Sep. 30, 2012

Ja, som ni säkert har sett vann jag med laget idag! :D Placket, Rosett, schabrak, foder och en blombucket vann vi! :D Och dessutom så var Cimbus inte ett dugg seg, inte jätte höga procent men absolut mer än godkänt för mig och Cimbus, jag är jätte stolt över honom! :')


Ärevarv till Gangnam style!


Dags att åka mot tävling!

Nu ska vi vinna det här Cimbus!


Länkbyte med några grymma brudar!<3

Dessa bloggar tycker jag VERKLIGEN att ni ska läsa. Bara att klicka på länken! ;) 
 
 
Lisa: Min fina kompis Lisa Gaspari som är hur grym som helst! Vi lärde känna varandra när jag började i 6:an på släbro för ca 1år sedan. Lisa är T.U.F.F.A.S.T i stan ;)
 
Julia: Super fin kompis som jag också lärde känna när jag började på släbro. Just nu är det synd om Julia då hon har jätte ont i sin höft så hon är tvungen att gå med kryckor hela dagarna :( Jag tycker så synd om henne... 
 

Esther: Esther är en jätte söt liten (OCH LÅÅÅÅNG) tjej som är två år yngre än mig. Esther lärde jag känna då vi stog i samma stall med våra hästar några år, tyvärr flyttade hon där ifrån för ca 1 år sedan :/ Det var ett tag sedan vi träffades och jag saknar henne! 
 
CharlottaEn jätte söt och super snäll tjej! Charlotta lärde jag känna genom ridningen, vet inte riktigt när.. Vi var på ett ridläger tsm i somras och har träffats lite på tävlingar och så ;)
 

Så nu får ni lova mig att ni går in och kikar på deras bloggar och gärna slänger in en kommentar där också ;)
 
 
 

Ni får välja!

Tjena! Jag har inte så mycket att göra just nu.. Så jag tänkte såhär: 
 
Att, ni får kommentera vilket utav dessa alternativ (här nedanför) ni helst skulle vilja att jag gjorde. Det alternativet som får mest röster inom 2h, gör jag! Inlägget kommer upp om cirka 2h och 15 min!
Dessa alternativ:
 
*Att jag skriver ett åsiktsinägg (väljer ni detta alternativ,
skriv även vad åsiktsinlägget ska handla om).
 
*Att ni får en fet bildbomb på natur bilder.
 
*Att ni får en fet bildbomb på olika djur.
 
*Att jag skriver ett långt inlägg om mina mål till tävlingen imorn.
 
Sådär ja, nu får ni välja ;)

Såhär såg våran Frukost ut!

Mys hos Olivia! Chockad med hallon och blåbärs grädde, MUMMS!


Tackar ;)


Dags för förhör!


Mörn Mörn snyggingar!

Sitter i soffan och dricker varm choklad :D Mamma har åkt till stallet och morgon fodrar. Så jag får ta taxin om den inte är full, för då får jag cykla... ;) Och dessutom trodde grannarna att taxin brukar vara full, så det lutar mot att det blir lite morgon cykling. 
 
Slutar skolan 15.10. Tar bussen hem direkt tror jag. Föhoppningsvis följer en kompis med mej hem och sover här! :D
 

KOMIHÅG ATT KOMMENTERA SÅ NI FÅR EN BILDBOMB, BEHÖVS BARA  CA 3 TILL TROR JAG! ;)

Dressyr träning med Cimbus 27/9 - 2012

Idag gick det verkligen super bra! Han hade kunnat vara lite stabilare i formen, men frammåt bjudningen var (förengångs skull) SUPER. Det kändes verkligen bra.
 
Började med som en låtsas tävling (eftersom att han blir så seg när han väl går in på tävlingsbanan..), så jag red fram på parkeringen och gick sedan direkt in på "tävlingsbanan"/ridhuset. [Jag hade ett spö i stöveln som jag kunde ta upp om han skulle bli sådär seg och bara "dö".] Så jag fick "startsignal" av maggan (ridläraren), och red mitt program.
 
