Godnatt



Vilken skit dag, värsta dagen i mitt liv tror jag. Ska bli skönt att vakna upp i en ny dag..

Catch<3

Lisa hängde med till stallet och fotade mej och Julia idag som jag pratade om och här är resultatet!
Jag tycker dom blev jättefina :) Tack Lisa!
 

Dagen innan fredag

Den har veckan har gått otrolgit fort, Jag är kvar på tisdag fortfarande ;) Haha nä, inte riktigt så illa. Tycker iaf att det är jätte skönt med fredag redan imorgon! Kommer att bli bästa helgen inkl. fredagen på läääänge. Imorgon har vi friluftsdag = utan lektioner. Alla klasser börjar med att springa på hållet... Efter det ska jag gå promenad :( Haha, ville ta ridning, men nej! Min fattiga skola har tagit bort det det här året.
 
Efter promenaden kommer jag Julia och Lisa åka till stallet, jag och julia ska rida ut tsm och lisa ska fota! Första bilderna på både mej och Catch :) Jag tror vi ska rida ut någonstans, mys. Sen följer jag med Julia hem, vi ska ha riktigt mysigt, kolla idol osv. Sover sen hos henne och på lördag ska Lisa spela match, så vi åker med. Sover med Lisa och Julia på lördagen. Åhh vad jag längtar, har längtat hela veckan ;)
 
 

Heelt underbar

Rolle ställde in lektionen idag, den blir imorgon istället. Då passade jag på att rida lite markarbete/hoppning ute i hagen. Catch var sååå fin! Lite stel i början men mot slutet helt underbar. Han är helt annan att rida en Cimbus ;) tex måste jag verkligen styra honom med hela kroppen och benen istället för att bara dra i tygeln. Jag tror jag kommer lära mig otroligt mycket på honom. 

Hoppade lite linjer, kombinatiorer, grind osv. Han ställde upp på allt och även om vi fel hoppade han fint! :) 



Godmorgon bloggen ;)

Idag är det en sådär sjuuuukt jobbig dag i skolan, inget ämne som är kul, inte ens okej. Vi har typ Matte, svenska och språk på samma dag, fatta hemskt. Aja, jag får bara längta till dagen är över då jag ska gå hem till Lisa, tror att Julia skulle med också. Jättemysigt ska det bli!

Dessutom kommer jag tillbringa näsan hela helgen med min bästa bästa, Julia och Lisa. Sova tsm 2 nätter, fotbollsmatch, mys. Åhh längtar så jag vet inte vad. 



Sorry sorry

Uppdateringen suger just nu men dessa två dagar har gått i ett.. Igår åkte jag direkt på morgonen in till stan och kollade på matchen som mina vänner spelade, dom var duktiga och vann ;) Sen följde jag med Ellen hem, vi cykla till Ica, spelade, snackade osv. Senare på kvällen kom Hugo och vi åt frukt med choklad, snackade hade kul hela kvällen, häääärlig dag. 

Sov hos Ellen och sen kom mamma och hämtade mig och sen dess har allt gått i ett.. Red iaf Catch och han var riktigt fin! Jag red ut och travade och galopperade på på långa sträckor. Han blev lite flåsig faktiskt, men jag tror han tyckte det var kul ;)

Ikväll har jag tränat , och kikat med alla mina fina vänner <3



Helt sjuk

Idag var Catch heeeelt underbart fin. Red lektion för Maggan, dressyr på utebanan. Vi flyttade mycket och mycket övergångar, han var såå fin och hann lyssnar verkligen super. Han är som en läromästare fast han bara är sju år ;) Han gör precis som han ska, han gör rätt om jag gör rätt vilket är en underbar känsla. Jag kommer lära mig så mycket av honom, hoppas att jag kan lära honom också ;) 

Han var riktigt fin hela passet förutom första galopperna då han inte riktigt ville släppa till, men efter ett tag satt även dom! 



Nya iOS7

Godmorgon, jag har inte riktigt bestämt mig om jag gillar eller inte gillar iOS 7, men jag tror att jag gillar det ;) Det är mycket coolare och bättre men lite har dom kanske härmat samsung...

Idag ska Catch ridas ut, jag tror att mamma skulle följa med om jag inte minns helt fel. Emilia kunde ite komma i helgen, så jag tror inte att det blir så mycket av  det där. Jag ska försöka dra hit någon av mina vänner istället som kan fota lite ;) 

Ha en bra torsdag så hörs vi sen!



