycker det här är en onödig produkt.
 
Vad tycker ni om detta? Skulle ni kunna använda det här på eran häst/ponny?


Och det blev en.... KANON DAG :D

Ja, det här blev en bra och riktigt mysig dag. Skolan var helt okej. Esteten gick väl sådär men det var roligt iaf, dessutom fick vi sluta 14.15 istället för 15.25. Härligt! Julia och jag han där med med den tidiga bussen och kom typ 1,5 h tidigare till stallet. <satt och myste ett tag i sadelkammaren med mellis och varm choklad innan vi red iväg. Skog och vägar. En ny runda som Julia inte ridit blev det!
 
Imorgon åker jag till stallet igen och rider. Får se om det blir banan eller ut.. 
 
Ett intressant inägg kommer upp ikväll.. Så håll koll..
 

Följ mej

Jag har aldrig skrivit och berättat vart ni kan följa mej faktiskt.. Så nu gör jag det! 
Följ mej på fler ställen än på bloggen :)
 
För att inte missa  ett ända inlägg på bloggen, följ mej på bloglovin!
Klicka på bloglovinknappen här i menyn ------->
 
Följ mej på instagram, där jag lägger upp bilder iaf 1 gång i veckan, kanske bilder som jag inte ens publicerar här, så missa inget!
JonnaPettersson
 
Videorna som jag publiserar på videofy kommer upp här automatiskt, men om du absolut inte vill missa så följ mej där!
Jonna Pettersson
 



Hur blir dagen..?

Du drar jag snart till skolan. Går till kl 15.25 och då tar jag bussen till stallet, rider med Julia och Loni. Får se vart vi tar vägen, Julia ville rida någon ny väg så jag får se vad jag hittar på... Kanske kommer upp någon filmsnutt ;)
 
Den här dagen är en sån här dag som antingen blir ren katastrof eller så blir den grymt bra. 
Hm, börjar blir något nervös..
 
Tidsinställda kommer till er under dagen, håll koll :)

Nu.

Just nu kollar jag på biggest loser och äter mackor.. Haha oups. Älskar att sitta och tjocka mig inför detta program, hah. Nu ska jag iaf snart gå och lägga mig. Imorgon ska jag rida med Julia. Underbart.
 
Hoppas ni gillade videon!?
 
Godnatt och sov så sött :)

Jag och Cimbus dressyr


HOLA SENORITA

Skolan var halt ok, inget konstigt. Imorgon blir det väääldigt dåligt, och väääldigt bra. Går inte in närmare på det dåliga utan vi fokuserar på det bra, som såklart är dramat! Grymt.
 
Ridningen med Cimbus gick otroligt bra. Inte för att han gick perfekt hela ridpasset utan just för att jag fick väldigt mycket bra och andvändbara tips. Cimbus var också väldigt väldigt duktig stundtals. Mamma tyckte han var "maffig" i galoppen. Jg är också riktigt nöjd och Rolle var värkligen bra. Nu vet jag hur jag ska göra för att få honom att gå perfekt! ;) Film kommer upp om bara några minuter också! Njut ;)

Våran mumsiga skolmat

Någon som känner sig hungrig?


God morgon!

Idag är det skola igen.. Vilken mardröm! Men men,inte så lång tid kvar ju. Slutar 15.25 idag och mamma hämtar mig direkt, med Cimbus bak i släpet ;)
 
Det är nämnligen dressyrlektion idag - och det blir första gången för Rolle på Cimbus. Rolle som jag red för med Leo. Det ska bli jätte kul. Se om han är lika bra som han var första gången ;)
 
Vi hörs! Nu är det nämnligen bråttom till bussen.. Igen!
 

Helloooo

Hemma igen efter en dag hos Olivia och i stallet. Olivia och jag åkte snöskoter -som ni vet- jag körde tillochmed, sjukt kul var det! Men ganska otroligt att man kan köra SNÖskoter i april... Dessutom snöar der som tusan utanför fönstret just nu. Ny istid på gång? Skulle inte förvåna mig.
 
