GOTT NYTT ÅR ALLA UNDERBARA!


Nyårs löften

Alltid svårt att sätta nyårs löften och sedan hålla dom året runt.. Men här kommer mina.
 
*Gå upp i vikt - Jag måste gå upp i vikt, just nu väger jag lite förlite och det tycker inte mamma och doktorn om ;) Men jag ska försöka att inte bara gå up i vikt av fett utan också av muskler..
 
*Få mer mukler och bättre kondis - Jag kan knappt springa 500m utan att bli dö trött, haha det är sant. .Och jag är dessutom hur svag som helst ;) Så det måste bli bättre!
 
*Hålla betygen - Jag har ganska bra betyg just nu och jag måste se till att hålla kvar dom på den här nivån!
 
*Visa mer kärlek till mina vänner - Jag VILL att dom ska veta att dom betyder otrloligt mycket för mig!
 
Nu hoppas vi på att jag kan hålla dessa nyårs löften, nyårs löftena jag hade det här året om jag borde ha upfyllt nu, dom kommer jag inte ens ihåg ;)
 
  

Hej O hå!

Idag undrar jag vad NI vill läsa om, något speciellt? I övrigt om ni inte visste det så är det nyårsafton idag ;) Jag ska rida och sen ikväll vet ni ju vad jag ska göra. Tänkte att ni kanske kan få en liten video uppifrån Darraghs rygg idag när jag rider om ni skulle vilja? ;)


Bildminnen<3


Inte kul

När alla ridvägar ser ut såhär... :/


Hahah, fail..


Jonna Gillar

Dessa grejer är saker jag verkligen sulle kunna tänka mig ha hänga i garderoben..
 
mmm... Finns på Gina och hööks

VECKANS BLOGG

Jag tänkte dra igång en veckans blogg här på min blogg.  
Tävlingen avgörs den 7 januari 2013, jag kommer då skriva upp alla bloggnamn på olika lappar och dra en blogg. Vinnaren får ett FETT inlägg på min blogg som jag kommer skriva, possitiva saker och saker som kan utvecklas OCH såklart länka din blogg.
 
För att anmäla dig komemnterar du bara "Jag är med" eller något i den stilen. 
För att få en extra lapp kan du skriva ett inlägg på din blogg om att du är med i veckans blogg på min blog OCH länka till DETTA inlägget. Om du gör detta för att få en extra lapp måste du länka det inlägget i samma kommentar på det här inlägget som när du anmäler dig så att jag kan se att du inte fuskar ;)
 
Hoppas ni fattar vad jag menar med extra lapp ;) Annars är det bara att fråga så ska jag försöka förklara bättre!
 
ANMÄL ER NUUUUUUU :)


Nytt år snart..


Maaaaat


Nyår

Planerna inför nyår är sånna att jag och mamma åker till Vilma m fam. Super kul. vi har firat ihop några år nu, typ 4 år i rad. Vi äter först, förrätt varmrätt och efterrätt. Efter det paketrace, hoppas ni vet vad det är. Tänkte inte gå in närmare på det faktiskt.
Efter det kör vi på att BADA TUNNA alltid lika mysigt... :D Och till sist, RAKETER. Jag och mamma köpte några raketer idag, vilma och dom skulle köpa fler. 
 

Mamma och jag (=Mamma) ska göra efterrätten, standard blir det. Vet inte riktigt vad det heter.. Men det är en havre botten med glas, grädde och bär uppepå super gott är det iaf! Ska lätt ta med kameran och fota ALLT. Mat, paketrace, tunnan och RAKETER. Tänk att det är redan om 2 dagar.. Dagarna går fort, skrämmande fort. Ibland tror jag tillochmed att vi hoppar över några timmar varje dygn..?
 

Snart ska mamma och jag äta lite varma mackor, mumms :D Bild på dom kommer såklart. 
ska nog kolla på någon film ikväll. Det går många bra filmer just nu i mellan dagarna! 
 
Idag var jag ju på stan också som ni kanske uppfattat? Vi var inne på Elon, Elgiganten och hööks. Det ända vi köpte tillslut var ett "Boxer kort.." Vet INTE vad det heter egentligen hahah.. Men något man kan ha istället för en boxer!
Min Finaste<3


Mot stan, dagens outfit


Snyggingen är nyklippt!