Vinanre av veckans blogg och ny omgång

VINNARE 1
VINNARE 2
VINNARE 3
 

Grattis till er som vann, ni som inte vann: Anmäl er här nere och ta chansen att vinna nästa vecka. Skriv något i stil med "Jag är med" hur många gånger du vill, detso fler kommentarer du skriver, desto fler lotter får du :) 

LYCKA TILL!
 

Snart snart

Håller på och drar Veckansblogg, kommer om 15 min Max :)


Mitten av veckan

Tycker det är så underbart att veckodagarna rullar på fort nu. Det är redan onsdag, super härligt. Idag är det en rätt chill dag för mig tror jag.. Går kort dag i skolan, tar bussen till stallet och sen hämtar mamma mig där. Ingen ridning för mig idag som ni vet, på fredag dressyrlektion. Förhoppningsvis kan jag rida lite markarbete själv i slutet av veckan. 

Jag har även försökt få till en markarbetes träning onsdag v 40 för Jannica. Hoppas på att det blir av. 

Eftersom att ni fortfarande inte fått några bilder av mig, då jag har haft en hel del plugg och mycket stall.. Kommer det några här som Julia fotade på oss igår.



I eftermiddag kommer jag att dra vinnaren av veckans blogg, sista chansen att anmäla er nu!

Mys tur med Bästie

Idag red jag och Julia ut ihop, vi red en ganska lång runda. Julia och jag hade som vanligt mysigt och roligt ihop. Som jag älskar dej min fina fina vän! Idag var Catch inte alls lika fin som igår..  Lite mer stirrig och spänd.. Mot slutet släppte det, men annars gick han och stressade lite eller vad man ska säga, allmänt stirrig idag. Imorgon är det tänkt att han ska vila och på torsdag ska jag rida dressyr lektion. Om jag drar planeringen lite fort här nere:
 
Onsdag: Vila.
Torsdag: Rida ut.
Fredag: Dressyrlektion.
Lördag: Rida ut/Markarbete.
Söndag: Markarbete/Rida ut.
//Bild i repris, bara för att den är så fin//
 

NRJ på morgonen

På morgenen gör jag alltid precis samma sak varenda dag ;) Haha, det är många grejer men jag slutar iaf alltid med soffan och NRJ, perfekt innan skolan. Hinner lixom vakna upp lite innan bussen till skolan.
Idag åker jag direkt till stallet skulle jag tro. Rider på en gång och mockar och fixar efter det, vill gärna hinna rida innan det blir skymning. Tänk att man ska behöva börja tänka på det nu också, jag orkar inteeeee... Euuww. Men man får tänka på det possitiva, som tex: Ny sadel, ny häst = shoppa massa nya grejer, mormor vill att jag kommer och shoppar med henne ;), hopp och dressyr lektion med Catch, höstlov osv.
Ha en super bra tisdag!

Catch idag

Nu när Cimbus har åkt hem har jag mycket mera tid på mej att vara nogrann med Catch utrustning och det har jag bestämt mig för att vara från och med nu. Jag tvättar skydden efter att jag använt dom, smörjer tränset och smörjer sadeln. Tar av schabraket från sadeln, tar av bettet från tränset och tvättar det för sig osv. Detta tränset ska aldrig bli torrt! Jag hoppas även på att min nya hoppsadel anländer i stallet snart. Vi har valt att köpa en Prestige Versailles sadel, förslaget kom såklart av mig ;) Haha, en mörkbrun vill jag ha. När jag red Tjalle red jag i en sån och jag bara ÄLSKAR dom. 
Idag red jag Catch ihop med Vilma ut, en runda som vi inte så ofta rider men som är rätt rolig och en bra runda för hästarna med både branta backar och myscket skog, men även ängar och grusvägar. Idag red jag iaf den bästa ridturen på Catch någonsin! Han var så mjuk oh fin i sidorna och i munnen, gick i form hela tiden i skritten och nästan hela traven. Med att gå i form menar jag ju i detta fall inte att gå i "Form" genom att gå under sig osv utan att han går med huvudet i rätt position och inte med det 10 meter över manken. Vi red även lite på gärdet och då var han såååhäääär underbar! Han gick i stadig form i alla gångarter och kändes bara hur mjuk och fin som helst! Underbara Ponny. Han kallas även för Sune nu för tiden ;)
Ledsen över att det inte kommit in några bilder :/ Men jag fokuserar på Skolan, Catch och att blogga för er. Då blir det inte mycket tid kvar för att redigera bilder.. Men i helgen kommer troligtvis duktiga Emilia och fotar oss, wiihoo//Bilden är inte från idag//

Min älskling <3




Kanske har kommit över tröskeln?