Red ut med Matilda och Blitz. Gick ganska bra, båda hästarna var pigga. Idag red jag med bett igen, vanligt tredelat. Han har vant sig lite med Hackamoret nu och blir lite stark, så testade att byta tillbaka igen och det gick jättebra. 
 
Ikväll ska jag kika på ponnyakuten såklart och imorgon är det skola. Orkar inte.. Men det är iaf ca 45 dagar kvar, det är ju inte överdrivet mycket ;)

Nu får ni se upp

Detta året kommer Cimbus och jag satsa allt. Han känns i topp form och vi båda är riktigt laddade för tävlingarna som kommer. Den första lokala tävlingen för året är på Gripen den 20 april. Då tävlar vi även för laget. 
 
Det ända jag kan säga är att ni alla borde se upp för oss ;)
 Vi kan faktiskt bitas.. ((Fast "vi" inte borde... Cimbus da?!)) 
 

Kör snöskoter :0


Tjääna!

 Om någon kvart eller så åker jag och mamma till Olivia. Vi blir bjudna på mat och myser, kollar på TV ikväll och sedan sover vi över till imorgon. Imorgon vet jag inte riktigt vad vi hittar på. Kanske går till fåren eller fotar lite. Vi får se. Jag komemr iaf uppdatera er om läget så ofta jag hinner - det vet ni. 
 
Imorgon ska även Darragh ridas. Jag tror det får bli en liten uteritt, men det bestämmer jag då. 
 
Kvällens outfit behöver jag väll knappt berätta? Ni borde kunna gissa iaf ;) Haha såklart dom nya byxorna ;) Och sen den tröjan som ni inte fick bild på ja.. 

Bilder från mormor och morfar

Fotograf: Jag, Jonna
Motiv: Olika grejer från mormor och morfar
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: Tamron 70 - 300 mm

Lördag

Idag är det lördag och jag taggar markarbete med Darragh, lite lydnads övningar och sådär tror jag det får bli. 
Amanda följer inte med så ingen film blir det.. Bygga själv och höja och så får jag också fixa själv. Haha..
Men det går säkert bra det också ;)
 
Ikväll drar jag till Olivia. Hennes familj har lovat mej att få sova med deras hun, haha ;) Får se vad vi hittar på.
 
Inte så mycket mer att säga den här lördagen.

Nu blev det kväller

Amanda slaggar här inatt, myspys. Ska kolla på Lets dance såklart, käka mat, äta chips, höhö ;)
Imorgon följer Amanda troligtvis med till stallet imorgon, ska köra lite markarbete. Mest bommar och småhinder. OM Amanda följer med kommer det kanske upp en liten film också.
 
Idag red jag ut Darragh en sväng. Inte så länge, kanske 45 min, men ganska effektivt. Mycket galopptempoväxlingar. Gick ganska bra måste jag säga ;)
 

Woop Woop

Statistiken är på topp och nu ligger vi på topp 100 inom djurbloggar! :D


Vad gör jag idag?

Just nu ligger jag och glor på bloggar, kollar på snygga träns och schabrak. 
Jag letar förbrilt efter ett "gammeldagsrosa" schabrak att ha med mitt hårnät och rosett av samma färg på dressyrtävlingarna med Cimbus. Det spelar inte så stor roll om hlea scharbaket är "gammeldagsrosa" elelr om det är vitt med en "gammeldagsrosa" kant. 
 
Träms jag kollat lite på är träns med hög och lackad nosgrimma. Otroligt snyggt. Mörkbrunt ska det vara för att matcha ihop med Cimbus sadel. Den negativa sidan är dock att det är väldigt, vädigt dyrt.. 