GÄSTBLOGG FRÅN ESTHER

Hej alla Jonnas läsare! Jag heter Esther och har fått äran att gästblogga här på Jonnas fina blogg. Jag heter somsagt Esther och är 11 år. Jag har en blogg som heter http://estherjarvling.blogg.se. Där jag bloggar om mitt liv och mycket om min ponny Nero.
 
Nero är en D-ponny som är en new forest vallack. Han är född 1991. Så han är gammal. Men fortfarande riktigt pigg och fräsch. Jag och Nero tävlar och tränar i hoppning. Så det skriver jag också om. Tävlingar och träningar. Min mamma och pappa rider också. Dom har en häst som heter Erica. En storhäst som pappa hoppar och mamma rider dressyr på. Den rider jag ibland. Så henne skriver jag också om ibland. 
 

Förut stod våra hästar i samma stall som Jonnas häst står. Så då lärde jag känna Jonna. Men nu har vi flyttat hästarna till ett annat stall. Men jag och Jonna har fortfarande kontakt. Och vi rider för samma klubb. Så så känner jag Jonna. 
 
Nero:
 
 
 Erica:

Åsiktsinlägg - Bett

Jag tycker att man ka rida på det bettet som behövs MEN man måste klara av det. 
 
HACKAMORE
Själv rider jag Darragh på hackamore, ganska starkt, dock ligger det mot nosryggen och inte i munnen. Rycker man i hästen när ,an rider på hackamore riskeras nosryggen att gå av. De flesta jag sett som rider på hackamore klarar av det. Alla hästar passar inte på hackamore, vissa hästar funkar inte alls på det och får panik eller fattar inte vad de ska göra. Andra går som gudar.
 
PESSOA
Jag red själv Darragh på pessoa ett litet tag förut, vissa säger att det är bra, andra säger att det aldrig kan vara bra. Jag tycker att om man klarar av att rida med det, så får man det. På pessoa bettet finns det ju som tre olika "grader" för hur hårt bettet ska vara. Den största högst upp är ju som ett vanligt bett ochde andra två blir gradvis starkare och pesoa bett ÄR ett starkt bett. Många små ryttare som inte riktigt klarar av sina hätar brukar få rida på sånna, själv tycker jag att de borde rida på något annat. Av pessoa bett blir det en riktig "hävefekt" och man kan inte leda med det. Därför måste man vara en rutinerad ryttare för att klara av det. Jag gillade inte det bettet och jag använde det ÄNDAST när jag skulle hoppa eftersom han drog iväg med mej.
TREDELAT
Jag gillar tredelat bett, jag red alltid darragh på det innan hackamoret. Det är ett snällt bett som alla kan rida på. Vissa säger att det klämmer tungan i munnen, men det tror jag inte. Somsagt kan alla rida på ett tredelat bett tycker jag, stora som små. Ett tredelat bett kan aldrig bli lika starkt som ett pessoa. Dock så kan man fortfarande rycka i ett tredelat (Som man kan göra i alla bett) och det är det värsta jag vet, rycker man i hästen borde man inte rida, så enkelt är det, rycka i hästren ska man inte.
 
GUMMI
Gummi bett är bland det snällaste bett man kan ha tror jag. Ett tredelat eller ett rakt gummi bett skulle jag använda om jag red in en ungehäst. Det är mjukt för hästen att ha i munnen och den kan tugga lite på bettet om den är sugen ;) Det får en hiss av mig!
 
TVÅDELAT
Två delat är ganska snällt men det är det att om det viker sig å nyper det i tungan och skrapar i gommen. Därför tror jag inte att det är så snällt egentligen. 
Men jag har aldrig använt det och testat så jag ska nog inte säga så mycket.. Tyvärr så måste jag dissa detta bettet efter mina få vetenskaper. 
Vad tycker ni om inlägget? Är det något jag fått om bakfoten som ni vill tala om? 

22 dagar kvar..