Han var ganska fin, fick ta till spöt 2 ggr tror jag men det var inte så alvarligt ;) Han trängde lite mot vänster skänkeln i vänster varvet och det var lite jobbigt... MEN han hade ändå egen frammåtbjudning, och det är det som räknas!
 

Efter programet tränade vi lite till. Då i vänster varvet och tränade lite på att han INTE skulle tränga innåt.
 

Så jag är super nöjd med träningen och det känns bra inför tävlingen på söndag då det är lag, och jag ska rida LB:1 :)

Lalala..

Får jag 7 kommentarer på detta inlägget får ni en FET bildbomb imorn. Bilder fotade
av mig med Nikon D3100, natur bilder! :)
 
BARA ATT KOMMENTERA PÅ!
 
Här har ni ett litet smakprov:

 

Nikon D3100 - Darragh

Kamera: Nikon D3100
Fotograf: Jag, Jonna Pettersson
Motiv: Munsboro Darragh

Här är vi duktiga på bilden!


God morgon!

Idag går jag till 15.05.. Bussen går 15.40 -.- Åker hem idag med. Får se om någon kompis följer med?! Kvart i 6 har jag ridlektion med Cimbusen. Tävling i helgen :D Håll tummarna för oss! Sen blir det att sova. Imorgon är det fredag :D


Bonde!


Påväg hem!

Det gick bra på badhuset! Kul kul! Nu blir det plugg (biologi, engelska, svenska och SO), äta och sova ;) Vi hörs!


Dags att springa!


Mörn Mörn!

Försöker tvinga mig själv upp ur sängen men det går inte så bra när regnet öser ner utanför.. Idag är det friluftsdag i skolan och sjuorna har blivit tvingade till att springa och simma -.- Och vi måste även gå till badhuset och tillbaka.. Typ flera mil. Aja, igår va jag med Julia! Vi hade det mys och snacka om lite allt möjligt. Älskade Julia<3 Sen hade jag utvecklingsamtal, inte kul, men det gick bra! ;)


Matten, klar! ;D


Slutar nu! :D


God morgon! 👍

Idag har vi hål på sista lektionen så kommer få sluta 13.25 (typ) istället för 15.25 :D Då går jag hem till Jullasch (Julia) ;)) Sen har jag utvecklingsamtal kl 16.00. Darragh vilar idag!


X factor! :D


Stallet!!

Äter lite Mellis nu;) Ska rida Darren också. BTW så har han börjat bocka jätte mycket!! Haha så glad liten skit !


I skolan ;)


<3


Påväg till 2 andra hästar att provrida!


:O

Alla ponnysarna har varit grymma idag! Min favorit är Bossen ;) Berättar mera imorn, måste sova nu. Imorgon ska 2 till ponnyer provridas! :)


Ridit Bossen!

Gud fantastisk! :D


Ridit Blue! :)

(Ps. Hästen innan heter inte bossen utan Carlie ;))


Precis ridit Bossen<3


Mot Örebro!

Nu åker jag, mamma och Vilma (som har sovit hos mig) mot Örebro för att provrida 4 st fina D ponnyer! Spännande.. Bilder kommer. Filmer kommer kanske ;)


Ridning igår + idag!

Igår var det som sagt ridlektion med Cimbus. Jag tycker att det gick super! Han var piggare än vanligt och gick i vissa stunder undrabar form och tackt. Riktigt nöjd!

Darragh vilade.

Idag red jag ut Darragh en sväng med Vilma. Han var RIKTIGT pigg. Bockade och stegrade en gång så jag vet inte vad.. Han har aldrig gjort så förut. Men både jag och han tyckte det var super kul! ;)


Yes!!

Hål sista lektionen så fick sluta 13.40 istället för 15.10 :D


Nya uppdateringen, check! :D


Myser med en kisse innan träning


Denna dag:

Skola till 15.05 då kommer mamma och hämtar mig i skolan. Ikväll ska jag rida dressyrlektion med Cimbus. Och på lördag blir det att provrida 4 ponnysar ;D


Påväg mot någon sorts kunskaps dag..