Morning mah friends

Idag är jag med mamma på jobbet. Mycket tid till bloggen idag så håll ögonen öppna ;)
Äter lunch på donken idag, hoho. Darragh ska ridas ut. Mysigt, ser ut som om det blir en fin dag idag igen. Känns att våren är påväg nu. Häärligt. Däremot står det att det ska snöa igen om någon vecka.. Vad är det för fel? Men men, det hinenr förhoppningsvis att ändras och den 15 april ska det bli 17 grader varmt! Tjoohooo, summer feelings ;)
 
Dagarna hos mormor har varit jätte bra. Satt med kalvarna varje dag och myste, bara kolla på hur alla kor och kalvar beter sig är ganska facinerande faktiskt. Kolla hur dom gör och deras rutiner till skildnad från hästarna är dem ganska olika. 
 
Vi har också varit och shoppat som ni vet, ätit lunch på stan och köpt blommor. 
Jag har träffat Anna och Ylva. Hoppat med kaninerna i skogen och setat och pratat på en jättestor sten mitt ute i skogen. 
 
Aa, jätte bra dagar har det varit. 


Heeeeem

Nu ska jag snart åka hem till mej igen. Mormor skjutsar. Darragh är redan klar, mamma fixade honom på morgonen. Han har fått hovarna fixade idag också. Mamma är ledig idag efter som att hon fyller år. Hon ska få sin present av mig idag när jag kommer hem också :) Har gått och myst i min nya mysdress heeeela dagen förutom när jag varit med Anna och Ylva. Riktigt mysig här den ;)
 
Får se om Vilma sover hos mig idag eller om vi iaf hittar på något kul. Imorgon ska även Darragh ridas, kanske ut en sväng. Mamma tömkörde honom igår och idag gick/sprang hon lite med honom. 
 
Blir inte att rida något på Ökna imorgon. Tar det en helg istället.
 

GRATTIS

Idag är det min mammas dag. Hon fyller 38 år. Grattis Grattis Grattis mamma, jag älskar dej! <3

Jag tycker att ni alla borde slänga in en kommentar och gratta min mamma :)


New in

1. Topp från Gina tänkt att användas i sommar. RIktigt skön var den och rätt snygg också. 100:-
2. Jeans från JC Snygga jeans från JC 500:-
3. Mysdress från Cubus min är grön/gul, riktigt skön att ha och gå hemma och mysa i - jag kommer leva i den ;) Tröja - 200:- Byxor - 200:-
 
Köpte även en rosa tröja från HM den får ni bild på en annan dag för jag hittade ingen på internett. Den var lite nätig och riktigt skrikigt rosa ;) 150:-
 

Riktigt nöjd med vad vi köpte idag, tjoohooo :)
 

Lunch


För nya och gamla läsare

SENASTE:

Dryck: Vatten
Telefonsamtalet: Mamma <3
SMS: Liiisaaah
Sång du lyssnade på: Vet inte faktiskt..
Gången du grät: Hmm.. det var ett tag sen..

 

HAR DU NÅGONSIN:
Har någon varit otrogen mot dig: Ne
Varit kär?: Ja
Förlorat någon speciell person: Kan man väll inte säga direkt..
Varit deprimerad: Ne, har ju varit ledsen men inte deppig.
Varit så trött att du somnat sittandes: Haha såklart.. 

 

DINA TRE FAVORITFÄRGER:
färg 1: Mörkröd
färg 2: Grön, en speciell sort ;)
färg 3: Marinblå

 

I ÅR HAR DU:
Lärt känna en ny vän: Inte 2013
Fått ditt hjärta krossat: Nope 
Skrattat så att du har börjat gråta: Ooooja! Varje gång jag skrattar börjar jag gråta.
Träffat någon som förändrat ditt liv: Nej
Insett vilka som är dina äkta vänner: Nej, men insett att en av dom inte är en äkta vän.
Fått reda på att någon har pratat om dig: Hm, njaa inte på ett dåligt sett.
Kysst en kompis: Ne

 