Julklappar :D

Tänkte skriva allt jag fått i julklapp, otroligt tacksam över att jag har fått så många fina presenter. Tänk de som inte får några över huvudtaget.. Önskar att jag kunde ge dem alla en varsin present..<3
 
*Iphone skal - Från Vilma
*En ONE DIRECTION bok - från farmor och farfar
*En filt med värme slinga i - Från mamma
*Ett par john whitaker ridbyxor med blingbling - från mamma
*Ett presentkort på H&M - Från Moster och morbror
*Marsipanfigurer, en lott och en prenumeration på frida - Från mamma
*Ett presentkort på hööks - från mormor och morfar
*500kr - från farmor och farfar
*500kr - från Gammel mormor
* 2 kalendrar - från farmor och farfar och en från faster.
*Ett solkydd till objektivet - från morfar och mormor.
*En perfym - från Vilma 
*En prenumeration på Julia plus - av Faster
 
Förhoppningsvis har jag inte glömt något. ännu en gång, tack så otrloigt massor för alla presenter! :D
Bilder på allt kommer, får se när! ;))
Eyyy Mina ögon, hahaha

OMG

Tack farmor och farfar :D


God Morgon

Har sovit hos Vilma inatt. Snart ska vi till badhuset ;) Ikväll kommer min farmor och farfar och vi ska fira Jul, har inte hunnit förrens nu. Darragh var grym på markarbetes träningen igår! Känns jätte bra. Idag vilar han nog om inte mamma gör något med honom. Kram


Videofyme

Vill inte funka... ://


Time for Bio

Har gått med Darragh en sväng idag, sträcka lite på benen ;) Ikväll kommer Vilma och sover hos mej! :D Har precis kollat på bio. Sune i Grekland. Faktiskt ganska rolig film.


Myser...

Ner mig framför nya TV:n i min värmefilt :0


Svar på ThisOrThat

Julia
Hööks/Hästbutiken - Hööks är bäst ;)
Hoppning/Terräng - Det är mer fart i terrängen, så jag väljer det ;)
Träns/Hackamore _ Det beror ju helt på från häst till häst, men Darragh går bäst på Hackamore.
 
Saga
Häst/C-ponny - Jag håller mej kvar på ponnyerna några år till.
Godis/Läsk - Jag är ingen godis råtta direkt.
Piercing/Tatuering -Det beror ju lite på vart, men jag älskar navelpercingar..
Hoppning/Dressyr -Hoppning är lite mer spänning, både att kolla på och rida.
Stockholm HS/Göteborg HS - Jag har aldrig vart på GBG HS men det här året var STHLMs Usel..
 
Anonym
Högstadiet/Lågstadiet -Det är mycket friare här, sköönt ;)
Fika/Mat - Mumms med mat ;)
Vänner/Hästar - Kan inte välja eller välja bort något, båda betyder massor.
Cola/Fanta - Jag gillar faktiskt inte cola så mycket..
Klänning/Jeans och tröja - Klänning är inte min grej, har det bara på skolavslutningar.
Duscha/Bada - Åh älskar bad.. ;)
 
Lina Ericson
Ponny/Häst -Som sagt, ponny är min grej.
Blogga/Läsa bloggar - jag vill driva min egna blogg.
Egen Häst/Medryttare/sköthäst - Jag har ju en egen häst och det funkar bra :D
Rycka manen/Klippa manen - Beror på hur man vill att hästen ska se ut, själv brukar jag klippa först och sen rycka.
Barbacka/Sadel -Så otroligt mysigt att rida barbacka i snön.
 
Isabell
FB/Blogg - LÄTT
Blogg/insta - Diggar insta.
Insta/FB - Väldigt lätt val.
Kompisar/Stallet - Somsagt, kan inte välja bort något.
Pullarträns/Vanligt träns - Beror på vad du menar med vanligt träns..
John Whitaker/Kingsland -Ganska svårt val, men jag gillar John Whitaker.
Uteritt/Banan _ Rider bara på banan om jag måste..
Jul/Födelsedag -Jul är mysigare ;)
Schabrak/Vojlock -Vojlock har jag inte använd på flera år.
Malin/Roffe - Roffe kommer alltid vara grymmast.
Fux/Skimmel - Darragh är ju skimmel så.. ;)
Shoppa/Slappa - Jag är inte så mycket för att shoppa faktisikt, shoppar om jag värkligen behöver något.
Ful och rik/Snygg och fattig - Haha svårt val..
Klänning/Kjol - Jag har inga snygga kjolar, gillar inte att ha det på mig häller..
Klänning/Byxor - Hah lätt val.
Sova/Vara vaken - Hehe man är ju med veten om vad som händer om man inte sover...
Data/Mobil - Ingen komentar.
 