Haha, jag älskar dej!


Maaaassa plugg..


Nu har min älskling åkt..


Ut till skogen och hoppa!


Jätte bra dag igår! :)

Började med att jag vaknade och kände att jag ville åka och kolla på DM i ponny hoppning ;) Så jag ringde Becka och kunde åka med dom. Så vi åkte dit och jag hjälpte till lite. Becka vann DMet med sin duktiga Holger! Så fina ihop! Jag har. Lite bilder ni ska få sen! Sen när vi kom tillbaka red jag Cimbus ut med Becka och hennes stora häst. Gick ganska bra ;) Sen red jag Darragh barbacka ut i hackamoret. Han var jätte pigg. Och när vi skulle galoppera (första gången efter vrickningen) bockade han... Hahaha ;D


Chillar med Vilmurt ;)


Påväg till tävling med Becka.

Ringde henne typ direkt när jag vaknade och fråga ;) Det är DM på g!
Haha dog när Jag såg den här bilden!


Godnatt!

( detta inlägget skulle ha publiserats igår kväll)Nu ska lilla Jonna sova ;) Imorgon blir det första sovmorgonen på 3 veckor.. Kommer säkery inte kunna sova bara för det, men men ;) Vi hörs imorn!


-

Påväg till stallet. Ska mocka och fixa höpåsar. Båda hästarna vilar idag. Pga det dåliga vädret. Ska försöka fota alla hästar idag också om jag hinner ;)


Mot gympan!


Jag är med och tävlar!

malinsjolander.com! Vill vinna :D


Första gången på 5 veckor<3


Sitter i skolan..


Åh -.-


Teknik!


Tjotahej!

Sitter i soffan och chillar innan skolan, glor lite på TV. Idag går jag bara till 2 (!!!) :D Då tar jag bussen hem och pluggar. Hästarna vilar idag. IMORN ska jag börja sätta igång Darragh :D Hoppas han är helt fräsch, det är han säkert ;) Men ni, Vi hörs!


Bra dag! :D

Vaknade och Åkte till skolan. Hade 2 vanliga lektioner idag, Matte och spanska. Efter det åkte vi till typ Björshult (eller nått...), där fick vi typ VOLTA MED EN BIL. Skit läskigt. Bilen snurra och jag skrek Hahah men skratta gjorde jag också ;) sen fick vi krocka med en bil också. Men det var typ bara jag och Bella och 2 killar som vågade från min grupp ;) Tuff man är! Efter det åkte vi tillbaka till skolan och fick typ chilla. Så jag och Bella instagramade ;) Sen åkte jag till stallet. Red ut med Bästa Vilma. Hade så otroligt kul! Red över vägen till en skog där det är typ terräng hinder. Cimbus Tagga som tusan. Han tyckte det var skit kul, jag med ;) Första gången han hoppa naturhinder.


"krock träning


Ute och går ;)


Mot stallet! 👍


Dagens!

Ligger fortfarande i sängen och drar mej ;) Idag går jag i skolan till 11 sen ska vi i sjuan åka till någonstans där vi typ ska krocka och volta med en bil.. Typ massa läskiga saker :S haha fast ändå ganska kul! Sen kommer vi hem igen och då åker jag till stallet. Ska rida Cimbus någonstans vet inte riktigt hur.. Ska även rida Darragh idag och se om han känns okej, lite nervös för det... Men förhoppningsvis kommer det gå tipptopp! 😜


Kvällsmat<3


Är med Amanda ;)


En ny dag!

Sitter på bussen mot en låååång skoldag... Efter skolan åker jag till Amanda H<3


Japp!

Bildbomb på alla hästar i stallet KOMMER. Måste bara hinna fota dem också ;)


Ingen sovmorgon för mej inte..