BLANDAT:
Hur många barn vill du ha: Kanske 2.
Har du några husdjur: Ja, det vet ni ;)
Vill du ändra ditt namn: Nej
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Öh..
Vilken tid vaknade du idag: Typ 8
Vad gjorde du igår runt midnatt: Soooov
Någonting som du längtar till: Mycket, sommarlov, D ponny tiden, utomlands, Fota den 14 april på becka och holger, massa mer! 
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Att Darragh var större ;) Haha, om det är en sak man kan säga?
Vad lyssnar du på just nu: Detta är ju inställt men när jag skrev det, TV
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Hm.. Jag tror inte det..
Vad gör dig irriterad just nu: Min näsa, hahah
Vad är ditt namn: Jonna
Singel/upptagen: Siiiingel
Stjärntecken: Det beror på, faktiskt. Ibland står det att jag är vattuman och ibland stenbock.
Kille eller tjej: Tjej
Grundskola: Tre stycken olika..
 Gymnasie: Troligtvis Gripen eller Ökna, Natur.
Högskola: Kanske Uppsala, vetrinär är min dröm.
Hårfärg: Blond
Långt eller kort: Långt
Längd: 153cm, kööört
Vad gillar du gällande dig själv: Humorn min, och faktiskt min längd, den är bra att ha vid ridning.
Piercings: Öron, hoppas på att ta i naveln i höst...
Tatueringar: Ne
Höger eller vänster: Höger

 

DIN FÖRSTA:
Piercing: Öronen 
Bästa vän: Har ingen direkt, många nära vänner.
Sporten du spelade: Jag spelade faktiskt fotboll ett tag när jag var väldigt väldigt liten..
Husdjur: 5 st, 4 kaniner och 1 sköldpadda.
Konsert: Haha jag har typ aldrig varit på någon..
Förälskelse: Haha oj, jag vet inte. 

JUST NU:
Äter du: Inget
Dricker du: Ingenting
Är du på väg att: Steka svamp
Lyssnar du på: Tv:n
Väntar du på: Att få äta.

 

DIN FRAMTID:
Vill du ha barn: Ja, kanske de.
Vill du gifta dig: Jajemen.
Karriär i åtanke: Vetrinär.

TROR DU PÅ:
Dig själv: Jadå
Mirakel: Ja, heh
Kärlek vid första ögonkastet: Njaa..
Att kyssas på första dejten: Ehh?

 

SVARA ÄRLIGT:

Haft mer än en pojkvän på samma gång: Nej
Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Asså ja?
Vad kan du verkligen inte leva utan: Det finns mycket, blandannat vänner, mamma, hästar.
Vad vet inte så många om dig?: Jag vet inte vad folk redan vet om mej, ouups. Nej men kanske .. Nej jag vet inte..

 

Detta inlägg var mest riktat till dem nya läsarna med också till de gamla ;)


Staden

Hejsan alla fina bloggläsare :)
Idag är jag faktiskt lite trött.. Hm undra varför egentligen? Men men, jag kommer iaf INTE att bli sjuk. Det har jag redan bestämt mej för så det går inte ;) 
 
Idag ska jag och mormor (kanske morfar också) åka in till e-tuna och shoppa ;) Det jag har tänkt att köpa är:
*Skinnjacka
*Jeans
*Hooditröja
*Ett par skor
*Present till mamma
 
Sen hittar jag säkerligen något annat som jag intresserar mig för ;) Och säkert något utav dessa saker jag inte hittar eller som inte passar - aa ni vet. 
 
Imorgon åker jag hem, det är även då min mamma fyller år :)

Visste ni kor slickar dig själva i näsan? Nu vet ni!


Hej hallå!

Sitter i fotöljen hos mormor och morfar efter en heldag ute i solen. Sjukt härligt väder det har varit idag, säkert 10 grader i solen på vissa ställen, vet ni dessutom vad jag såg idag när jag kollade på vädret?
Näst Nästa måndag, den 15 april, ska det vara 17 +, ohh my ;) Det ska bli härligt eller vad tycker ni? Då ska jag se till att vara ute och rida. 
 