Hoppas ni gillade mina svar, Vi hörs :)
 

Juldagen

 
Jätte ledsen för dålig uppdatering har ingen teckning alls här hos mormor och morfar..
Igår Fick jag många olika grejor, kommer bild på allt senare i veckan. Några utav grejerna jag fick var solskydd (Till kameran), Presentkort på Hööks och HM, JOHN WITAKER RIDBYXOR med BlingBling :0 En värme filt, en prenumeration på Frida och lite till :D Jätte glad över presenterna och otroligt tacksam. Senare på kvällen spelade vi  bonde spelet. Väldigt länge faktiskt, typ till halv 1 på natten... ;)
 
Idag vaknade jag runt 10, har ätit frukost och spelat lite mer bondespelet.
Själv vill jag sova över här en natt till men det vill inte mamma :/ Får se hur det blir med det! Men somsagt så blir det lite dålig uppdatering eftersom att jag inte har någon som helst teckning. Jag kan inte ens ta emot eller skicka sms.
 
Vi hörs!

Darraghs julklapp :*


GOD JUL!

Till alla mina älskade bloggläsare! Jag hoppas att ni får det riktigt mysigt och att ni får alla paket som ni önskat er! Ni vet ju vad jag har för mig idag och det kanske inte blir jätte bra uppdatering.. Men det gör nog inget eftersom att ni också har Julafton?! ;) puss Vi hörs!


Och där kom den!

Visst blev headern bra? :D otroligt nöjd med JOANNAS insats! ;) Alla kollar
hennes blogg HÄR 
 
Vad tycker ni da? Får den Hissen eller Dissen av er? Själv höjer jag den till skyarna och även Joanna självklart! 
 

Iaf, så har jag precis tagit en dusch. Kollar lite på "Vem kan slå Filip och Fredrik", Final. Ganska bra. 
Imorn Kl 07.00 ska vi vara i stallet, stallfrukost :) Alltid lika mysigt. Har gjort det i några år nu. Där träffar jag även Vilma och vi ska byta Julklappar! 
Vi hade ockå tänkt att rida tsm kanske ;) Mysigt att rida ut på Julaftons morgonen. 
 
Efter stallet ska vi troligtvis åka till min moster och morbror och äta lunch innan vi åker vidare till mormor och morfar och firar jul :D

Ny header snart!

Som ni kanske ser har jag redan fått en ny kodmall? Snart kommer även en ny header, som sagt eftersom att ni inte kan se den.. Den här är lite mer "Julig" :D
 
Sen tycker jag att ni ska kolla in mina systers fina blogg: galoppryttaren.blogg.se

Julklappar :D

Har precis slagit in alla julklappar och skrivit rim till dom ;)


Ny header?!

Blev lite ändrade planer, åkte in till stan och köpte julklapp till syster innan stallet. Jag tror hon läser bloggen så jag tänker inte skriva vad jag köpte. Jag red ut Darragh själv runt i skogarna ;) Ikväll skulle min söta kompis Joanna som jag träffade förr förra sommaren på ett ridläger, vi träffades även denna sommar när vi båda 2 var och kollade på Ponny SM, göra en ny header till mig :) Känner att jag behöver en ny, både för att de flesta inte ens ser min header och för det andra så är den ganska gammal nu.. Får se om den kommer upp ikväll eller någon annan dag, kanske blir lite stressigt att få klart och lägga in den nu när det är jul och allt ;)


Glöm inte!

Ni får inte glömma bort att ställa this or that frågor, här har ni inlägget: http://munsborodarragh.blogg.se/2012/december/this-or-that-stund.html#comment
Alla som frågar får en länk! :D

Dan före doppar dan!

Imorn är det julafton och jag kan nog hissa några saker jag kommer få redan, men man vet aldrig! ;) Idag iaf så kan jag göra lite vad jag vill.. Kanske blir lite pulkaåkning, ridning såklart ochtill sist slå in lite paket. Nu på morgonen har jag messar lite med Lisa och snart ska jag kravla mig upp ur min skööööna säng...


Nystädat rum <3


Nu var dt kväller!