Idag ska jag följa med Jennifer på hopptävling. Hon ska hoppa 1 klass med sin C ponny Uxis och 2 klasser med sin storhäst Oahu la Belle (jag kallar henne Bella). 80 med Uxis och 100 110 med Bella ;D Jag ska vara hästskötare, fram och av skrittare, hundakötare och fotograf ;) Hehe det ska bli kul! Just nu ligger jag själv vaken i huset! ;) Igår när jag red Bella:


Är hos Jennifer ;)

Kollar på Tv ;)


Tagga tävling!


Skabb på skolan.

Jag är så äcklad!! Idag när jag kom till skolan var det 4 st killar som var hemma från skolan för dem hade fått skabb.. Under skoldagen var det även några till som fick gå hem eftersom dem också hade fått det...(rykten!!). Men ändå såhäääääär äcklad. 4(!) i skolan som har fått skabb på typ bara några dagar.. Vem som helst kan ju bli smittad! Usch, jag är f*n rädd...


Äntligen klar i stallet!

Tog sin tid idag med allt pyssel ;) red lite lätt på gärdet bara så han skulle tycka det var roligt. Mamma fotade typ 1 bild.. ;) haha! Men det gick iaf ganska bra! Så nu ska jag hem och duscha och äta.


Slutat för denna vecka!

Härligt! Nu taggar vi tävling imorn!


Vanlig dag.

Åker mot skolan nu. Vi har estet på morgonen, musik. Jag, Lisa och Julia håller på och spelar gitarr ;) Efter skolan åker jag hem. Mamma hämtar mig vid busshålls platsen. När jag kommer hem tänker jag nog sälja lite Jultidningar! Senare mot kvällen ska jag till stallet och rida Cimbus lite lätt. Smörja lite grejor och fixxa till tävlingen! Vi hörs!


<3

Grym dag igår! Skolan var väll helt normal ;) Efter skolan åkte jag med Födelsedags barnet Jennifer hem<3 Har saknat henne hela sommarn😢 Men nu träffades vi äntligen! Och jag ska sova hos henne efter dressyr tävlingen i helgen! :D


Älska :)

Love<3


Mot skolan!

Idag slutar jag 15.05. Ska åka med Jennifer hem. GRATTIS till henne<3 14 år :* Får se vad vi hittar på, säkert något sköj! Får se hur det blir med att rida ;)


Ute och säker jultidningar ;)


???

Skulle ni vilja ha bilder på alla (23, tror jag) hästar i stallet, och en lite beskrivning av dem i ett inlägg här på bloggen? Skulle ni tycke det var kul? ;) 5 kommentarer! PS. KOMMENTERA PÅ DETTA INLÄGGET OCH EJ DET INNAN, DET BLEV NÅGOT KNAS MED DET...


???

Skulle ni vilja ha bilder på alla (23, tror jag) hästar i stallet, och en lite beskrivning av dem i ett inlägg här på bloggen? Skulle ni tycke det var kul? ;) 5 kommentarer!


Har slutat :D

Nu väntar jag på att Amanda ska sluta ;)


Mot skolan!

SLUTAR TIDIGT IDAG! :D kl 2!! Härligt! Efter skolan ska jag till stallet, som vanligt ;) Ska rida ut Cimbus. Tror det får bli bort över vägen och hoppa några små hinder i en skog ;) Tycker vi är kul! Vi hörs sen iaf!


Älskar er tjejer<3

Jonna, Lisa, Julia


Hem! ;)

Dressyr lektionen med Cimbus gick toppen! ;)


Påväg till stallet i regnet..

Dagen i skolan har varit bra. Ämnena har varit läslust, matte (hade typ en jätte lång diagnos. Jag tyckte det gick bra!), spanska, So och Data ;) Helt okej dag. Nu ska jag snart cykla till stallet, när bussen jag sitter på kommer fram ;) Tagga dressyrlektion med Cimbus halv 7 till 7.


Tisdag Morgon!