Jag ska iaf inte prata om det nu.. Idag har jag tagit riktigt många fina bilder! De kommer upp här, men just nu laggar det lite så bilderna blir jätte konstiga.. Men om ni vill se dom redan idag så kan ni kolla in min FB sida - Jonna Pettersson Fotografi, där lägger jag upp alla bilder jag fotar. 
 

Mina djur

Jag tror inte att ni vet att jag har alla dessa djur faktiskt, men nu får ni reda på det ;)
 

*Mille - En svartvit kanin jag köpte för kanske 5 år sedan. Mysig kanin som faktiskt har blivit ganska duktig på att hoppa, men han är ganska gammal så man får ta det lite försiktigt. 
 
*Pictures - (Utalas som det stavas inte engelskt) Uppfödd här hemma, Mille är pappan. Brun och vit kanin med samma mönster som Mille. Ganska så tjock - BIFFEN ;) Haha Inte jätte duktig på att hoppa..
 
*Brownie - Uppfödd hos mej, pappa Mille. Ljusbrun kanin som är lite rädd av sig. Från samma kull som Pictures.
 
*Kiwi - Uppfödd hos mej, ett år yngre än P och B. Brun kanin som också är något rädd.. Går i samma bur som Brownie och dom är bästa vänner :)
 
*Darragh - Honom vet ni ju redan allt om. min bästavän, mitt allt. Min Ponny<3
 
*Uno - Det här är lätt mitt coolaste djur. Haha Uno, min sköldpadda. Har haft honom snart 1 och ett halft år. Om jag inte säljer honom kommer han att leva med mej ända tills jag dör. Ja han blir typ 80 år gammal. ;)

Hooooolaaa!

Buenos Dias amigooos :D Nej, det känns lättare att skriva på svenska.. 
Idag är det Tisdag och jag ska träffa Anna och Ylva, fota lite kanske. Jag ska helt klart även gå ut och mysa med kalvarna ;) Det kan komma några till vilken dag som helst, hoppas på att dom kommer idag eller imorgon. 
 
Ett roligt inlägg kommer till er senare, ang alla mina djur. Visste ni att jag har hela 6 st?

Annandag Påsk

Nu sitter jag hos mormor. Vi åkte hit direkt efter att vi hade firat mamma. Vi åt smörgåstårta, kollade på film från när jag var liten, snackade coh sådär. Jag red Darragh innan, red honom inte så långt, kanske 45 min. Han var pigg och glad, det gick super bra. Imorgon får han en välförtjänad vila! Mamma gör något med honom på onsdag. Promenad, springtur eller kanske lite tömkörning. 
 
Ikväll ska vi inte göra så mycket mer än att käka och kolla på TV. Sista avsnittet av DICTE idag, min bästa serie :(( Hoppas det kommer någon ny spännande att följa.. Jag stannar här till torsdag som ni vet. Imorgon ska jag träffa Anna och Ylva, kanske fota kalvarna lite. Typ 6 st just nu, riktigt söta dessutom. Den yngsta föddes igår faktiskt. Satt och kela med 3 av dom ett tag innan deras arga mammor kom och satte stopp för det ;)
 
På Onsdag ska vi in till stan och shoppa. Skriver en lista på vad jag tänkte köpa imorn eller på onsdag. 
 
Vi hörs! :)

Lurat 2 st hittills..


April

Idag är det första april, vilket skämt va? Hela Sverige har ju ett tjockt snötäcke. Undrar när det kommer försvinna.. Jag har iaf redan lurat mamma ;) Hoppas på att kunna lura några till.

Nu åker vi mot stallet, ska rida ut Darragh en liten sväng. Inte så hårt, dels för att han har ridits hårt dom senaste dagarna och dels för att vi måste hem och fixa tills gästerna kommer kl 14.

Hoppas ni får en bra skämtdag och att ni lurar många, haha. Ingen kommer lyckas lura mig idag iaf!


RSS 2.0