Första klassen (LB:1) var lite sådär..Han var rät seg och jag fick driva som tusan. Jag är verkligen inte nöjd med den rundan, tror jag fick 53 % ungefär vilket SÖG, men vi var inte värda mer än det. 
Funderade på om jag verkligen skulle starta LA:n (Lagtävlansprogrammet). Men bestämde mig för att göra det eftersom att vi trots allt redan hade betalat och dessutom tänkte jag att eftersom att det händer saker i detta programmet tror jag det passar Cimbus, han hinner lixom inte sega till innan det händer något nytt. 
 
På framridningen red jag med ett spö i stöveln så han inte skulle märka att jag hade ett spö ;) Direkt om han inte lyssande drog jag upp det och sa åt han att det var fel. Som jag trodde blev han mycket bättre och lyssande på mig. Inne på banan fick jag hota honom några gånger och Låtsas dra upp spöt ur stövlen, haha han blev helt tokig och bockade ;) Men programmet gick iaf super. Han fattade ALLA galoppfattningar precis som han skulle, tillochmed dom från skritt! Visst var han lite seg, men jag är otroligt stolt över honom!! Det var tre olika dommare jag fick 53 %. 50 % (Hon har alrig gillat mej och Cimbus) och 58% vilket jag är otroligt nöjd med!
 

Duktiga prinsen!

När jag kommer hem efter att jag har ridit Catch kommer jag att utvärdera och skriva mer om dagens tävling. Efter första klassen var jag verkligen inte nöjd, han segade ihop helt. Till Lagtävlansprogramet bytte jag strategi och han blev riktigt fin! Jag är super nöjd med det programmet och nu vet jag hur jag ska göra för att få fram honom ;) 
Min fina fina vän Julia var med och fota så bilder kommer att komma upp :)

Tävling hela helgen

Den här helgen får jag ingen sovmorgon alls, *huh*.. Men men. Johanna frågade mej igår om jag kunde följa med henne på tävling eftersom att hon behöver hjälp, och självklart sa jag ja ;) Vi är påväg dit nu. Hon ska hoppa tre klasser, LD+ Med Challe och LA & MSVB med Tayto. Jag har med mej kameran såklart ;)

Imorgon är det upp tidigt och tävling med Cimbus. Julia hänger på och fotar. 

Tyvärr känner jag att jag är lite sjuk, ooouuups...



Godmorgon FREDAG

Shit vad den här veckan har rullat på. Som en boll i en nedförsbacke ;) Idag är det skola lika länge som vanligt och sen hämtar mamma mig. Vi ska köpa nya gympa skor och sen till stallet och rida. Jag vet inte riktigt vad Catch ska göra idag. Troligtvis tider jag ut honom eller så tömkör mamma. Cimbus ska iaf gå lite lätt ut med mjukgörande övningar, flytta lite osv.

Igår var det bara Catch som var duktig, inte jag, mamma eller Cimbus höll Mårten tycker jag. Mamma var jätte försenad, Cimbus var seg och lyssnade inte för skänkeln och jag red helt enkelt dåligt.. Catch red jag lite markarbete/gymnastik på vilket gick super. Han tyckte det var väldigt roligt :) dock hoppar han inte så bra när det är lågt ;) 

En ful bild från igår.. ;)

Jonna Hissar

Idag hissar jag MAGIC BRUSH. Så underbar är den borsten. Om hästen har minsta lera och man använder den är det puts veck på bara några drag. Jag verkligen hissar dom! SÅ värt att köpa dom.
 

Underbara häst!

Idag var Catch så underbar att sitta på! Red ut med Vilma och Loni, vi red ganska länge tror jag ;) Så himla härlig ridtur. Red i alla gångarter både först sist och bredvid varandra han var lika duktig vart vi än var. Tog även mitt första skutt hemma idag, det var på två små små stockar som ligger på stigen så jag och Vilma passade på att hoppa! 

Jag är så trött på att rida ut i dressyrsadeln nu.. Jag och mamma har bestämt oss för en prestige Versailles sadel. Kommer ni ihåg Tjalle jag red ett tag? Han hade en sån sadel och jag tycker den är så underbar! Han har haft en prestige sadel innan så vi vet precis vad som passar honom. Jag har hittat flera stycken som jag fastnat för. Men vi får väl se hur fort det går.. ;)
Bilden är från i måndags då jag red dressyr i hagen :)


VECKANS BLOGG!

Nu tänkte jag starta en veckans blogg såhär i mitten av vecka 37. Det ända du behöver göra är att kommentera "Jag är med" hur många gånger du vill. Desto fler kommentarer desto fler lappar i ditt namn kommer jag att skriva upp! 

Jag kommer om 1 vecka att dra 3 vinnare och dom blir länkade här på min blogg! 