Och vet ni vad? Från och med igår (tror jag?) så blir det bara ljusare och ljusare, YES! Det är så otroligt trist att rida när det är mörkt.. Jag kan fortfarande inte fatta att det är julafton snart :P Iaf, har precis blivit hämtad från Amanda, har hållt i hennes 4 veckor gamla lillebror Olle, sååå söt ;)


Stable

Dax att ta tag i dagen. Den 22 december 2012, dagen som är före dagen som är före dagen som är Julafton. Och på den här dagen ska jag 1. Rida Darragh, ut med Vilma och Loni. 2. Åka pulka eller städa... Vi får se. 3.kanske slå in lite paket. På julaftons förmiddagen åker vi till mormor och morfar, paketen måste vara klara! Ikväll kanske det kommer lite bilder från Lucian som var i söndags, dock så är dom inte så fina = mamma var fotograf.. Åhh vad jag vill ha det här skalet, litet julklapps tips om någon läser ;)


Sista..

.. Dagen i skolan 2012 och kanske sista dagen överhuvud taget i jordens historia? Har redan gått 1 termin i sjuan. Halva sjuan är avklarad. Shiiiit vad fort det gått. Vet inte om det är obehagligt eller skönt att det går så fort. Idag ska ju jorden gå under också ;) Jag har överlevt hittills, hoppas att vi ses senare Annars är det här mitt sista inlägg.. Idag iaf slutar jag skolan 10 och år hem till Ellen ett tag :D Sen kommer mamma och hämtar mig och vi, klara, Vilma, Alva, alvas kompis och Helena -kanske Melker- ska till "tomten". Mysigt ställe! VI HÖRS, förhoppningsvis... Hahah ;)


Sööött


Pyntat granen!

Nu är det jul! Faktiskt bara 5 dagar kvar :0 Längtar så! Högst på önskelistan står som vanligt en hundvalp ;)


Nämmen, titta vad jag fick på posten!


Ny dag, nya möjligheter

Hoppas på en bra och rolig dag. Både i skolan och i stallet ;) I skolan blir det somsagt mest film tror jag. I stallet ska jag försöka hitta nån att rida med.. På fredag ska jag, mamma, Vilma, Helena, Alva och hennes kompis och Klara (en tjej på 4 år som hade sin mammas hästar i samma stall som jag förut) åka till "tomten" jätte mysigt ställe uppe i skogen där det är massa små mysiga hus och en tomte som står och berättar sagor ;) Myys!

Fikat i skolan igår:


:)

Ligger och läser en bok.. Ganska trött. Har handlat de sista julklapparna idag. 6dagar kvar nu bara. Känns skönt att ha det gjort iaf. Mamma skötte darren idag, red på gärdet igår. Gick helt okej, red med, gjorde det första gången på något år i söndags, han går bättre på Hackamore, tror att han trivs bättre med det också! Igår hade vi bara 1 riktig lektion i skolan, resten kollade vi på film. 5 olika filmer bara igår :S Idag 2 ;) Väldigt chill. Vi blev bjudna på fika av vår ansvarslärare idag också, kanelbullar! Imorgon är det onsdag och en vanlig dag i skolan, eller antagligen mest film ;) Ska rida och slå in lite paket hade jag tänkt. Sen på torsdag är det någon idrottsdag i skolan, vet ite riktigt vad det är. Man gjorde något ihop med sin klass iaf. Sen är det fredag och då slutar vi vid halv 11 typ. Jag går med Ellen hem :D De har precis flyttat så jag får se hur dom har det ;)


It is coming soon

WeHeartIt


34 dygn..


Hej!

Lucia showen igår gick bra. Darragh och Loni var duktiga när vi var "pegazusar" och Chap och Bullen var duktiga som gymkana hästar! Tyvärr så vann inte mitt lag i gymkanan... ;/ Idag är det skola, imorn är det skola, på onsdag är det skola, på torsdag ska vi till skola men det är typ bara lekar och sånt & på fredag är det julavslutning :D Dessutom tror jag att både idag imorn och på onsdag kommer det vara väldigt chill, mest film på alla lektioner ;D Jag ska rida idag också, kanske med Vilma. Sen MÅSTE jag in till stan någon dag också eftersom att jag inte köpt mammas julklapp än....