Går till 15.25... Idag har vi vår första Dans lektion i skolan. Hoppas det blir kul. Efter skolan åker jag direkt till stallet. Där ska jag mocka, gå med Darragh och rida lektion med Cimbus. Hoppas att mamma kan filma lite :)


Fantastisk dag!

Underbar dag med Julia och Lisa idag, älskar er tjejer! Dem åkte buss hem med mej direkt efter skolan. Mamma hämtade oss vid busshållsplatsen. När vi kom hem åt vi varma mackor och kolla Tv ett tag. Sedan kom Amanda H och vi fyra gick ut och fotade ett tag. Det var toppen att ha Amanda med då hon kunde fota Julia Lisa och mej samtidigt, som aldrig går annars... Jag tyckte att bilderna blev ganska bra! Julia har bilderna och hon skulle skicka dom till mej någon dag! Så bilbomber kommer! :D Kl halv 6 åkte jag, Julia och Lisa hem till Julia. Där var vi till ca halv 9 då mamma kom och hämtade mej. Riktigt mysig och rolig dag, haha! :) Ingen ridning idag, imorn är det dressyr lektion med Cimbus!


Hem, Julia och Lisa med!


Mot skolan....

Nu åker jag mot skolan. Börjar 08.25 och slutar 15.25. 7 timmars skola idag.. Men efter det följer Lisa och Julia med mej hem! :D Vi ska fota varandra och sådär. Kul! :D Så bilder kommer att komma i stora lass de kommande veckorna.


Ska ut och gå med Goliat! :D


På banan har jag varit hela dagen..

Tjah! Ute och går med Darragh nu efter att ha stått på banan hela dagen och flaggat :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2362237/images/2012/pic_504361aee087c3484c003b8a.jpg" class="image">


Nikion D3100 - Darragh

Eftersom att ni var så duktiga och komenterade hela 8 gånger (3 gånger mer än ni egentligen behövde) så lägger jag till några extra bilder till er! :D Vad tycks? 










Sådär ja!

Då var denna lördag den 1 september 2012 avklarad! Ganska kul dag. Började med att gå upp vid ca 8. Åkte till smedstorp och var funktionär. Hjälpte till på banan genom att flagga alla ekipagen. Åkte hem därifrån vid 15 skulle jag tro.. Åkte bara hem och bytte om. Sedan blev det att åka till Klara! :D så himla söt är hon. Hennes lilla syster också. ;) Så vi pysslade lite. Sen hämtade Vilma mig och vi åkte till stallet. Eftersom att Vilmas ben är helt kajko, fick jag rida Hennes D ponny Loni idag. Hoppning på schemat! Vi hoppade en oxer på 1m! :D Loni är bara 6 år, och det var hennes höjd rekord! Stolta över oss! ;)


Hallojsan!

Sitter i bilen och väntar på att åka hem (tror jag), ska byta om och sedan åka och fira lilla klara som fyller 4 år! :D Börjar bli stor tjej. Klaras mamma hade sina hästar i samma stall som jag har Darragh i flera år. Så jag har träffat klara nästan dagligen, i 4 år! :D Jätte kul att lära känna den familjen. Nu har dom tyvärr flyttat sina hästar :/ Men dom bor själva fortfarande bara ca 1km från stallet. ;) Eftersom att ni har varit så duktiga och kommenterat hela 7 kommentarer får ni självklart en bildbomb ikväll! :D Bilden: Är på det nya pannbandet (till mej själv) som jag köpte på Hööks igår!


Har flaggat hela dagen!


Måste kliva upp!

Sitter i sängen och borde klä på mig. 20 i nio ska jag vara funktionär på smedstorps lokala hopp tävlingar. Ska bli kul! Jag ska stå på banan och flagga. Och vara pris utdelare också. Ska försöka uppdatera er någon gång när jag hinner! Efter smedstorp ska jag även till en tjej som heter Klara. Hon fyller idag! 4 år tror jag hon blir<3 Grattis till henne! Btw. Bara 1 kommentar till om ni vill ha bild bomb! ;)


RSS 2.0