Lycka till :)



Lill lördag

Idag är det onsdag = kort dag i skolan. Tjooohoo. Vilket betyder att jag skulle hinna rida båda hästarna, men det är inte planen. Cimbus reds rätt hårt igår och eftersom att det är tävling på söndag måste jag planera noga vad han ska göra. Planeringen ser ut såhär F.om idag:
Onsdag: Vila
Torsdag: Rida till ridhuset och rida igenom programmet, när jag ändå ska rida dit så rider jag ut lite samtidigt.
Fredag: Lugn Lugn uteritt med Max 2 korta galopper men mycket mjukgörande i skritt.
Lördag: Han vilar, Lena kommer även ut och klipper honom.
Söndag: Tävling. LB:1 (lag) och lagtävlansprogramet (DM Södermanland). Jag har ingentligen inga förhoppningar eller förväntningar.. Vi får se.

Catch ska jag rida idag. Han ska gå ut en sväng i alla gångarter, bara ha det lite roligt :)

Vet ni vad jag har hämtat från posten?

För någon vecka sen damp detta ner hos posten. Ett Design by LO schabrak. Har spanat lite på det ända sen det första kittet kom ut. Nu var det utförsäljning av dom sista kitten. Ett kitt kostade från början 600kr men jag köpte det från horsemeup för ändast 200!! Perfekt och jag tror at






t Catch kommer att vara riktigt fin i det, vad tror ni? 

Ihopsläpp

Imorse åkte vi till stallet tidigt innan skolan och släppte ihop Catch med två utav hans nya hagkompisar. Det gick finfint lite skrikande såklart - det hör till. Jag kom hit nu för jag fick sluta tidigare och han med tidiga bussen, tjooohoo. Och dom ser fortfarande ut att hålla sams, Catch står och betar. 

Det jag skulle berätta var att jag hade med mej kameran och även fast det inte var så dramatiskt fick jag några snygga bilder. Ikväll har jag mycket tid över och tänkte därför sätta mig och redigera bilder från en dressyrträning med Cimbus som Isabell fotade, en träning för Pontus Westergren som jag fotade och även ihopsläpet imorse. De bästa bilderna ur varje "foto tajm" kommer upp på bloggen under veckan. Ikväll kommer det även komma upp ett inlägg om vad jag fick med mej hem från hööks.

Här har ni ett smakprov från imorse 

God morgon, God middag

Idag är det en helt ok dag i skolan. Går till halv 4 men har 1,5 h rast inna sista lektionen. Då går jag hem till någon kompis, stannar inte i skolan iaf ;) Efter skolan tar jag bussen till stallet. Måste mocka boxarna, hagarna, byta vatten osv. Cimbus ska galopperas i rätt form på gärdet och Catch vilar. Men jag ska ändå borsta och mysa med honom lite, kanske gå en liten sväng. Han är ganska stressad och spänd ute, vilket inte är så konstigt eftersom att allt är nytt. Då är det ju bra att jag går lite med honom så han lär sig ridvägarna ;) 
 
Mamma kommer och hämtar mig vid halv 6. Hem och plugga.. *suck*- Belöningen blir idol, och kanske ska jag baka en kaka.. *tjock*. Haha, vi hörs senare hörni! :)
 

Dressyr på Catch

Idag gick det riktigt bra med guld ponnyn. Vi jobbade mycket skritt i början, flyttade och ställde, böjde. Mjukgörande helt enkelt, ända till han kom ner i formen. Efter ett tag satte jag igång i trav och gjorde ungefär samma sak. Där var hon också riktigt fin. Sen tog jag en galopp i båda varven, då blev han rätt hög i formen och ville inte riktigt släppa till, men men. Efter galoppen blev han sjukt din i traven, vilket steg! 

Imorgon vilar Catch och Cimbus ska träna på att galoppera i form under en längre tid, kondition i rätt form eller vad man ska kalla det ;)

Det gick iaf helt okej med hoppningen idag, han blev lite osäker på ett räcke och stannade men jag fick över honomoch mot slutet laddade han fint på hindrena ;)

Faaaaaiiil ;)

Skolan

Sry för bad update... ikväll kommer ett inlägg, promise. Imorgon kommer bilder på Catch som jag fotade i helgen. Idag ska jag rida båda hästarna, Cimbus ska hoppas på gärdet och Catch ska gå dressyr på gärdet. Jag ska hoppa Cimbus ihop med Julia och Loni. Då kanske det kommer upp filmer här, men det lär ni märka :)
 