Tjaaaahh

Julbordet igår var jätte gott, synd bara att det var iskallt där inne, kallare än hos mig! DÅ är det kallt, brrr... Nu taggar jag att vara Pegazus och att rida gymkana :D sen ska jag, Vilma och Amanda bada tunna, myyyys! Mamma har livat att fota i gymkanan och när jag är Pegazus så förhoppningsvis kommer bilder under veckan, hinner inte idag :) Kram


Julbord


Dec. 15, 2012

Nu är jag ute och rider i snöstormen, sen blir det julbord :D


Dec. 14, 2012


Dagens

Ida var det lucia och jag var tärna. Var tvungen att vara med eftersom att går estetklass.. Men vi var ganska fina ;) Synd bara att vi sjöng fel några gånger... Jag fick också reda på att jag får C+ i Bild duktig flicka! Sen skrev jag uppsatts idag, fick C på den, helt okej.
 
Imorn är det fredag och då ska ja, lisa och julia ha det så roligt med Cimbusen ^.^ Vi
ska nämnligen tolka bakom honom! Åka pulka, tefat och kanske skidor ;D Jag har längtat hela veckan! 
Såhär är morgondagensplan:
 
*Redan på morgonen kl 07.45, åker jag till Lisa och lämnar av mina ridkläder. Sedan går jag med Lisa och Julia till skolan.
*Vi går heeeela dagen till 15.10 i skolan.
*Vi går hem till Lisa och äter mellis, byter om och kanske hinner snacka lite också ;)
*Lena kommer och hämtar oss och åker till Busen :D
*Vi gör iordning Cimbus och går med honom till hans sommar hage.
*Sen sätter vi igång och har sköj! :D
 
Vi hörs imorn da :D Puss och kram.


Todays school!


Lucia<3


Sov dags;)

Nu går en trött tjej och sover. Har varit en helt ok dag. Fick reda på att jag kommer få C i spanska och A (!) i musik.. Lite chockad faktiskt :0 Red Darragh lite barbacka också, pigg pålle ;)


Lalalal!

Måste bara säga tack för att ni svarar på om ni kan se min header eller inte! Undrar vad det är för fel... Iaf: Ja är klar med läxorna för hela veckan, så skönt! Nu speedar vi på och kör mot fredag och helg, eller hur?


Viktig fråga!

Kan ni se min header? Kan ni se den från bara datorn eller bara från mobilen? Kan ni se den från både och eller inget av de? Själv kan jag inte se den på något sätt...
 
Skulle betyda mycket om ni slängde in en snabb kommentar! Tack på förhand.


This or that "stund"!

Kände inte för att ha en frågestund så har en "thisorthat-stund" istället, hoppas det var bra! KÖR IGÅNG BARA! :D


Rid time

Håååål på dansen och därmed fick sluta 13.15 istället för 15.25! Yes yes yeS. Gick till Lisa efter skolan. Vi gjorde omellet och matte läxa :) ikväll blir det bara att chilla och blogga lite.. Kanske städa. Men bara om ja måste!


Skolan idag!

Idag blir det skola. Mår bättre och ska kanske skriva svenska uppsatts, det var lite rörigt med det.. Men jag tror inte att det blir så ;) Efter skolan ska jag till stallet, rida Darragh tror jag. Red honom igår nere på vallen. Men han hostade lite :/ Hoppas det bara var en engångs grej!


Änglarvingar AKUT

Hej! Säker lite snabbt änglarvingar att låna, 2 par till söndag! Någon som har? :) Ska vara "Pegazus" med Darragh vilma och Loni på min ridklubbs lucia firande ;)


Wie.. :/

Måste dra mig till gitarren, sista gitarr lektionen för året. Förhoppningsvis fortsätter vi nästa år :D Efter gitarren ska jag rida, men ni: Vi hörs snart!


Heeeeeey Tomten...

Min önskelista: (Ingen ordning)
 
*Spotify premium
*Hundvalp (Ofc)
*Snygga helskodda ridbyxor (Exempel på bilden)
*Spegel (Som går från golvet)
*Zoom objektiv
*Kamera tillbehör
*Snyyg stallväst
*Presentkort (Gina, H&M, Hööks m.m)
 

Säkert något mer som jag inte kommer på just nu xP
 

Julia Ekberg...

Var den som gissade rätt på vilken häst som var på bilden! Grattis du ;) Här har du din länk: http://juliaekberg.blogg.se/ - ALLA går in och kollar på min underbara väns blogg :*
 

Godmorgon sjukling...

Sjuk idag.. Blir en dag hemma. Jag tror inte att det är så tufft i skolan de sista 2 veckorna faktiskt. det var sista dagen att lämna in grejer som skulle ingå i betyget idag och betyget sätts på torsdag, liite nervös ;S 
Idag iaf, så får jag se om jag orkar kravla mig till stallet och rida lite, får se om någon annan ska rida som jag kan rida med. Det kanske iaf blir bra uppdatering här idag ;) Om det är något specielt ni önskar vet ni att det bara är att kommentera.
 
En bildbomb kommer förhoppningsvis upp här också! 
Haha ganska rolig bild ;)

Lite planering framöver:

*På fredag efter skolan ska jag, Julia och Lisa åka till Prinsen Cimbus och tolka bakom honom :D Både pulka och kanske lite skidor i snön ;O
 
*På lördag ska jag på Julbord med farmor och farfar!
 
*Om 42 dagar fyller jag 
 
*Det är bara 10 dagar kvar i skolan 
 
*Om 15 dagar är det JULAFTON :)
 

Imorgon kommer min  önkselista upp här på bloggen ;)
 
Hur många är det som kommer ihåg vem den här hästen är? Försten som gissar rätt namn och ägare vinner 1 länkning! 

Lite planering framöver:

 

Bildbomb - Darragh som tomte!

Tjaaaah, idag satte Jonna på mig träns och tomte luva i hagen..? Först var jag lite fundersam..
 
Men sen fattade jag att jag skulle bli fotad, då var jag ju så söööt...
 
 
Jag hittade lite mat som var god också...
 
 
Men sen slängde jonna bort maten som jag hittade.. :/
 
 
Och sen gick jag in i djupsnön. *pust*...
 
 
 
Det var så djupsnö så jag var tvungen att trava där ifrån..
 
 
Sen travade jag runt ett tag, behövde lite motion ;)..
 
 
Helt plötsligt började det att kli förskräkligt mycket på huvudet..
 
 
Och då hamnade min luva på sned... 
 
 
Men jonna rätade till den...
 
 
Solen gick upp, då blev det jätte fina bilder :D
 
 
Förresten en sak till, kolla vad hårig min mule och mina ben är! ;P
 
 
Tack för mig! ;D
 
 
 

://

Ledsen för dålig uppdatering.. Min Iphone eller min blogg-app som laggar, för varje gång jag går in på appen stängs den bara ner. Ledsen för det iaf.
 
Imorn har jag stallhelg, mamma är jätte sjuk så får se om jag får sköta alla 23 hästar själv med Helena :/ Darragh ska fotas med tomteluva och ridas också. Förhoppningsvis hittar jag någonstans att rida ut på. 
 
Inatt har jag somsagt sovit hos amanda, stannade sedan där till ca 6 då jag åkte till stallet och red Darragh och tog in alla hästar. 
 
Vi hörs imorn! 

Morning!

Skola idag igen da... :/ I övrigt så är det jullov om 14 dagar, julafton om 17 dagar och 44 dagar till jag fyller 14 år :D 20 januari


Godmorgon, godkväll!

Kul dag faktiskt (bortsätt alla mulningar...) 
 
Jag och mamma var i stan ikväll, shoppade nästan alla julklappar, kan ju inte lägga ut bild på det jag köpt eftersom att de jag köpt presenter till nog kollar här... ;) 
 
Imorgon blir det först skola, sen ridning. Darren ska bli motionerad ordetligt. Antingen med en kompis ut i skogen eller nere på ängen. Efter ridningen åker jag till Amanda vi är själva hemma med hennes lillsyrra och storebrorsa. Hennes föräldrar är på Julbord tror jag. Mamma ska också på julbord xP Ska sova där alltså!
 
Kanske kommer en tävling här på bloggen inom kort, förhhoppningsvis! Håll koll. 
En julklapp från mej till er :)


Pizza :0


TomteNatta!