Igår vilade Cimbus och jag red ut Catch. Han var fortfarande ganska spänd och man märker att han inte riktigt är igång då han är lite stel och inte så välriden, men det gör ju inte så mycket då jg ändå inte ska ut och tävla på engång, jag måste lära känna honom bättre först. Han var lite tittig, men inget jag reagerade på direkt ;)
 
Vi får se hur det blir idag, mamma kanske kan fota lite när jag rider catch :)
 

Amberfields Suncatcher

Amberfields suncatcher är namnet på min nya D-ponny. Han kallas Catch och är en sjuårig valack av rasen Morgan. Vi köpte honom nerifrån Jönköping. Han blev importerad från USA när han var ett halv år. I sitt liv har han tävlat upp till LA/LA. Han är en riktig snygging som blev kastrerad i början av 2012. Han har 4 st avkommor. 
 
Han har blivit utställd både som morgan hingst och "vanlig" utställning med fina resultat. Han är isabellfärgad men låååång vit man och en sne bläs ;) Riktigt social häst, väldigt mysig och söker kontakt. Sötnos och inte lite snygg ;) Imorgon hänger kameran med så lovar jag att jag lägger upp bilderna så fort jag kan, men kommer nog inte hinna lägga upp dom innan helgen är slut tyvärr..
 
Red honom ikväll. Han verkar som en riktig schysst häst. Red ut ca 30 min mamma gick med. Visst va han lite spänd och stark men det är inte så konstigt tycker jag med tanke på allt han hunnit med det senaste 48 h ;)
 
 

Amberfields suncatcher<3


Jippie!!!

Fjärde gången gillt? JAA! Shit vad glad jag är nu! Catch är med mig i transporten, imorgon kommer ni få info om vad detta är för häst, snygg som få är han iaf!


Nervös

Hej, förlåt för dålig uppdatering, men jag hoppas ni gillade min video på när jag hoppade Cimbus. Han var riktigt duktig på den hoppträningen. Hoppade bra, och tog för sig, bjöd ordentligt på hindrena och tyckte det var riktigt kul. Då var det roligt att rida honom också ;) Vi hoppade en bana med mycket linjer. 
 
Idag är jag sjukt nervös, eller det har jag varit några veckor haha. Idag har jag tagit ledigt från skolan halva dagen, mamma och Lena hämtar mig kl halv 12 och då åker vi ner till Jönköping. D-ponnyn ska besiktas idag kl 16. Shiiit nervös. Håll tummarna för det kommer jag ;)
 

HoppHopp


Cimbus planering v. 36

Måndag: Vila. 
Tisdag: Hoppning/markarbete på gärdet om det inte har regnat, då blir det uteritt. 
Onsdag: Uteritt/Hoppning beroende på om jag hoppade dagen innan.
Torsdag: Konditionsträning på stubben.
Fredag: Lite lugnare uteritt.
 

VECKANS PLANERING v. 36

Måndag: Går i skolan till 15.25 och efter det går jag med Lisa hem, stannar där till runt 9 kanske då mamma hämtar mig. 
 
Tisdag: SKolan till 15.25 sen åker jag troligtvis direkt till stallet, rider Cimbus med Vilma eller Julia hoppas jag på. Sen idol!
 
Onsdag: Skolan till 14.05 åker sedan direkt till stallet rider Cimbus, hem till IDOL :)
 
Torsdag: Går i skolan till 12.00 då hämtar mamma mej och vi åker ner mot Jönköping med Lena för att besiktiga, min förhoppningsvis nya stjärna, håll ala tummar! 
 
Fredag: Det beror ju alldeles på hur många hästar jag har.. Men jag ska iaf rida Cimbus, troligtvis åker han hem på fredag också (om D-ponnyn går igenom). Kommer även rida ***** om han står i stallet :) Sen blir det mys fredag.
 

Söndag

Jippie bra rubrik Jonna :D
 
Hej, är sjukt trött idag, sov hos grannarna inatt. Idag har jag hunnit med super mycket men ändå inget alls. Jag har arit med Freja och Amanda, vattenkrig, målat naglarna, kollat Em fälttävlan osv. Snart ska jag åka vidare till stallet men just nu ligger jag i sängen. Hemskt ledsen men det här lär bli ett väldigt rörigt inlägg då jag är så trött så jag skakar. Ligger just nu i sängen och vilar, måste gå och klä på mig stallkläderna men jag orkar inte.. 
 
Idag ska jag skritta cimbus barbacka en sväng tror jag, han måste få skritta igenomkroppen efter igår. Veckans planering kommer upp senare ikväll och tidsinställda ed bla Cimbus planering för veckan och hiss/diss, bildbomber osv. 
 
 
 
 

RSS 2.0