Nu åker jag och mamma mot tomtenattan i stan. Ska handla julklappar, sent ute ja vet.. Hann inte rida Darrah heller ;) Dock så hade det nog inte gått så bra heller eftersom att det är kramsnö så han hade fått sky höga styltor :/ Idag har jag även blivit mulad 3 ggr och kastad i snön 1 gång när jag stog och väntade på bussen -.- Kallt! Vi hörs förhoppningsvis ikväll!


Godmorgon!

Sitter i bilen påväg mot skolan, slutar 15.05 bussen går 15.40.. Åker direkt till stallet och rider förhoppningsvis. Igår red jag nere på gärdet i snöstormen, herregud vilket väder! Jag var en av de få som överhuvudtaget kravlade sig ut med sin häst ;) Men när jag väl red så gick det bra och han var pigg och glad, både jag och han tyckte det var kul Hehe ;) Idag ska det väll inte vara snöstorm iaf! Sen kanske jag och mamma ska gå på julnattan ikväll ;)


Dec. 05, 2012

Bloggar imörn, sry!


Dagen

Idag var det friluftsdag i skolan. 
 
Jag red på bullersta som sagt. Fick en jätte söt sak, Änzendå, 7:årigt sto, ganska ny på ridskolan. 
Jätte rolig och pigg för att vara ridskolehäst! Dock gick det inte super bra att rida då vi var typ 12 pers från skolan :S Red samtidiggt som Julia, Lisa, Amanda, Isa och Vilma och några fler.. Kul kul :) Efter det kom Julia mormor och skjutsade hos hem där vi åt och myste :) 
 
Sen var det dags att gå till skolan. Lucia träning, trååååk.. I 2 (!) h. Men nu var det gjort också. Efter skolan så red jag Darragh till ridhuset med Becka, hon skulle träna till ett meeting hon ska till i helgen. Tydligen så var det Jultema så hon var tvungen att träna på glittriga bommar m.m ;) jag hängde på och hoppade Darragh för första gången på några månader, han kändes finfin. Vi hoppade dock ganska lite eftersom att vi inte hade hoppat på så länge OCH jag hade broddar på Darragh :/ Men det gick iaf super bra och vi båda tyckte det var kul :D
 
Imorgon är det skola som vanligt igen. Går till kl 2, sen tar jag bussen till stallet och rider darren, på gärdet hade jag tänkt att rida ;) Hoppas att han inte får sånna väldiga styltor som han fick idag :/ Går knappt att rida. Han får inte snö sulor förrens den 16 eller 17, då hovslagaren kommer. Får rida så gott det går tills dess, men det brukar funka att rida i djup snö ändå för då är det ju så mjukt ;)
 
Visst är han för söt? Ska nog försöka rida honom nästa friluftsdag igen xP

Änzendå! <3


Bildbomb - Blommor hos mormor

Kamera: Nikon D3100
Objektiv: 18 - 55mm
Fotograf: Jonna Pettersson - Jag

Hallå!

Jag är tyvärr sjuk.. Halsen, hosta, feber :// Nära att jag inte gick till skolan idag, men kravlade miug dit endå. Helt okej dag. Mest skratt, Lisa garva varje gång jag hosta... -.- Haha!
 
Imorgon är de friluftsdag i skolan. Jag, Julia, Lisa, Amanda och Isa ska rida på bullersta (en ridskola) ;)) Haha ska rida en ridskole häst, får se vilken. Någon bild kommer nog från det! Och på eftermiddagen blir det träning inför lucia :/ ÅH annars hade vi fått bowla... Trött jag blir. 
 
Efter skolan imorn blir det nog ridning av min egna häst också om jag piggnat till lite. Får svä'lja några Alvedon, sen fixar jag det nog ;)
 
Tänkte att ni får en bildbomb under kvällen, får se på vad, mamma fotade ju inte mig i lördags då det han bli för mörkt tyvärr. Förhoppningsvis gör hon det i helgen.
Miiss the summer :/

Tjaa...

Sjuk idag, kände att det smög på mig igår.. Feber, ont i halsen och täppt i näsan. Det värsta! Det är iaf fint och vitt ute, idag ska jag rida Darragh på gärdet, köpa nya ridskor och kanske åka till mormor! Om det inte blir för mörkt eller för mycket snö för att fota kommer en bild bomb på när jag rider ikväll :) Något annat speciellt som önskas?


RSS 2.0